Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

Ketting van schelpen of oesters beschilderen

Ketting van schelpen beschilderen

Zien deze zeemeerminkettingen van schelpen er niet magisch uit? Je hebt misschien al je vakantie aan zee al achter de rug, maar heb je ook schelpen meegenomen? Je kunt schitterende sierraden van schelpen maken. Met dit doe-het-zelf-idee kan je jouw verveling op een regenachtige zomerdag verlichten.

De zeemeerminnenkettingen van schelpen zijn heel gemakkelijk te maken en heel snel heb je een werkelijk uniek stuk om je hals hangen. Natuurlijk kun je de schelpen ook gewoon verven en ze als mooie decoratie gebruiken of er kleine doosjes mee versieren.

Zeemeerminnenkettingen maken: schilderen - Wat heb je nodig?

 1. Schelpen
 2. Acrylverf (paars, roze, turkoois, groen)
 3. Glitter
 4. Nagellak of vernis
 5. Glittersteentjes om te versieren
 6. Handboor
 7. Ketting of touw
 8. Penseel of lijm

Ketting van schelpen beschilderen

Hoe maak je een zeemeerminnen ketting?

Misschien heb je geluk en schelpen verzameld waar al gaten inzitten. Mocht je dit niet hebben, geen paniek!  Je kunt echter gemakkelijk zelf gaten in de schelpen boren met een handboor. Je kunt zo'n set voor ongeveer 10 euro kopen in elke doe-het-zelf zaak.

Schilder vervolgens de schelp. Ons advies is om met roze aan het smalle eind te beginnen. Daarna kun je de kleuren in de volgorde paars, turkoois en groen aan op het dikkere uiteinde verven, waardoor ze een in elkaar overlopen.

  Ketting van schelpen beschilderen

  Daarna strooi je witte glitter op een van de schelpen. Op de andere schelp strooi je gekleurde glitter over de betreffende kleur. (Dus op het roze deel doe je roze glitter, op het paarse deel paarse glitter, enz.) Op deze manier heb je een meer pastelkleurige schelp en een schelp met sterkere kleuren.

  Als alles droog is, kun je je schelpen verzegelen met acrylvernis. Zo heb je niet de hele tijd glitters op je vingers of kleren. Je kunt ook transparante nagellak gebruiken. Laat de schelpen nu goed drogen.

  Ook leuk om te doen: Schilderen op nummer: Je schildert de vakjes met de bijgeleverde acrylverf. Je hebt keuze uit vele motieven, zoals dieren en steden.

  Als je wilt, kun je je schelpen aan het eind versieren met glittersteentjes. Je kunt lijm rechtstreeks op de schelp aanbrengen en er dan de kleine glittersteentjes op met behulp van een satéprikker (maak de punt van de satéprikker licht vochtig met water, dan blijven de glittersteentjes eraan kleven en kunnen ze gemakkelijk op de schelp gelegd worden). Je kan  siersteentjes uit de drogisterij voor de vingernagels gebruiken, maar je kunt ze ook in elke knutselafdeling vinden.

  Ook leuk om te lezen:

  1. Een fiets beschilderen
  2. Fotolijstjes beschilderen
  3. Paaseieren schilderen en versieren

  Ketting van schelpen beschilderen

  Als alles droog is, kun je een ketting of touwtje door het gat rijgen. En je zeemeermin halsketting van schelpen is klaar!

  Veelgestelde vragen

  1. Schelpen
  2. Acrylverf (paars, roze, turkoois, groen)
  3. Glitter
  4. Nagellak of vernis
  5. Glittersteentjes om te versieren
  6. Handboor
  7. Ketting of touw
  8. Penseel of lijm
  Onze voorkeur gaat uit om alleen schelpen op te rapen met een gat erin. Je kunt natuurlijk ook een gat maken met een handboor.

  Gratis en een snelle verzending

  Altijd gratis verzending voor onze klanten

  Winkelwagen