Diamond Painting: Vierkant of ronde steentjes?
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €40 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €40 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁
Diamond Painting: Vierkant of ronde steentjes?

Diamond Painting: Vierkant of ronde steentjes?

Het grootste verschil tussen ronde en vierkante stenen is dan ook het uiterlijk van het schilderij. Met ronde stenen zie je altijd kleine stukjes van het canvas en de steentjes blijven gemakkelijker plakken. Iedere persoon heeft zijn/haar eigen voorkeur.

Je zult in de product beschrijvingen hebben gezien dat er verschillende soorten stenen zijn voor de diamond paintings. Deze hebben een aantal overeenkomsten, maar ook een aantal verschillen, die wij je graag willen toelichten. Diamond painting stenen, ook wel Diamond painting diamanten genoemd, zijn onmisbaar als het gaat om diamond painting.

Het soort stenen dat gebruikt wordt om een diamond painting te maken heeft een enorme impact op het eindresultaat! Wij zullen je meer vertellen over Diamond painting stenen in deze blog. Na het lezen van deze blog, weet je meer over de diamond painting stenen en welke stenen het beste bij jou passen.

Als je al een diamond painting heeft gekocht, dan weet je waarschijnlijk dat er diamond paintings zijn met vierkante en ronde stenen. Er zijn enkele grote verschillen tussen ronde en vierkante stenen - laten we beginnen met de vierkante stenen! 

Twijfel je tussen ronde of vierkante steentjes? Bij onze diamond painting eigen foto kan je kiezen uit allebei. Hierdoor ontdek jij wat jouw voorkeur heeft.

Verschillende soorten steentjes voor Diamond Painting

1. Diamond Painting - Vierkant

De vierkante stenen met een randlengte van 2,5 mm hebben een facetgeslepen oppervlak en een gladde onderzijde. Ze zijn gemaakt van een ondoorzichtig acryl.

 1. Ze geven een zeer gelijkmatig beeld.
 2. Het resultaat zal gedetailleerder zijn dan met ronde stenen (zie hieronder).
 3. Het oppervlak van de foto is over het algemeen gladder omdat de stenen een gelijkmatig oppervlak vormen.
 4. Vierkante stenen zijn perfect voor gevorderde schilders, maar natuurlijk ook voor ambitieuze beginners, die de stenen op een geconcentreerde manier plaatsen.
Diamond Painting Vierkanten Steentjes

2. Diamond Painting - Rond

De ronde stenen met een diameter van 2,8 mm hebben een gefacetteerd oppervlak en een gladde onderzijde, net als de vierkante stenen. Ze zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als de vierkante stenen - alleen de vorm is anders.

 1. Perfect voor beginners, want je kunt de stenen niet "scheef" zetten.
 2. De steentjes plakken sneller.
 3. Ze kunnen gelijkmatig worden geplakt.
Diamond Painting Ronden Steentjes

3. Diamond Painting - Speciaal

Naast ronde en vierkante stenen zijn er ook diamanten paintings met speciale stenen! Dit is ideaal voor de afwisseling en het geeft vaak een bijzonder effect als het diamond painting klaar is!

De special stenen hebben ook een diameter van 2,8 mm. Ze zijn dus even groot als de ronde stenen en hebben hetzelfde gefacetteerde oppervlak en gladde onderkant. Maar ze verschillen in materiaal. Dit acryl is doorzichtig. Ze hebben ook een zilverkleurige coating aan de onderkant.

 1. De stenen schitteren bijzonder goed omdat het licht weerkaatst wordt door de zilveren coating. Terwijl de normale stenen fonkelen, gaan de  Special stenen nog een stapje verder - meer glitter is niet mogelijk.
 2. Iets extra sprankelends!
 3. Het beeld krijgt een licht 3D-effect.
 4. De kleuren schitteren bijzonder fel in het licht.

Diamond Painting Speciale Steentjes

Diamond Painting: Steentjes los kopen

Soms gebeurt het dat de stenen opraken nadat je ze gekocht hebt en voordat je het doek af hebt. Dat komt omdat ze zo klein zijn en soms zoek raken! Helaas, bij diamond painting zijn stenen in één kleur moeilijk te krijgen in aparte zakjes. Wij bieden de mogelijkheid om stenen apart te bestellen. Neem contact met ons op als je ontbrekende stenen wilt bestellen, wij regelen het graag voor je!

Zorg ervoor dat je de juiste stenen bestelt. Je kunt dit controleren door te zoeken naar het symbool, de letter of het cijfer naast de ontbrekende kleurcode. 

Let op: Wij versturen alleen losse zakjes met diamond painting stenen naar klanten die een diamond painting van Painting Expert hebben gekocht.

  Diamant Painting: Steentjes van Painting Expert

  Er zijn veel winkels die Diamond Painting schilderijen verkopen. Dit betekent dat er ook veel verschillende soorten stenen zijn. Naast de vorm van de stenen is er vaak ook een verschil in het materiaal waarvan de stenen zijn gemaakt. Het verschil in materiaal komt vaak tot uiting in hoe glanzend de stenen zijn.

  De diamond painting stenen van Painting Expert zijn van zeer hoge kwaliteit Dit is mede te danken aan het materiaal dat wij gebruiken.

  Facetten
  Naast het verschil in materiaal, zijn er nog andere aspecten waarin diamond painting verschilt van andere facetten. Met facetten bedoelen we het aantal vierkanten dat een steen heeft. In de foto hieronder hebben wij geprobeerd het je duidelijk te maken. Hoe meer facetten een steen heeft, hoe meer de steen schittert als er licht op valt. Onze ronde stenen hebben 26 facetten en de vierkante hebben er 13.

  Diamond Painting Facetten

  Materiaal
  De stenen die wij verkopen zijn gemaakt van het materiaal "hars". Dit materiaal staat bekend om zijn zeer heldere kleuren en veel glans. Persoonlijk vinden wij dit erg mooi, omdat een diamanten schilderij nog meer opvalt als ze aan de muur hangen! Het glanseffect komt het best tot zijn recht als er (daglicht) op schijnt. Een ander materiaal dat door veel winkels wordt gebruikt is "Ariel". Dit materiaal is minder glanzend dan het materiaal dat wij voor onze stenen gebruiken. Helaas zijn de kleuren van de Ariel stenen minder helder....

  Tips voor Diamond Painting met de speciale stenen

  Voor beginners blijkt dat de ronde stenen iets gemakkelijker te zetten zijn. Ze moeten iets minder nauwkeurig geplaatst worden en daardoor meer fouten vergeven. De vierkante moeten nauwkeurig worden ingesteld (b.v. met behulp van een liniaal) of met een pincet worden afgesteld.

  Anderzijds zijn foto's met ronde en strasstenen speciale stenen iets minder gedetailleerd, omdat de stenen groter zijn. Op 10 cm zijn er 40 stenen bij de vierkante, bij de ronde 35 stenen. Berekend op een grote maat (b.v. 50 x 75 cm) maakt dit een duidelijk verschil.

  Maar zoals altijd moet iedereen het motief en de steensoort kiezen die hij of zij mooi vindt!

  Conclusie Ronde versus Vierkante steentjes

  Wij raden vooral de ronde stenen aan voor beginners, omdat die minder precisie vereisen dan de vierkante. Bovendien zijn ze bijzonder gemakkelijk te plakken, zodat je er heel snel en ontspannen aan kunt werken.

  De ronde stenen vergeven kleine foutjes, omdat er altijd een beetje van het canvas tussen de stenen doorschemert, en er dus geen precies werk nodig is - ze zijn gemakkelijk te zetten en hoeven niet in de juiste hoek te worden gezet. Dit is ook een enorm voordeel voor de kleinere formaten.

  Door deze eigenschappen zijn de ronde sterren bijzonder geschikt voor al diegenen die een snel en toch mooi (succes)resultaat willen

  Heb je een diamond painting gekocht? Bekijk onze ''15 essentiële tips Diamond Painting'' om jouw diamond painting tot een succes te brengen.


  Keuze van de Redactie

  Welke schilder woonde twee maanden samen met Vincent van Gogh?
  Welke schilder woonde twee maanden samen met Vincent van Gogh?
  Inhoudsopgave Informatie Gauguin en van Gogh Eugène Henri Paul Gauguin was een Franse schilder. Zijn kunstwerk wor...
  Lees meer
  Welk licht bij het schilderen: Verlicht jouw schildersezel op de juiste manier
  Welk licht bij het schilderen: Verlicht jouw schildersezel op de juiste manier
  Inhoudsopgave Tips: verlichting schilderen Schilderij ophangen in het juiste licht De ruimte waar je het schilderij ...
  Lees meer
  Schilderen voor beginners: wat heb je nodig?
  Schilderen voor beginners: wat heb je nodig?
  Inhoudsopgave De mogelijkheden die acrylverf biedt, zijn bijna onbeperkt. Goedkoop vs. kunstenaarskwaliteit Het kiez...
  Lees meer
  Is schilderen op nummer moeilijk?
  Is schilderen op nummer moeilijk?
  Inhoudsopgave Is schilderen op nummer moeilijk of makkelijk? Moeil...
  Lees meer
  Mona Lisa – Het verhaal achter het schilderij van Da Vinci
  Mona Lisa – Het verhaal achter het schilderij van Da Vinci
  Inhoudsopgave Door wie is de Mona Lisa geschilderd? Leonardo da Vinci en Clos Lucé Mona Lisa beschadigd door vandal...
  Lees meer
  Gratis kleurplaat afdrukken van een Olifant
  Gratis kleurplaat afdrukken van een Olifant
  Deze kleurplaat met het olifantje is speciaal getekend voor kleuters. Het motief is bijzonder kindvriendelijk en eenv...
  Lees meer