Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

4 Handige tips voor het diamond painting met vierkante steentjes

Diamond painting tips vierkante steentjes

Of je nu nieuw bent in het diamond painten of al een tijdje op deze manier aan het knutselen bent, we hebben een paar handige tips om je projecten naar een hoger niveau te tillen. De steentjes die gebruikt worden om de mooie diamond paintings van te maken zijn er in een ronde en een vierkante vormen, die elk hun eigen voordelen en uitdagingen hebben. Sommige mensen gebruiken zelfs een combinatie van beide steentjes om een ander soort effect te verkrijgen. Doorgaans zijn de projecten met vierkante steentjes moeilijker, dus als je je meer uitdaging wil, koop dan een diamant painting pakket met vierkante steentjes en volg deze vierkante diamond painting tips om jouw (eerste) kunstwerk te maken.

Leuk om te doen: Diamond painting eigen foto - Maak een schitterende diamond painting van jouw eigen foto.

Diamond painting: Vierkante steentjes of rond?

Zowel de vierkante als de ronde diamond painting steentjes hebben facetten aan de bovenkant, voor het "diamant" effect, en een vlakke onderkant om het gemakkelijker te maken dat de steentjes gelijk op het canvas blijven. Ronde steentjes worden meestal beschouwd als iets gemakkelijker om mee te werken omdat je niet elk van de steentjes perfect op één lijn kunt - en hoeft - te brengen. Natuurlijk moet je je steentjes in rechte lijnen houden, ongeacht de vorm, om een vlekkeloze afwerking te krijgen, maar als je vierkante steentjes gebruikt, valt het meer op als ze niet goed op één lijn liggen omdat de randen van de steentjes elkaar zullen raken. Bij ronde steentjes is het niet erg dat er ruimte tussen elk zit, want de vorm maakt het onmogelijk om eventuele gaatjes ertussen te bedekken. Houd hier rekening mee voordat je een vierkante diamant painting pakket koopt als je nog nooit met dit soorten steentjes gewerkt hebt.

Tips voor het diamond painten met vierkante steentjes

1. Houdt jouw diamond painting bakje dicht bij je

Het lijkt misschien een onbelangrijk detail, maar waar je je bakje met je steentjes besluit te plaatsen, maakt een groot verschil in het proces. Om je diamond painting te maken, moet je met je gereedschap en was afzonderlijke steentjes oprapen en ze elk zorgvuldig op de aangewezen plaats leggen zoals op het patroon is aangegeven. Omdat je het steentje van je bakje naar het patroon moet verplaatsen, is het gunstig om het bakje uitgelijnd te houden met je foto en dicht bij het gebied waar je aan werkt. Dit helpt je om de steentjes recht te houden in plaats van ze diagonaal te proberen te plaatsen.

Ook leuk om te lezen:

  1. Diamond Painting: Vierkant of ronde steentjes?
  2. Welke lijst voor diamond painting?
  3. Hoe diamond painting inlijsten?

Diamond painting tips vierkante steentjes

2. Gebruik een multifunctionele diamond painting pen

Voor de meer gevorderde diamond painting hobbyisten kan het gebruik van een multifunctionele diamond painting pen een geweldige aanvulling op je set zijn, omdat je daarmee meerdere steentjes tegelijk op een rij kunt neerzetten. Het onder de knie krijgen van deze pen kan moeilijk zijn voor beginners omdat je nog aan het leren bent hoe je met de steentjes en de was moet werken. Je kunt het ook frustrerend vinden om met meerdere steentjes tegelijk te werken als je nog moeite hebt met het uitlijnen van je vierkante diamanten. Als je vertrouwen hebt in je diamond painting vaardigheden, investeer dan in een van deze hulpmiddelen om je te helpen je vierkante steentjes dicht bij elkaar te houden en het proces te versnellen.

Diamond painting tips vierkante steentjes

3. Recht leggen vierkante steentjes

Een van de meest frustrerende aspecten van het werken met vierkante steentjes is dat het moeilijker kan zijn om ze perfect uit te lijnen. De meeste mensen gaan ervan uit dat de platte randen van de vierkanten steentjes het je gemakkelijker zullen maken ze op de juiste plaats te leggen, maar helaas maken die platte randen het juist duidelijker als een steentjes niet helemaal gelijk ligt met het andere steentje. Gereedschap die je zou kunnen helpen met het recht maken van de steentjes is een geweldige investering, want daarmee kun je de plaatsing van een steentje eenvoudig bijwerken, zodat ze op een meer gelijkmatige manier gerangschikt worden.

4. Houd extra gereedschap en was bij de hand

We kunnen deze tip voor het diamond painting niet genoeg benadrukken: Houd altijd extra gereedschap en materiaal bij de hand. Naarmate je vaardiger wordt in diamond painten, zal je extra steentjes en was beginnen te verzamelen die je uit je vorige pakket niet allemaal gebruikt hebt. We raden aan te investeren in een organizer en ook in was en gereedschap voor het geval je ooit midden in een project bent en je de laatste steentje in een bepaalde kleur verliest of je was opraakt. Als je deze extra benodigdheden steeds bij de hand hebt, kun je aan je project werken wanneer jij dat wilt.

Diamond painting tips vierkante steentjes

Ga de uitdaging aan met een diamond painting pakket met vierkante steentjes

Werken aan een diamond painting project is een van de leukste activiteiten om met je gezin, vrienden of alleen te doen. Als je een meer uitdagende set zoekt, probeer dan een diamond painting met vierkante steentjes en volg deze diamond painting tips om iets te maken waar je trots mee kunt pronken. Zoals het spreekwoord zegt: oefening baart kunst, dus blijf proberen tot je sommige van de moeilijkere patronen onder de knie hebt.

Veelgestelde vragen

Heb je nog nooit eerder een diamond painting gemaakt? Kies dan voor ronde steentjes. Ronde steentjes worden meestal beschouwd als iets gemakkelijker om mee te werken omdat je niet elk van de steentjes perfect op 1 lijn kunt te brengen.

Koop jouw diamond painting bij Painting Expert - De expert in het maken van schitterende diamond paintings. Tip: Kies ervoor om een eigen foto te painten.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen