Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

Een fiets beschilderen - 5 stappen om jouw fiets op te fleuren

fiets beschilderen

Als de oude fiets wat lelijke plekjes heeft of met een verf moet worden opgefleurd, kun je het frame overspuiten of beschilderen. Om een perfect resultaat te bereiken, moet je professioneel te werk gaan. In dit artikel leggen wij het je stap voor stap uit.

De belangrijkste punten om jouw fiets over te spuiten of te beschilderen:

 1. Demonteren fiets
 2. Schuren van de fiets
 3. De juiste verf kiezen
 4. Beschermen van de verf tegen vuil

Tip: Zet alle materialen klaar en vergeet niet om de grond te beschermen tegen spetters en druppels.

fiets beschilderen

Demonteren fiets

Haal je fiets uit elkaar totdat je alleen nog het frame overhebt. Haal beide wielen, de trapas, de derailleurs aan de voor- en achterkant, de ketting, de remmen, het stuur, het zadel en de voorvork van je fiets.  Als je andere spullen aan je fiets vastgemaakt hebt, zoals een bidonhouder, maak die dan ook los.

Stop de schroeven en onderdelen in zakjes zodat je je fiets later weer eenvoudiger in elkaar kunt zetten.

Tip: Haal alle stickers van het fietsframe. Het is waarschijnlijk lastig om de stickers te verwijderen als ze oud zijn en stevig vastzitten. Als je ze er niet af kunt trekken, gebruik dan een föhn om ze op te warmen.

fiets beschilderen

Schuren van de fiets

Hoe beter het schuren, hoe beter de kwaliteit van het schilderwerk. Als de verf nog redelijk intact is, is schuren met fijn metaalschuurpapier (korrel 120) voldoende. Roestplekken moeten helemaal weggeschuurd worden. Als er roest aanwezig is, schuur dan het hele frame voor met grof schuurpapier (korrel 80) en schuur daarna opnieuw met fijn papier (korrel 120).

Frames met bijzonder ernstige roestschade moeten gezandstraald en volledig van verf ontdaan worden. Breng eerst een laag grondverf aan onder de nieuwe verf. Schuur alle onderdelen zodat het oppervlak ruw wordt. Verf hecht namelijk beter op een ruwe ondergrond.

Tip van de redactie: Maak jouw eigen unieke fiets kunstwerk met schilderen op nummer!

Wil je een onvergetelijke kunstervaring beleven? Probeer onze schilderen op nummer sets voor volwassenen en kinderen:

 1. Schilderen op nummer met jouw eigen foto: Transformeer je persoonlijke foto's in unieke schilderen op nummer canvassen. Herbeleef speciale momenten en voeg een persoonlijk tintje toe aan je interieur.
 2. Kies uit verschillende motieven: Selecteer prachtige dieren, bloemen en betoverende landschappen die met zorg zijn uitgekozen. Ontdek de ontspannende voordelen van creatief bezig zijn.

Schilderen op nummer is een geweldige manier om stress te verminderen en je creativiteit te stimuleren. Daarnaast worden onze sets zorgvuldig samengesteld en bevatten alles wat je nodig hebt om meteen te beginnen.

Al onze schilderijen worden met liefde ingepakt en rechtstreeks naar jouw deur verzonden. Begin vandaag nog met schilderen en geniet van de vele voordelen van deze prachtige kunstvorm!

Wil je het artikel verder lezen? De tekst gaat onder de afbeelding verder. Begin nu met bestellen door op onderstaande afbeelding te klikken

Schilderen op nummer bestellen

De juiste verf kiezen

Om jouw fiets te beschilderen raden wij spuitverf aan of acrylverf. Acrylverf is iets goedkoper dan spuitverf.

fiets beschilderen

Beschermen van de verf tegen vuil

Na het schilderen moet een doorzichtige laag worden aangebracht om de verf te beschermen. Speciale producten die ook voor autolak gebruikt worden, maken de verf bestendiger.

Fiets beschilderen met spuitverf

Spuitverf is de gemakkelijkste manier om een net en mooi resultaat te krijgen. Spuitverf is in bijna elke bouwmarkt te kopen.

Wat heb ik nodig?

 • Een bus primer verf
 • Een bus verf in een kleur naar keuze
 • Eventueel een bus doorzichtige verf/lak
 • Oude kranten om de vloer te beschermen tegen de spuitverf.

Hoe werkt het?

 1. Begin met een laag grondverf op het frame van je fiets. Dit beschermt je fiets tegen roest, zorgt voor een egaal resultaat en haalt de kleur meer naar boven. Laat de primer opdrogen. Binnen een dag zouden bijna alle primers/grondverven droog moeten zijn.
 2. Nu start het leuke werkje, de verfkleur! Ga voor meerdere dunne lagen in plaats van één dikke laag, als je een goede dekking en egaal resultaat wil.
 3. Monteer je fiets in elkaar en je kunt de fiets weer gebruiken.

fiets beschilderen

Fiets beschilderen met acrylverf

Dit is misschien wel de eenvoudigste manier om jouw fiets te beschilderen en een heel makkelijke manier om zelf al je creativiteit geest te gebruiken. Daarnaast is gewone verf bij elke hobbywinkel te koop.

Wat heb ik nodig?

 1. Primer
 2. Acrylverf
 3. Doorzichtige lak

Hoe werkt het?

 1. Begin ook nu weer met een laag grondverf, zodat je een goede basis hebt om overheen te verven.
 2. Gebruik alle kleuren die je mooi vindt, of houd het bij één acrylkleur. Denk er ook nu weer aan dat meerdere dunne lagen een mooier resultaat geven dan een dikke laag.
 3. Nu is het wel noodzakelijk om een laag doorzichtige lak aan te brengen. Gewone verf geeft namelijk af wanneer het nat wordt en je wil natuurlijk je kleding beschermen.
 4. Zet je fiets weer in elkaar en je kan jouw fiets weer gebruiken.

Ook leuk om te doen: Schilderen op nummer - Verf jouw favoriete schilderij met de bijgeleverde acrylverf tot een ware eyecathcer.

Tips & Tricks: Fiets beschilderen

De verfafwerking zal van betere kwaliteit zijn als, na de tweede verflaag, opnieuw geschuurd wordt met heel fijn schuurpapier korrel 200 en een derde verflaag wordt aangebracht.

Lees tip: Paaseieren schilderen en versieren: 7 leuke ideeën.

Veelgestelde vragen

Ga als volgt er werkt: demonteren , schuren, verven en het monteren van de fiets. Bekijk hier alle stappen inclusief uitgebrieide beschrijving.
Je kunt gebruik maken van spuitlak en/of acrylverf. Acrylverf is goedkoper dan een spuitlak.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen