Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

5 Tips: Uitgedroogde verf weer bruikbaar maken

Uitgedroogde verf weer bruikbaar maken

Hoe maak je gedroogde verf weer bruikbaar?

Het is niet ongewoon dat verfemmers na gebruik niet volledig opnieuw worden verzegeld. Als de verf niet goed afgesloten is, kan het watergehalte verdampen, waardoor de verf dikker wordt of uitdroogt. In veel gevallen kan uitgedroogde verf echter weer bruikbaar worden gemaakt.

Wateroplosbare verf weer bruikbaar maken

Opgedroogde verven op waterbasis zijn heel gemakkelijk weer vloeibaar te maken door simpelweg nieuw water aan de verf toe te voegen. Doe eerst wat water in de verfemmer en wacht even tot de opgedroogde verf een papperige massa is geworden. Voeg vervolgens al roerend geleidelijk water toe tot de verf de gewenste dikte heeft. Als er klonten in de verf zijn ontstaan, blijft er helaas geen andere mogelijkheid over dan deze weg te gooien.

Wateroplosbare verf wordt ook gebruikt bij onze schilderen op nummer motieven. Om de schilderen op nummer verf weer vloeibaar te maken raden wij aan om een druppeltje warm/lauw water toe te voegen en hierna de verf te mengen.

Ben je benieuwd naar de belangrijkste tips voor acryl schilderen? Lees dan ons blogartikel: ''Acryl schilderen voor beginners: accessoires, technieken en praktische tips''.

Wateroplosbare verf weer bruikbaar maken

Gedroogde verf vloeibaar maken met terpentinevervanger

Verschillende soorten verf die niet in water oplosbaar zijn, kunnen nadat ze zijn uitgedroogd herbruikbaar worden gemaakt. Voeg in plaats van water terpentinevervanger toe (verkrijgbaar in bouwmarkten). Ga op precies dezelfde manier te werk als met wateroplosbare verf.

Tip van de redactie: Maak jouw eigen unieke kunstwerk met schilderen op nummer!

Wil je een onvergetelijke kunstervaring beleven? Probeer onze schilderen op nummer sets voor volwassenen en kinderen:

  1. Schilderen op nummer met jouw eigen foto: Transformeer je persoonlijke foto's in unieke schilderen op nummer canvassen. Herbeleef speciale momenten en voeg een persoonlijk tintje toe aan je interieur.
  2. Kies uit verschillende motieven: Selecteer prachtige dieren, bloemen en betoverende landschappen die met zorg zijn uitgekozen. Ontdek de ontspannende voordelen van creatief bezig zijn.

Schilderen op nummer is een geweldige manier om stress te verminderen en je creativiteit te stimuleren. Daarnaast worden onze sets zorgvuldig samengesteld en bevatten alles wat je nodig hebt om meteen te beginnen.

Al onze schilderijen worden met liefde ingepakt en rechtstreeks naar jouw deur verzonden. Begin vandaag nog met schilderen en geniet van de vele voordelen van deze prachtige kunstvorm!

Begin nu met bestellen door op onderstaande afbeelding te klikken

Schilderen op nummer bestellen

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen