Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

15 Tips, tricks en technieken voor diamond painting

Tips, tricks en technieken voor Diamond Painting

Diamond painting is een leuke en verslavende hobby die enorm veel voldoening kan opleveren als het correct wordt uitgevoerd. Het is daarom belangrijk om onze 15 tips en trucs toe te passen!

15 tips om jouw diamond painting vaardigheden naar een hoger niveau te tillen

Tip 1: Kies het juiste motief

Wanneer je jouw diamond painting koopt, zorg er dan voor dat je er een kiest die je niet alleen mooi vindt, maar die ook gemakkelijk te painten is. Ingewikkelde canvassen of een extra groot canvas kunnen voor beginners te moeilijk zijn. Kies dus een makkelijk motief.

tips en tricks voor diamond painting

Tip 2: Ontbrekende lijmlaag

Als je de toplaag van het canvas er afhaalt en de lijmlaag ontbreekt, dan betekent meestal dat de lijm aan de toplaag blijft kleven in plaats van op het doek. De oplossing is simpel: Dek het weer af en gebruik een roller om de wax naar beneden te drukken.

Tip 3: Een gekreukeld doek gladstrijken

Is jouw doek gekreukeld? Een eenvoudige oplossing is om het canvasdoek aan elke kant beetje plat te drukken tot het doek platter wordt.

Leren Diamond Painten

Tip 4: Begin vanaf de bovenkant

Als je begint te diamond painten, leg het dan op een groot, plat oppervlak en begin vanaf de bovenkant. Dit zorgt ervoor dat het doek omhoog gaat als je het beweegt, in plaats van dat het naar beneden glijdt.

Tip: Je kan ook jouw leukste foto gebruiken voor een diamond painting eigen foto. Super ontspannend om te doen en je kan jouw allerleukste foto gebruiken!

Daimond Painting

Tip 5: Verlicht het doek

Gebruik een draagbare lichtbron, zoals een lichtkussen dat je onder het doek kunt schuiven, of een opvouwbare lamp om te helpen onderscheid te maken tussen donkere kleuren of om meer licht op het doek te richten.

Diamond Painting verlichten

Tip 6: Tape de hoeken van het doek

Om ervoor te zorgen dat er niets aan de hoeken van het canvas blijft kleven, tape je de hoeken met tape.

Tip 7: Verwijder statische elektriciteit van het harsen.

Dit lijkt misschien een makkie: Houd een vel droogtrommeldoekje bij het plakken om statische elektriciteit te verwijderen. De ronde en vierkante steentjes blijven beter plakken.

Diamond Painting Wax

Tip 8: Verwijder luchtbellen in het canvas

Deze tip is heel belangrijk om luchtbellen van je doek te verwijderen en je schilderij te verdoemen. Om de luchtbellen te verwijderen neem je klein meisje en maak je sneetjes in het oppervlak van het doek. Zorg ervoor dat je zacht drukt, zodat je niet in het doek snijdt.

Tip 9: Vijlen

Als je ronde en vierkanten steentjes niet recht blijven, vijl ze dan in zigzagpatronen. Dit werkt beter voor grotere blokken van dezelfde kleur, maar je kunt het ook gebruiken voor kleinere delen.

Diamond Painting Painting Expert

Tip 10: Organiseer en label je materialen.

Zorg er altijd voor dat je steentjes georganiseerd en gelabeld zijn. Als je regelmatig diamond paint, is het een goed idee om te investeren in een organizer van de drogist of om creatief te zijn en alles te gebruiken, van lege eierdoosjes om jouw diamanten op te bergen.

Diamond Painting Opbergdoos

Tip 11: Oefen lichte druk uit

Wees voorzichtig bij het plaatsen van de diamanten op het doek. Te veel druk zal ertoe leiden dat de was van de gereedschapsstift aan de diamanten blijft kleven, wat de glans kan aantasten.

Tip 12: Reinig de wax van de diamanten

Als er al wax op je diamanten zit, hoef je je geen zorgen tem maken. Wacht tot de diamanten op het doek zijn ingetrokken en gebruik dan een vochtige microvezeldoek om de wax eraf te vegen.

Tip 13: Gebruik vierkante diamanten voor een betere afwerking

Gebruik vierkante steentjes voor een betere afwerking. Ronde steentjes zijn misschien gemakkelijker op te rapen en op het doek te plaatsen, maar geven niet hetzelfde effect als vierkante steentjes, die alle hoeken opvullen en meer glans geven dan de ronde steentjes.

Tip 14: Gebruik ronde steentjes als je voor de eerste keer diamond paint

Ronde steentjes zijn makkelijk te plaatsen dan vierkante steentjes, waardoor wij adviseren om ronde steentjes te gebruiken voor beginners en vierkanten voor de ervaren hobbyisten.

Diamond painting technieken

Tip 15: Vervang wax door doe-het-zelf lijm

Gebruik eigen lijm in plaats van de wax die bij de diamond-painting-kit wordt geleverd. De eigen lijm is duurzamer en gaat er niet zo gemakkelijk af als de wax. Om thuis lijm te maken, neem je een oude, droge lijmstift en verwijder je de lijm. Zorg ervoor dat de lijm niet te kleverig is, wrijf en kneed hem om de textuur zachter te maken. Voeg inkt toe om het kleur te geven als je dat wilt.

Wij van Painting Expert, specialist in schilderen op nummer en diamond painting, hopen dat deze tips en trucs voor het diamond painten je hebben geholpen om enkele van je problemen met het diamond painten op te lossen.

Twijfel je nog welke soort steentjes je wil gebruiken? Lees onze blogartikel: ''Diamond Painting: Vierkant of ronde steentjes?'' om het ideale steentje te kiezen!

Veel plezier met diamond painten!

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen