Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

Wie heeft diamond painting uitgevonden?

Wie heeft diamond painting uitgevonden?

Diamond painting is enorm populair, maar wie heeft het uitgevonden? Terwijl hobby's zoals breien, sieraden maken en schilderen op nummer al eeuwen bestaan, is diamond painting een veel nieuwere toevoeging aan de knutselwereld. Het is al een paar jaar in opmars en is snel uitgegroeid tot een van de meest trendy hobby’s tot nu toe. Deze hobby kan door iedereen beoefend, van jonge kinderen tot volwassenen, en biedt een breed scala aan voordelen voor de gezondheid.

Of je de hobby nu onlangs hebt opgepikt of dat je een diamond painting kunstenaar bent, lees verder om meer te weten te komen over wie diamond painting heeft uitgevonden en om de geschiedenis van deze hobby te ontdekken.

Wat is diamond painting?

Voor we in de geschiedenis van diamond painting duiken, nemen we even de tijd om te overlopen wat het is. Natuurlijk, als je al bekend bent met diamond painting, dan kun je deze intro overslaan.

Bij diamond painting worden fonkelende harsdiamanten in verschillende kleuren op een zelfklevend doek aangebracht. Het doek is bedrukt met symbolen die de hobbyist laten weten waar elke gekleurde diamant moet worden geplaatst. Als de diamond painting klaar is, vormen de diamanten samen een prachtige mozaïekafbeelding. Deze activiteit is populair bij knutselaars van alle leeftijden en niveaus, omdat het iedereen in staat stelt een kunstwerk te maken dat gezien mag worden, zonder dat er speciale vaardigheden of talent voor nodig zijn.

Tip: Je kunt bij diamond painting ook jouw diamond painting eigen foto afdrukken, om vervolgens een prachtig kunstwerk te creëren.

Wie heeft diamond painting uitgevonden?

De uitvinder van diamond painting

Diamond painting is ontstaan als een combinatie van schilderen en borduren. De uitvinder heeft patent opgevraagd met als doel patronen te maken met een plastic doek en de diamanten te plaatsen zoals dat wordt gedaan bij borduren.

Het patent voor wat wij beschouwen als diamond painting werd in 2010 aangevraagd door een in China gevestigd bedrijf genaamd Guangdong Dazu Yueming Laser Technology Co, Ltd. Voordien bestond er een gelijkaardig project waarbij plastic kralen op fluweel werden geplaatst om een afbeelding te creëren. De uitvinder van het moderne diamond painting kwam op het idee om harsdiamanten op een doek aan te brengen om het probleem te verhelpen dat de lijm niet sterk genoeg hechtte op fluweel.

Hoewel het schilderen met diamanten oorspronkelijk in Azië gebeurde, verspreidde het zich snel naar Europa en bleef het vooral populair in Rusland. Het duurde niet lang voor de hobby Amerikaanse bodem bereikte en de kits hun weg vonden naar de schappen van de hobbywinkels in het hele land.

Vandaag de dag is Painting Expert een leider in de diamond painting industrie en staat bekend om de productie van kits die veel beter zijn dan die van andere merken.

Wie heeft diamond painting uitgevonden?

Voordelen van Diamond Painting

Een van de echt opmerkelijke dingen over diamond painting is de voordelen die het biedt. Schilderen met diamanten is meer dan een hobby. Het is een manier om jouw geestelijke gezondheid te verbeteren, jouw kinderen te helpen bij het ontwikkelen van een betere hand-oog coördinatie, geduld, teamwork en nog veel meer. Sommige mensen zien het zelfs als een vorm van meditatie.

Werken aan een diamond painting is gemakkelijk, maar het vereist concentratie. Wanneer je je concentreert op het plaatsen van elke diamant op de juiste plaats, is het gemakkelijk om de stress en zorgen van je dag los te laten en je te verliezen in het moment. Plus, het voltooien van een project kan iemand een broodnodige boost in eigenwaarde geven aangezien deze kits het voor iedereen mogelijk maken om adembenemende kunst te maken.

Voor kinderen biedt het schilderen met diamanten de mogelijkheid om te leren over kleuren en vormen en het matchen van kleuren met symbolen. Werken met de kleine diamanten verbetert ook de handvaardigheid. Diamond painting is zelfs een geweldig project voor kinderen met autisme.

Diamant schilderen bestaat nog niet zo lang als veel andere hobby's, maar het heeft al een enorme impact gehad op de knutselwereld. Als je het nog niet gedaan hebt, probeer het dan zelf om te zien waar al dat enthousiasme over gaat!

Ook leuk om te lezen:

  1. Diamond Painting: Vierkant of ronde steentjes?
  2. Welke lijst voor diamond painting?
  3. Hoe diamond painting inlijsten?

Wie heeft diamond painting uitgevonden?

Veelgestelde vragen

Het patent voor wat wij beschouwen als diamond painting werd in 2010 aangevraagd door een in China gevestigd bedrijf genaamd Guangdong Dazu Yueming Laser Technology Co, Ltd.

Bij Painting Expert kun je de beste diamond painting bestellen, zoals de diamond painting eigen foto.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen