Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

Moet ik mijn diamond painting sealen?

diamond painting sealen

De kunst van het diamond painting kan een ontspannende en bevredigende bezigheid zijn, waarmee je je creativiteit kunt uiten, gevoelens van stress kunt verminderen, en nieuwe, unieke decoraties voor je huis kunt ontwerpen. Als je nieuw bent met diamond painting, heb je waarschijnlijk een hele lange lijst met vragen, zoals hoe lang duurt het om een project te voltooien of moet ik mijn diamond painting sealen? Je bent hier aan het juiste adres. Hier bij Painting Expert hebben we alle info die je nodig hebt om een prachtig nieuw meesterwerk te maken dat trots in je huis zal hangen. Als je je ervaring met diamond painting perfectioneert, kun je je verder uitleven met het uitproberen van nieuwe diamond pakketen en de voltooide ontwerpen aan vrienden en familie cadeau geven.

Diamond painting: Sealen of niet?

Wie zich afvraagt wat je met een voltooid diamond painting moet doen, heeft een paar mogelijkheden. Veel mensen geven er de voorkeur aan hun diamond painting in te lijsten, zodat ze intact blijven, veilig voor stof en vuil en de diamanten glans behouden. Anderen willen hun diamond painting misschien sealen, zodat een lijst niet nodig is, maar de diamanten toch bij elkaar blijven om de afbeelding te maken.

Wij van Painting Expert raden niet aan om jouw diamond painting te sealen met onze diamantjes. Gezien de kwaliteit van ons canvas en de lijm is het niet nodig om jouw painting te sealen. Let op: Dit kan bij iedere webwinkel anders zijn.

Tip: Het is dus heel belangrijk om iets meer uit te geven aan een goede diamond painting, waardoor het niet noodzakelijk is om een diamond painting te sealen.

Uiteraard is het jouw eigen keuze om te bepalen of je jouw diamond painting wil sealen. Mocht je dit toch willen doen, omdat je dit mooi vindt, of omdat de lijm niet zo sterk is, lees dan snel verder!

diamond painting sealen

Wat heb ik nodig om een diamond painting te sealen?

1. Kitten met spuitbare afdichtmiddelen

Als je sealmiddel wilt gebruiken als afwerking van je diamond painting, heb je tegenwoordig een aantal mogelijkheden. Spuitbare afdichtmiddelen zijn gemakkelijk te vinden en vergelen meestal niet na verloop van tijd, maar ze werken niet als een lijmachtige substantie, wat betekent dat eventuele open kieren tussen je diamanten niet opgevuld worden. Als je je dus nog steeds afvraagt hoe je jouw diamond painting kunt sealen, bedenk dan dat kit in spuitbusvorm de natuurlijke glans van de diamanten behoudt en niet vergeelt, maar wel openingen tussen de diamanten kan laten.

Ook leuk om te doen: Bij Painting Expert kan je ook kiezen voor een Diamond Painting Eigen Foto. Zet jouw foto om in onze diamond painting eigen foto generator en paint jouw eigen foto.

2. Dichtkitten met een kwast

Je andere optie als het om sealen gaat is met een kwast aanbrengen. Hoewel deze methode om je diamond painting te sealen meer kans geeft op mogelijke rimpeling of vergeling, werkt het tegelijk als afwerklaag en als lijm. Dit betekent dat eventuele openingen tussen de diamanten met kit worden opgevuld, zodat vuil en stof zich niet op die plaatsen kunnen nestelen. We raden aan mod podge (lijm en vernis in één) te gebruiken, maar zorg er wel voor dat je een lichte laag opbrengt om de kans op vergeling te verkleinen. Een nadeel van mod podge en andere verzegelingen met een kwastje is dat het de schittering van de diamant wat vermindert, maar niet helemaal.

diamond painting sealen

Wat als diamond painting klaar is? Hoe verzegel je een diamond painting?

Als je eenmaal besloten hebt dat je je diamond painting gaat sealen en je hebt gekozen tussen spray en een kwast, is het aanbrengen van het sealmiddel vrij eenvoudig. Volg deze paar stappen:

  1. Zorg ervoor dat alle steentjes plat liggen. Bedek je voltooide diamond painting schilderij met een plastic beschermhoes, een handdoek of een andere grote soort stof. Gebruik dan de deegroller om alle steentjes gelijkmatig aan te drukken.
  2. Als je de kwast seal methode gebruikt, neem dan je kwast en bestrijk die lichtjes met de substantie. Begin gelijkmatig over de steentjes te schilderen. Bij het verzegelen van je diamond painting geldt: minder is meer, dus begin met een dun laagje. Je kunt ook meer toevoegen als dat nodig lijkt. Als je spuitbus gebruikt, volg dan de aanwijzingen door de bus zes tot acht centimeter van het doek te houden en te spuiten.
  3. Laat je diamond painting drogen volgens de aanwijzingen. Maak niet de fout je diamond painting te vroeg op te pakken, want dan kan het sealmiddel gaan druipen.

Pronk met je diamond painting

Werken aan een diamanten painting kan een bevredigende en vervullende ervaring zijn, want je laat je creativiteit de vrije loop. Van knutselactiviteiten zoals diamond painting is ook bewezen dat ze gevoelens van angst verminderen en mensen helpen omgaan met persoonlijke en werk-gerelateerde stress. Als je eenmaal zover bent dat je een project voltooid hebt, wil je het beeld waarschijnlijk bewaren om het te bewonderen en jezelf te herinneren aan al je harde werk. Terwijl veel mensen hun paintings graag inlijsten, gebruiken anderen liever een sealmiddel over hun diamond painting om het er afgewerkt en mooi uit te laten zien.

Ook leuk om te lezen:

  1. Diamond Painting: Vierkant of ronde steentjes?
  2. Welke lijst voor diamond painting?
  3. Hoe diamond painting inlijsten?

diamond painting sealen

Veelgestelde vragen

De diamanten van je schilderij zitten aan het canvas vast door het kleverige oppervlak van het patroon. Het is verstandig om goed op de steentjes te drukken, waardoor het niet van het canvas valt, zodra je het optilt.
Het gebruik van perkamentpapier voor diamond painting beschermt je canvasdoek terwijl je ermee bezig bent en maakt het veel gemakkelijker om specifieke plekken te verwijderen en te bedekken.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen