Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

5 Tips voor het opbergen van jouw diamond painting

Diamond painting bewaren

Veel mensen vinden diamond painting projecten ontspannend en leuk, maar elk kunstwerk kan heel wat tijd en tijd kosten. Terwijl je aan je nieuwe project werkt (of misschien is dit je eerste keer dat je diamond painting probeert), vraag je je misschien af hoe je al je steentjes, gereedschap en accessoires moet opbergen. Er zijn tientallen goede manieren om je benodigdheden georganiseerd en gemakkelijk te vinden te houden.

We hebben belangrijke tips over het opbergen van jouw diamond painting verzameld in dit artikel. Met deze tips helpen we jou om alles netjes en georganiseerd te houden.

Hoe moet je diamond painting benodigdheden en accessoires bewaren?

1. Diamond painting steentjes opbergen

Heb je een  opbergmogelijkheid nodig? Kijk eens naar deze huishoudelijke voorwerpen die je als diamond painting opbergruimte kunt gebruiken terwijl je wacht op de komst van je organizer.

 1. Pillendoosjes hergebruiken: De perfecte voorwerpen om extra kralen in te bewaren, pillendoosjes kunnen je kleuren gescheiden en georganiseerd houden zonder dat je een nieuwe organizer hoeft aan te schaffen.
 2. Gebruik eierdozen: Nog een goede methode om steentjes in te bewaren, zijn eierdoosjes die in kleine vakjes verdeeld zijn waarin je afzonderlijke kleuren kunt opbergen. Vergeet niet het kleurnummer in elk afzonderlijk vakje te schrijven terwijl je ordent.
 3. Gebruik oude schoenendozen: Als je op zoek bent naar manieren om voorwerpen die je van plan bent weg te doen te recyclen, gebruik dan oude schoenendozen om er accessoires zoals steentjes, was en pincetten in te bewaren. Label de buitenkant van de doos of maak er een ander project van door de buitenkant te papier-macheen om te voorkomen dat iemand anders de doos per ongeluk weggooit.

Diamond painting bewaren

2. Berg jouw diamond painting goed op

Er komt meer kijken bij het opbergen van diamond painting dan alleen het organiseren van je gereedschap. De meeste mensen voltooien een volledig diamond painting niet in een paar uurtjes, dus moet je een manier hebben om je projecten op te bergen. Sommige mensen laten hun diamond painting uit op een tafel in de eetkamer of op kantoor, maar je moet je diamond painting kunnen inpakken om plaats te maken voor gasten die langskomen of om ruimte te maken in je werkruimte. Maak een DIY portfolio omslag door twee stukken karton te gebruiken die groot genoeg zijn om je schilderij te bedekken. Niet ze dan aan de bovenkant en zijkant aan elkaar. Nu kun je je project gemakkelijk in de map schuiven en het veilig bewaren tot de volgende keer dat je besluit er aan te werken.

Tip: Bij Painting Expert is het ook mogelijk om jouw favoriete diamond painting eigen foto te maken. Kies een schitterende foto en creëer een prachtig schilderij met de kleurrijke steentjes.

Diamond painting bewaren

3. Koop of maak zelf een organizer

Voor je begint je met jouw diamond painting is het verstandig om een organizer aan te schaffen of te knutselen. 

Je kunt een opbergpakket kopen of huishoudelijke voorwerpen gebruiken. Je hebt kleine organizers nodig om al je steentjes in op te bergen. Het is belangrijk om extra organizers aan te schaffen voor als je een nieuw diamond painting schilderij koopt met verschillende kleuren die je nog niet hebt opgeborgen.

Overtollige steentjes bewaren lijkt misschien niet nodig, maar het kan van pas komen bij een toekomstig project als een bepaalde kleur op is of als je een paar steentjes verliest en vervangingen nodig hebt. Bij het ordenen van je steentjes moet je erop letten dat je de steentjes op nummer ordent; anders is het gemakkelijk per ongeluk kleuren die op elkaar lijken door elkaar te halen. Om je bakjes op te bergen, kun je dan investeren in een grotere, plastic organizer waarin plaats is voor je steentjes, gereedschap en andere accessoires, zodat je alles op één plaats bewaart en het op elk moment gemakkelijk terug te vinden is.

Ook leuk om te lezen: Moet ik mijn diamond painting sealen?

Diamond painting bewaren

4. Etiketeer de bakjes

Het is belangrijk om extra tijd te besteden aan het labelen van je steentjes  Als je al een verzameling steentjes hebt, wil je misschien een andere opbergplek maken voor extra steentjes die van pas zouden kunnen komen. Vanaf dit punt maak je, telkens als je extra steentjes hebt of een nieuw project met steentjes begint, onmiddellijk een klein opbergplekje voor elke kleur en label ze op nummer. Dit brengt je organisatie naar een hoger niveau en maakt het super eenvoudig om de juiste steentjes te vinden.

Diamond painting bewaren

5. Berg benodigdheden op na gebruik

Omdat voor diamond painting heel wat verschillende kleine onderdelen nodig zijn, kan het gemakkelijk door elkaar liggen. Het is daarom belangrijk dat je je gereedschap na elk gebruik opbergt. Dit zorgt ervoor dat je geen belangrijke stukken kwijtraakt. Gebruik een grote diamond painting organizer voor dit soort gereedschap, of wees creatief en gebruik andere voorwerpen als geïmproviseerde organizer, zoals een schoenendoos.

Ook leuk om te lezen: Wie heeft diamond painting uitgevonden?

Diamond painting bewaren

  Houd je benodigdheden georganiseerd

  Het voltooien van een diamond painting is een geweldig gevoel, en je zult merken dat je staat te popelen om aan het volgende project te beginnen. Als je deze schilderijen regelmatig maakt, is het een goed idee om te investeren in de opslag van diamond paintings door plastic organizers te kopen of huishoudelijke voorwerpen te gebruiken om je materialen in op te bergen. Met een sterk organisatiesysteem zal het veel gemakkelijker zijn om je accessoires bij te houden en te voorkomen dat je tegen problemen aanloopt zoals gebroken, beschadigde of ontbrekende steentjes of accessoires.

  Ook leuk om te lezen: Hoe werkt een diamond painting pen?

  Veelgestelde vragen

  Je kunt hiervoor een plastic organizer gebruiken, maar je kunt ook voorwerpen gebruiken die iedereen wel eens in huis heeft, zoals een pillendoosje, schoenendoos of een lege eierdoos.

  Is jouw diamond painting nog niet af en wil je even een pauze houden? Maak een portfolio omslag door twee stukken karton te gebruiken die groot genoeg zijn om je schilderij te bedekken. Niet ze dan aan de bovenkant en zijkant aan elkaar. Nu kun je je project gemakkelijk in de map schuiven en het veilig bewaren tot de volgende keer dat je besluit er aan te werken.

  Gratis en een snelle verzending

  Altijd gratis verzending voor onze klanten

  Winkelwagen