Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

5 Tips: Hoe diamond painting inlijsten

Hoe diamond painting inlijsten

Na een leuke bezigheid is het klaar om jouw diamond painting in te lijsten. Maar hoe lijst je een diamond painting in? En hoe hang je een diamond painting op? Wij gaan het je uitleggen door middel van een paar handige tips. Na het ophangen van jouw diamond painting kun je elke dag kijken naar de schitterende painting die jij hebt gemaakt.

Tip: een leuke andere bezigheid die je ook kan doen is schilderen op nummer. Met het schilderen op nummer verf je in plaats van het plakken van de diamantjes/steentjes.

Diamond painting inlijsten: De voorbereiding

De allerbelangrijkste tip is dat het schilderij niet gestreken mag worden. Dit kan ervoor zorgen dat de lijm smelt, net zoals de steentjes. Daarnaast is het raadzaam iets zwaars, zoals een stapel boeken, tegen het gehele oppervlak van de foto te drukken en het zo te laten staan totdat de bestelde lijst arriveert.

Tip 1: Diamantschilderij in een fotolijst

Het inlijsten van uw diamanten schilderij in een fotolijst is een van de gemakkelijkste manieren. De grootste uitdaging is het vinden van de juiste framemaat. Bij Painting Expert heb je de keuze uit 3 formaten, namelijk:

  1. 40 x 50 cm
  2. 50 x 65 cm
  3. 60 x 75 cm

Dit frame heeft geen glas. Ben je op zoek naar een frame met glas? Dan raden wij je aan om naar een woonwinkel te gaan. Bekijk hier onze frames.

Diamond painting inlijsten

Tip 2: Diamant paintings op een houten lijst

Vaak moet je het houten frame zelf in elkaar zetten, zoals ook die van Painting Expert. Wanneer het houten frame in elkaar is gezet, kun je het diamond painting canvas er strak overheen trekken. Dan maak je het vast met stevige nietjes en de benodigde materialen en klaas is kees!

Tip 3: Diamanten plaatje ophangen met lijm

Geen lijst of fotolijst in huis? Dan is er een eenvoudigere mogelijkheid om een kleverige gum of dubbelzijdige tape te gebruiken. Het is belangrijk dat je eerst voorzichtig de witte rand van je diamond painting canvas afsnijdt. Plak vervolgens de lijm of stevige dubbelzijdige tape op de achterkant van je ruitschilderij. Als alle randen en hoeken zijn vastgelijmd, kunt je jouw canvasdoek aan de wand monteren. Druk stevig aan en je bent klaar!

Tip: Je kan ook jouw mooiste foto gebruiken voor een diamond painting eigen foto. Super leuk om te doen en je kan jouw allerleukste foto gebruiken!

Tip 4: Diamond painting ophangen met posterhangers

Hanglijsten worden vaak gebruikt om een poster aan de muur te hangen. Maar ze zijn ook ideaal voor diamanten schilderijen! Koop een ophangframe dat even breed is als de bovenkant van jouw doek, dit geeft het beste resultaat. Je kunt de ophanglijst dan gemakkelijk aan de boven- en onderrand van jouw schilderij bevestigen.

Tip 5: Diamond painting buiten inlijsten

Hang een diamanten schilderij in de tuin of op jouw balkon. Ideaal voor bij mooi weer! Bij het inlijsten van een diamond painting voor gebruik buitenshuis moet je op andere factoren letten dan bij gebruik binnenshuis. Zorg ervoor dat u een waterdicht frame gebruikt en hang het diamond painting canvas niet in fel zonlicht op.

Afmeting frame voor een diamond painting

Bij de aankoop van een op maat gemaakte lijst, geven wij altijd de grootte van de in te lijsten afbeelding op en niet de grootte van de lijst. De lijst die je koopt zal de foto vergroten met de breedte van de lijst. Een dunner frame vergroot het minder dan een dikker frame. Laten we aannemen dat we een schilderij van 27 x 19 cm willen inlijsten. Na inlijsting "verdwijnen" de randen tot een breedte van 0,5 cm.

Inlijsten

De volgende stap-voor-stap handleiding laat zien hoe jij een Diamond Painting foto eenvoudig zonder vatting in een lijst kunt monteren.

Benodigde materialen:

  • Een afgewerkte Diamond Painting foto
  • Frame
  • Dubbelzijdige kleefband
  • Platte schroevendraaier
  • Scharen
  • Liniaal

Bij de frames van Painting Expert ontvang je bij jouw bestelling een handige video waarop te zien is hoe je het frame eenvoudig monteert.

Diamond painting ophangen

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen