Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

Leuke dingen om te schilderen: van verven tot een schilderij

Leuke dingen om te schilderen: van verven tot een schilderij

Wat zijn leuke dingen om te schilderen en hoe ga je een stapje verder dan het verven (van een muur)? Misschien heb je weleens een kwast vastgehouden, maar nog nooit een schilderij gemaakt. Of misschien heb je daarmee wel wat ervaring, maar weet je niet goed wat je allemaal kunt schilderen.

In de beide gevallen helpen we je graag met het nummer schilderen. Wij laten je zien hoe je dat aanpakt en kunnen je beter leren schilderen. Bovendien helpen we je graag inspiratie op te doen met de verschillende mooie ontwerpen en producten die er beschikbaar zijn.

Wist je bijvoorbeeld dat veel mensen graag dieren schilderen? Met een breed assortiment leeuwen, katten, honden en bijvoorbeeld olifanten en andere zeldzame dieren kun je echt alle kanten op. Wij begrijpen wat jij graag aan mooie kunstwerken aan de muur wilt hangen, waar je bovendien helemaal zelf aan kunt werken.

5 leuke dingen om te verven

Zoek je leuke dingen om te verven? Wij zetten voor je op een rij waar je mee aan de slag kunt:

 • Kunst
  De echte schilderijen zijn voor de meesten onbetaalbaar, maar je kunt daar gelukkig ook zelf mee aan de slag. Dus wil je werken aan bijvoorbeeld het Meisje met de Parel, de Nachtwacht of het Melkmeisje? Wij zorgen ervoor dat je daar een schilderij op nummer voor ontvangt, die je daarmee heel handig op weg helpt.

Meisje met de Parel

 • Natuur en landschappen
  En op die manier heb je bijvoorbeeld de keuze uit prachtige natuur en landschappen. Goede voorbeelden zijn vogels met bloemen, een boot tussen de bergen en Italië aan het water. Doe inspiratie op met prachtige gebieden, waar je dankzij de schilderijen iedere dag even naartoe kunt reizen.

Vogels schilderen

 • Steden
  Geweldige steden om zelf te schilderen zijn bijvoorbeeld San Francisco, Parijs en Amsterdam. Misschien woon je zelf in een van deze steden of ga je er graag naartoe, dus is het een geweldig idee om het hiermee aan de muur te hangen.

Steden schilderen

 • Landen
  En houd je van reizen? De leuke dingen om te schilderen bestaan bijvoorbeeld uit een gebied in Azië, uit Moskou en een geweldige stad tegen de bergen op in Italië. Op die manier kun je naar allerlei andere landen reizen, zelfs als je het liefst gewoon lekker thuis bent en de tuin eigenlijk al ver genoeg vindt.

Landen schilderen

 • Voertuigen
  Andere leuke dingen om te verven of te schilderen zijn bijvoorbeeld voertuigen, zoals een auto met daarin een aantal honden en natuurlijk een fiets tussen de bloemen en planten.

Voertuigen tekenen

 • Portret
  Kies een foto uit die je wil gebruiken als portretfoto. De foto kies je bij voorkeur vanaf de zijkant. Print de foto en knip het gezicht uit. Leg de foto op een houten plankje en teken met een potlood de vorm van het gezicht over het hout. Je kan nu met zwarte verf rondom de potloodlijnen schilderen. Je creëert nu een bijzonder portret. Tip: Wil je weten hoe je een portret tekent? Bekijk ons blogartikel: ''Een portret leren tekenen - Stap voor stap uitgelegd''.
Portret tekenen
 • Stempelen met bloemen
  Koop bij voorkeur een grote bloem en beschilder de blaadjes met verschillende kleuren. Zodra je dit hebt gedaan kun je op canvas of karton gaan stempelen. Je kunt de bloem hier en daar bijwerken met een penseel.
bloem schilderen

Wij laten je online zien wat er allemaal beschikbaar is, waarmee je op een leuke manier aan de slag kunt. Je kunt zelf zorgen voor een bijzonder schilderij, zelfs als je nog niet eerder geschilderd hebt. Of als je normaal gesproken alleen het verven van de muren en de kozijnen op durft te pakken.

Schilderen op nummer: stap voor stap aan de slag

Het schilderen op nummer is een heel leuke manier om daar zelf mee aan de slag te gaan. Dat werkt heel eenvoudig:

 1. Online bestellen
  Je kunt online de verschillende producten bestellen, waarmee je ideeën opdoet voor leuke onderwerpen om te schilderen. Dus wil je daar op een originele manier mee aan de slag? Of houd je gewoon ontzettend van de populaire keuzes, waar je het liefst ook zelf aan zou werken? Jij beslist, omdat je online de keuze hebt uit alles waar je naar op zoek bent.
 2. Nummers in vlakken
  Op het canvas (doek) staan alvast nummers aangegeven. Dat betekent dat je er op een heel leuke en toegankelijke manier mee aan de slag kunt. Je hebt bepaald geen ervaring nodig met schilderen. In plaats daarvan ga je kleur voor kleur beginnen, waarna al snel duidelijk wordt hoe het mooie kunstwerk eruit zal komen te zien.
 3. Een mooi schilderij
  Het resultaat is een mooi schilderij, zelfs als je normaal gesproken eigenlijk helemaal niet zo creatief bent. Dus wil je het in ieder geval een keer proberen? Ontdek de leuke dingen om te verven, waarmee we je aan de hand van de nummers op het doek vervolgens graag op weg helpen.

Leuke dingen om te schilderen: van verven tot een schilderij

Zoek je leuke dingen om te schilderen? Wij hebben een uitgebreid assortiment, waarmee je zeker weet dat je vindt waar je naar op zoek bent. Dus gebruik bijvoorbeeld de producten voor volwassenen en voor kinderen om inspiratie op te doen. Het is de beste manier om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is, ook als je al een aantal van de schilderijen hebt gemaakt. Wij laten je zien wat je zelf kunt schilderen, zodat je binnenkort een mooi kunstwerk hebt om trots aan de muur te hangen.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen