Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

10 Tips: Wat is diamond painting? Hoe werkt Diamond Painting?

Wat is Diamond Painting?

Diamond Painting is een schilderij met allemaal verschillende diamantjes, waarmee je verbazingwekkende kunstwerken kunt maken. De schilderijen zijn levensecht! Het bijzondere aan de 5D Diamond Painting Set is dat alle materialen die je nodig hebt voor een schilderij zijn inbegrepen. Je heeft geen ander voorwerpen nodig en kunt meteen beginnen.

Maak prachtige afbeeldingen met 5D Diamond Painting

Wij bespreken de volgende onderwerpen in dit blogartikel:

 1. Wat zit er in een set?
 2. Hoe zien de stenen eruit?
 3. Kan ik direct beginnen als beginner?
 4. Hoe werkt Diamond Painting?

Hoe werkt 5D Diamond Painting?

Voor het maken van een Diamond Painting afbeelding kan je kiezen uit diverse motieven. Je hebt de keuze tussen dieren, planten, stillevens en landschappen. De techniek van Diamond Painting is eenvoudig en werkt als schilderen op nummertjes op geprefabriceerde oppervlakken. De afbeeldingen maak je echter niet met verf en penseel, maar met kleine, kleurige steentjes. Door glinsterende strassteentjes, kristalsteentjes of diamantachtige acrylsteentjes in de aangegeven genummerde vlakken te vullen, creëer je een prachtig en buitengewoon kunstwerk.

Als je onmiddellijk met het Diamond Painting wilt beginnen, raden wij je aan een set Diamond Painting van Painting Expert aan te schaffen. Er zijn verschillende motieven voor een foto om uit te kiezen. Afhankelijk van het motief zijn er kleine, grote of zelfs meerdelige doeken en ronde en vierkante stenen. Als suggestie zou je bijvoorbeeld een driedelig schilderij kunnen maken waarop een kleurrijke pauw, een sterke tijger en een vriendelijke aap naast elkaar staan afgebeeld.

Bij Painting Expert kan je ook kiezen voor een Diamond Painting Eigen Foto. Zet jouw foto om in onze diamond painting eigen foto generator en paint jouw eigen foto.

5D Diamond Painting vs. 3D Diamond Painting

Wat is het verschil tussen 5D diamond painting en 3D diamond painting?
Diamant painting  is een leuke trend die mensen op zoek naar een leuke bezigheid aantrekt met verschillende unieke ontwerpen. Hoewel het concept eenvoudig is, is elke diamant anders. Een vaak ondervraagde kwaliteit is het verschil tussen 5D diamond painting en 3D diamond painting.

Het verschil begrijpen tussen 5D en 3D diamant painting  is eenvoudiger dan het lijkt. De afmetingen van een diamond painting kit worden bepaald door het aantal facetten op de diamanten. Facetten zijn de kleine kanten die de vorm van de diamant maken en hem dimensie geven. Diamanten voor het painten worden vaak geleverd in zowel ronde vorm als in vierkante.

5D diamanten hebben vijf facetten aan elke kant met in totaal 15 facetten. 5D diamanten worden vaak gebruikt voor schilderijen die meer detail vereisen, want de vijf dimensies geven meer diepte en schittering aan de afbeelding die je aan het maken bent. 3D diamanten hebben drie facetten aan elke kant met negen facetten in totaal. Drie dimensies geven een mooie maar eenvoudiger uitstraling. 3D diamanten zijn perfect voor minder gedetailleerde ontwerpen of voor diamant schilderen voor kinderen.

Wat zit er in een Diamond Painting pakket?

 1. Een doek met het motief, de cijfers in de afzonderlijke velden en een waxlaagje om de diamond painting steentjes te laten plakken.
 2. De diamanten met een vlakke achterkant voor een effen oppervlak.
 3. Een gel om de stenen gemakkelijk te laten plakken.
 4. Een penachtig apparaat met een ronde opening om de bovenkant van de stenen vast te pakken en ze te plaatsen.
 5. Een kleine schaal om de diamanten gemakkelijk te sorteren en te verplaatsen.

Kan ik als beginner meteen aan de slag?

Wij raden aan dat je als beginner begint met een iets kleinere Diamond Painting. Maten tussen 15 x 15 cm  en 30 x 40 cm zijn zeer geschikt. In het algemeen zijn ronde diamanten iets gemakkelijker dan vierkante, omdat er bij ronde steentjes meer ruimte tussen de verschillende stenen zit.

Ook leuk om te lezen:

 1. Diamond Painting: Vierkant of ronde steentjes?
 2. Welke lijst voor diamond painting?
 3. Hoe diamond painting inlijsten?

Nuttige tips om te Diamond Painten

Bij het plaatsen van de diamanten op de foto kan je het beste aan de rand beginnen en van veld naar veld werken tot je in het midden bent. Verwijder alleen de folie op de plaats waar je wil Diamond Painten. Op die manier blijft het klevende oppervlak overal kleverig. Bij een geslaagde foto zijn alle oppervlakken bedekt met diamanten of kleine steentjes. Pas dan komt het grote effect van de 5D Diamond Painting echt tot zijn recht.

De stenen van de Diamond Painting zijn verschillend in de uitvoering. Afhankelijk van het product kun je kiezen voor rond of vierkant. Als je een beginner bent, zijn de ronde bijzonder geschikt, omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn. Als je een Diamond Painting wilt kopen met vierkante stenen, moet je meer aandacht besteden aan het bewerken. Het effect van de afgewerkte schilderijen is echter even mooi met beide soorten stenen.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen