Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

10 Leuke ideeën en tips voor een geslaagd kinderfeestje

Ideeën voor Kinderfeestje Kind

Inhoudsopgave

Een verjaardagsfeestje voor een kind plannen is niet zo eenvoudig. Wat is er te eten? Hoeveel kinderen kunnen er komen? Wat is de beste manier om de kinderen te vermaken? Hoe ontwerp ik de uitnodigingskaarten? Hoe ontwerp ik de kinderverjaardag versieringen? Als je voor veel dingen moet zorgen, kan dit voor stress zorgen. Om stress te verminderen laten we zien waar je op moet letten om de verjaardag van je kind bijzonder te maken.

Hieronder vind je een gedetailleerde artikel met de leukste ideeën voor kinderverjaardagen.

Waar en wanneer de verjaardag van een kind te vieren?

Dit zijn de belangrijkste vragen die je jezelf eerst moet stellen. En ze zijn enorm van elkaar afhankelijk! Als een kind in de zomer jarig is, kan het feestje in de tuin gehouden worden, in het zwembad of op een pleintje in de buurt. In de winter daarentegen is het meer geschikt om de verjaardag van het kind buitenshuis te vieren, bijvoorbeeld in een indoor kinderspeelplaats. Maar ook de huiskamer thuis is een geweldige optie, die met de juiste ideeën niet minder spannend hoeft te zijn.

Je moet hier aandacht aan besteden: Zelfs in de zomer kan het regenen, dus moet voor de plek van het feestje ook aan een plan B gedacht worden. Als de verjaardag van je kind in de zomervakantie valt, hoeven niet naar school, maar veel van hun vriendjes zullen waarschijnlijk op vakantie zijn. In dat geval is het raadzaam de datum al vroeg met de andere ouders af te stemmen en de verjaardag van het kind zo nodig later te vieren.

Ideeën voor Kinderfeestje Kind

Wie wordt er uitgenodigd?

Natuurlijk heeft het jarige kind het hoogste recht om te beslissen wie er uitgenodigd wordt. Het is tenslotte zijn verjaardag en die wil hij vieren met zijn vriendjes of vriendinnetjes. Je moet ervoor zorgen dat er niet te veel kinderen zijn, zodat alle kinderen in de gaten gehouden kunnen worden.

Hoe minder gasten, hoe minder stressvolle situaties je creëert. Als vuistregel wordt aangeraden niet meer vrienden uit te nodigen dan de leeftijd van het kind. Het is ook raadzaam de begeleidende verjaardag met de familie te scheiden van die van de vrienden.

De perfecte uitnodiging voor een verjaardagsfeestje van een kind

Om ervoor te zorgen dat alle genodigden op het juiste moment komen en de verjaardag van je kind niet missen, raden we je aan de uitnodigingskaarten op tijd te versturen. Let er bij het ontwerpen van de uitnodigingskaarten op dat je kind ze mooi vindt en dat ze afgestemd zijn op het eventuele thema van de verjaardag van het kind.

Op de uitnodigingskaarten voor de verjaardag van de kinderen moeten plaats en datum staan, en natuurlijk de naam van het jarige kind. Ook de tijdsperiode waarin de verjaardag zal plaatsvinden is belangrijk, en of de gewenste gast bepaalde allergieën of dieetwensen heeft.

Ook moet je vermelden als van de gast verwacht wordt dat hij iets speciaals meebrengt, zoals zwemkleding, een kostuum, rubberen laarzen... Welke activiteiten en bezigheden heb je gepland en wat zal er nodig zijn om deze activiteit uit te voeren?

Wat we gaan doen houden we geheim, maar neem je zwemkleding mee… 😉

Ideeën voor Kinderfeestje Kind

Wat kun je doen op het verjaardagsfeestje van de kinderen?

Het is geen geheim dat het niet gemakkelijk is om kinderen te vermaken. Elk kind is anders, houdt van andere dingen en heeft zijn eigen persoonlijkheid. Behalve een leuk spel om je op weg te helpen, laten we je kennis maken met leuke knutselideeën. We gaan ook in op de absolute klassiekers en dan op ongewone spelletjes waar je misschien nog niet eerder van gehoord hebt, maar die op het feestje leuk zijn om te doen!

Maak kennis met elkaar

Sommige kinderen hebben meerdere vriendenkringen: Klasgenoten, de jongens van het voetbalteam, de meisjes van het kinderkoor... Het kan gebeuren dat de kinderen elkaar helemaal niet kennen en elkaar eerst moeten leren kennen. Een kennismakingspel is een prima manier om dit te doen, en het versterkt ook de band onderling. Je vindt op het internet talloze spelletjes, die natuurlijk aan de leeftijd van de kinderen aangepast moeten worden.

Ons favoriete kennismakingsspel voor kinderverjaardagsfeestjes vereist geen voorbereiding of lange uitleg. Dit is hoe het werkt: De kinderen zitten in een kring en iedereen bedenkt een dier of ding dat hij mooi vindt.

Het moet beginnen met dezelfde letter als hun eigen voornaam. Nu gaan ze de kring rond en vertelt iedereen over zichzelf, bv: "Mijn naam is Sanne en ik vind schilderen leuk". Om het wat moeilijker te maken, kan het volgende kind eerst herhalen wat eerder gezegd werd, bv: "Dit is Sanne, ze houdt van schilderen. Mijn naam is Karel en ik vind kleuren leuk".

Creatief knutselen voor de verjaardag

Ook hier moet je je laten leiden door de voorkeuren en de leeftijd van de kinderen. Het is leuk als het zelfgemaakte knutselwerk decoratief is, en de kinderen het mee naar huis nemen en in hun kinderkamer bewaren als aandenken. Dit is bijvoorbeeld:

 1. Schilderen op nummer – Ontzettend leuk voor kinderen die een prachtig schilderij willen schilderen. Tip: Bestel per tweetal een schilderij, zodat de kinderen niet snel afgeleid zullen zijn en snel het schilderij af hebben. Klik hier om het schilderen op nummer voor kinderen assortiment te bekijken.
 2. Raamfoto's maken
 3. Dromenvangers maken.

Schilderen kind

Een ander idee is om iets te maken dat nog gebruikt kan worden op een verjaardagsfeestje van een kind. Dit is bijvoorbeeld grappige dierenmaskers, die dan perfect in de volgende spelletjes geïntegreerd kunnen worden.

De maskers zijn heel snel gemaakt van papieren borden. Met kleipapier in verschillende kleuren, stiften, lijm en rietjes kunnen de kinderen gemakkelijk hun lievelingsdier maken van effen gekleurde borden!

Klassieke spelletjes

Ook al is elk kind individueel, groepsactiviteiten zijn een geweldige manier om elk kind erbij te betrekken. Kinderfeestspelletjes vergroten de band en iedereen is op de een of andere manier met elkaar bezig. Niemand wordt buitengesloten en verveelt zich.

Tot de absolute spelletjes die je je misschien ook uit je eigen kindertijd herinnert behoren spelletjes als:

 1. Zaklopen
 2. Eierrace
 3. Ezeltje prik
 4. Koekhappen
 5. Knikkeren met prijzen

Tussendoor is het een goed idee om de kinderen even rust te gunnen, waar ze op adem kunnen komen, zich kunnen ontspannen en iets kunnen eten. Schildersets of kleinere indoor groepsspelen, bijvoorbeeld, zijn ideaal voor zulke rustperiodes.

Ook leuk om te lezen: Leren schilderen met kinderen.

Kinderfeestje kind

Originele spelletjes

Tegenwoordig zijn er naast de klassiekers talloze andere ongewone spelideeën voor kinderverjaardagsfeestjes. Nieuwe dingen vallen altijd in de smaak bij de kinderen.

 1. Piñatas

Piñatas zijn een begrip in Mexico. De leuke figurenworden ook steeds populairder op Nederlandse kinderverjaardagsfeestjes.

Dit komt deels doordat ze nu in ontelbare variaties verkrijgbaar zijn, bijvoorbeeld als:

 1. Eenhoorns
 2. Lama's
 3. Raketten
 4. Regenbogen
 5. Ezel pinata

In dit spel raken de kinderen veel energie kwijt en worden aan het eind beloond met lekkere snoepjes of kleine speeltjes.

Onze tip: Elk land heeft zijn eigen tradities voor kinderverjaardagen. Vraag eens rond onder je vrienden en kennissen en laat je inspireren!

Kinderfeestje Piñatas

Beleef avontuur: Ontsnappingsspelletjes, schattenjachten of speurtochten?

Als je avontuur en actie in je kinderverjaardagsfeestje wilt toevoegen, zijn er veel mogelijkheden. Hier zijn onze favorieten:

 1. Ontsnappingsspelletjes

Puzzels oplossen, geheimen ontrafelen en codes kraken - de ontsnappingsspelletjes zijn er ook voor kinderen! Of je bouwt je eigen "Escape Room".

 1. Schattenjacht

De kleine piraten hebben maar één doel: een schat vinden! De leukste manier om dit te doen is met een echte schatkaart die bij toeval in een fles ontdekt wordt.

 1. Speurtocht

Hier is het de bedoeling de ene aanwijzing na de andere te vinden en uit te werken. Dit is het leukst op een groot en onoverzichtelijk terrein, bijvoorbeeld in het bos.

Speurtocht kinderfeest

Een film maken of liedjes opnemen (met kostuums!)

Een film maken of je eigen CD opnemen is heel gemakkelijk met de technologie van vandaag. Deze ideeën zijn vooral leuk voor iets oudere kinderen - en een prachtige herinnering voor de toekomst!

Natuurlijk, als je niet zo ver wilt gaan, kun je ook een karaoke-sessie houden.

Onze tip: Het hele gebeuren is nog leuker als je van tevoren een verkleedkist samenstelt. Zoek naar verschillende kinderkostuums, zodat er voor elk wat wils is.

Natuurlijk hoeft het niet altijd een compleet kostuum te zijn. Met accessoires en toebehoren kun je meestal heel individuele en gekke creaties maken. Wij vinden dat vooral hoeden en petten in geen enkele kinderkostuumdoos mogen ontbreken!

Leestip: Hobby voor mijn kind.

Taarten en snacks – Lekkere tussendoortjes zijn essentieel

Het is het beste om het eten zo goed mogelijk voor de verjaardag klaar te maken, zodat je je tijdens het feest nergens zorgen over hoeft te maken (of het alleen maar hoeft op te warmen).

Belangrijk: Vraag de ouders van de uitgenodigde kinderen van tevoren of hun kind bepaalde voedingsmiddelen niet mogen hebben. Tegenwoordig zijn er velen die vanwege hun allergie bepaalde voedingsmiddelen moeten vermijden!

Snoepjes voor de zoetekauwen

Het is algemeen bekend dat er op een verjaardagsfeestje van een kind cake, taart of cupcakes zijn. Cupcakes, ijs en andere zoetigheden zijn ook geweldige traktaties waar de kinderen van zullen genieten. Wil je je zelfgemaakte creaties dienovereenkomstig presenteren? Laat je dan inspireren door de volgende decoratiemogelijkheden:

 1. Cupcake Vormpjes
 2. Kaarsen & taartfonteinen

Onze tip: Je kunt je kind ook bij het bakken betrekken. Ze zullen er trots op zijn dat ze deze heerlijke traktaties zelf gemaakt hebben. Vooral bij het versieren kunnen kleine kinderen helpen.

Maar je kunt ook hartige traktaties aanbieden! In het algemeen is elk soort fingerfood bijzonder geschikt. Of het nu pizzarollen zijn of eenvoudige groentesticks - alles wat gemakkelijk met de hand gegeten kan worden is aan te bevelen.

Leestip: Kind verveelt zich, wat moet ik doen?

Cupcake kinderfeest

Dinerideeën voor het verjaardagsfeestje van de kinderen

Misschien wil je ook een lunch of diner aanbieden? Hier is het een goed idee om het eenvoudig te houden, en te gaan voor dingen die (bijna) elk kind leuk vindt. Bijvoorbeeld:

 1. Friet met kip- of groentennuggets.
 2. Pizza (liefst met je eigen beleg)

Welke drankjes zijn populair op verjaardagen?

Het is het beste om van elke soort frisdrank wat te hebben. De iets gezondere optie zijn smoothies. Drinken in coole feestbekers is dubbel zo leuk. Je kunt de drankjes ook creatief hernoemen om de belangstelling van de kinderen te wekken.

 1. Modderbouillon
 2. IJskoningin cocktail
 3. Exotic Jungle Drink
 4. Monsterslijm

Hoe versier ik een verjaardagsfeestje voor een kind?

Om de kinderen te laten zien dat het een speciale dag is, heb je de juiste versieringen nodig. Je kunt bijvoorbeeld een passend feestmotto kiezen of de keuze aan het jarige kind overlaten. De keuze aan kinderthema's is enorm. Bijzonder populair op het ogenblik zijn

 1. Superhelden
 2. Dinosaurussen
 3. Zeemeerminnen
 4. Eenhoorns

Als het thema gekozen is, kun je beginnen met versieren. Er zijn talloze producten die bij het gekozen thema passen en je vindt er alles van tafeldecoraties, kamer- en muurdecoraties tot ballonnen bedrukt met de helden van je kind.

Combineer bijpassende, eenkleurige feestversieringen met de mooie bedrukte versieringen die bij het thema van het kinderfeestje passen. Zo kun je ervoor zorgen dat alles visueel wat rustiger is, dat alles coherent bij elkaar past en, in het beste geval, kun je deze versieringen ook hergebruiken, zelfs als de idolen van jouw kind. niet meer in trek zijn.

Leestip: Hoe schilderen ik met kinderen?

Als jij en je kind het verjaardagsfeestje in de vorm van een themafeest willen vieren, zijn de passende versieringen en kostuums natuurlijk ook verkrijgbaar! Dit maakt de dag voor iedereen net dat ietsje bijzonderder.

Hoewel themafeesten erg populair zijn, zijn ze geen must. Het is ook leuk om de versieringen in de lievelingskleur van je kind te houden. Een roze droom? Een groen jungleparadijs?

Je hebt nog één optie, en dat is alles helemaal kleurrijk houden! Kinderen zijn vaak heel pienter, hebben veel fantasie en zijn ook een beetje gek. Dit zou ook in de versieringen voor het kinderfeestje tot uiting kunnen komen, bijvoorbeeld door felle neon feestversieringen te gebruiken en ze aan te vullen met leuke en kleurrijke patronen.

Kinderfeest versieren

Cadeautjes voor het verjaardagsfeestje van de kinderen

De dag loopt ten einde, vooral de kleine kinderen worden moe en alle hapjes zijn opgegeten. Maar voor je alle kinderen naar huis stuurt en begint op te ruimen, kun je de kleine gasten een kleinigheidje mee naar huis geven! Snackzakjes zijn een geweldige manier om de kinderen tevreden te houden, ook als het feest voorbij is.

Maar wat gaat er in? Wat snoepjes, praktische gebruiksvoorwerpen voor school en een klein interessant speeltje zijn standaard voor zulke tasjes. Overdrijf het alleen niet, want onthoud - het moet maar een klein geschenk zijn en geen enorm cadeau! Je kunt het zakje vullen met de volgende kleine dingen:

 1. Snoepjes zoals snoepjes, of kleine chocoladerepen
 2. Potloden en gummetjes
 3. Klein speelgoed zoals kleurige dino's of bellenblaas.

Veelgestelde vragen

 • Schilderen op nummer
 • Schattenjacht voor stoere jongens en meisjes
 • Kinderfeestje vanaf 8 jaar: Knutselen
 • Organiseer een gezellig kinderfeestje thuis: fotoshoot voor meisjes
 • Escaperoom voor kinderen
 • Speurtocht bij jou in de buurt
 • Een toren bouwen met blokken
 • Trefbal in de speeltuin
 • Verjaardagsfeestje voor kinderen in een indoor speelpaleis
 • Bak brood en koekjes in een bakkerij (cupcakes)
 • Spannende schattenjacht in het park
 • Knutselen op een kinderverjaardagsfeestje voor 6-jarige
 • Schilderen op nummer

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen