Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

14 Tips: Activiteiten voor alle weersomstandigheden | Wat kan ik doen?

Activiteiten voor alle weersomstandigheden | Wat kan ik doen?

Inhoudsopgave

s Avonds na het werk, in het weekend, of op vakantie. Vrijetijdsactiviteiten zijn de beste manier om vrije tijd verstandig te besteden, plezier te maken en nieuwe dingen te proberen.

Maar soms is het niet gemakkelijk om de juiste vrijetijdsbesteding te vinden voor bepaalde situaties. Soms regent het, soms heb je geen zin in een standaardactiviteit als de bioscoop of het zwembad en zoek je naar spannender activiteiten.

In dit blogartikel schrijven wij over de beste vrijetijdsactiviteiten en ervaringen in Nederland en over de hele wereld. Wij hebben al talloze artikelen gepubliceerd over coole activiteiten en in deze post willen wij je een overzicht geven van de beste vrijetijdsactiviteiten voor elke gelegenheid.

Ben je ook benieuwd naar de 46 leukste hobby's op dit moment? Bekijk dan het blogartikel: ''Op zoek naar een nieuwe hobby? - 46 inspirerende suggesties''.

Nu willen wij je niet in spanning houden. Veel plezier met het lezen van de leukste vrijetijdsactiviteiten!

Wat te doen als het regent?

Als het buiten koud is, regent, sneeuwt, of het weer gewoon waardeloos is, hoeven wij je niet op te zadelen met recreatieve activiteiten zoals zwemmen of wandelen. Vaak is het bij slecht weer niet gemakkelijk om een geschikte activiteit te vinden. Wij geven je veel suggesties voor dingen die je kunt doen als het regent.

Hier geef wij je een klein overzicht van de beste binnen activiteiten die je kunt doen bij slecht weer.

Schilderen op nummer voor volwassenen en kinderen

Wellicht dat je het ooit al een keer gedaan hebt toen je vroeger klein was: schilderen op nummer, ook wel painting by numbers genoemd. Schilderen op nummer is tijdloos! Wij hebben verschillende generatie mensen gesproken en het is immens populair om te doen! Bij schilderen op nummer verf je de leukste motieven door middel van de cijfertjes die aangegeven staan op het canvasdoek. De cijfertjes corresponderen met de nummertjes op de verfpotjes. Ben je benieuwd welke motieven wij aanbieden? Bekijk dan het assortiment voor volwassenen en kinderen

Ben je benieuwd wie de uitvinden van het schilderen op nummer is? Bekijk dan ons blogartikel: ''De bedenker van het schilderen op nummer: Dan Robbins''.

Schilderen op nummer

Escape rooms

De vrijetijdstrend van de laatste jaren. Je wordt 60 minuten lang in een kamer opgesloten en moet bepaalde missies en puzzels oplossen. Ontsnappingsspelletjes zijn ook bijzonder cool als gezelschapsspelletjes voor thuis.

Indoor skydiving

Ga parachutespringen, maar zonder vliegtuig, je kunt het in een windtunnel doen. Gedurende 2 minuten zweef je in de 200 km/snelle luchtstroom vrij in de lucht.

Zwembaden & spa's

Ontspanning in de thermen of actie in het avonturen bad, dat lukt bijna altijd. Welke van de twee varianten je ook kiest, deze vrijetijdsbesteding gaat bijna altijd door.

Karten

Karten is een vrijetijdsbesteding die perfect is voor adrenalinejunkies. Huur een heel circuit met een paar vrienden of rij alleen en sluit je aan bij andere coureurs.

Bowlen en biljarten

Bowling en biljart is een absolute klassieker. In elke stad vindt je bowlingbanen en biljartzalen waar je in je vrije tijd een paar minuten of uren kunt doorbrengen.

Ga naar de bioscoop

Een andere klassieke vrijetijdsbesteding is naar de bioscoop gaan. Kijk naar de nieuwste kaskraker of naar een alternatieve film.

Winkelen

Om je tijd te doden, kun je ook gaan winkelen. Misschien niet de goedkoopste activiteit, maar winkelen is erg leuk, vooral voor twee.

Bij slecht weer kan je naar een overdekt winkelcentrum gaan, en bij mooi weer kan je een wandeling maken door de voetgangerszone.

Gezelschapsspelletjes

Bordspellen zijn altijd geschikt als vrijetijdsbesteding. Vooral samen met het gezin kan je er een paar leuke uurtjes van maken.

Motorsport en vluchtsimulators

Vliegen met een vliegtuig is de droom van veel mensen. In een vluchtsimulator kom je aardig in de buurt van deze ervaring. Er zijn vluchtsimulators in veel Nederlandse steden. Racesimulators zijn ook een heel leuke vrijetijdsbesteding. Hier stap je in de cockpit van een grotendeels originele racewagen en rijd je rondjes zoals in een computerspel.

Ga naar het museum

Natuurlijk is naar een museum gaan ook een geweldige vrijetijdsbesteding. Hier kun je een paar uur doorbrengen en jezelf bijscholen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de verschillende kunsten van Rembrandt? Bezoek o.a. het Meisje met de Parel, De Nachtwacht of het Melkmeisje.

Schilderen op nummer meisje met de parel

Indoor Minigolf

Minigolf is een bijzonder leuke vrijetijdsbesteding. Bij indoor minigolf is er meestal zelfs een extra effect met zwart licht verlichting en neon beschilderingen. Indoor minigolf wordt dus ook vaak 3D minigolf genoemd.

Indoor skiën

Je kunt ook binnenshuis skiën. In Duitsland bijvoorbeeld en vooral in gebieden waar niet zo veel bergen zijn.

Ga klimmen

Als je actief bezig wilt zijn, dan is deze vrijetijdsbesteding perfect voor jou. In de meeste steden van Nederland zijn klimhallen te vinden en de meeste hebben ook boulderwanden waar je dicht bij de grond kunt klimmen zonder gezekerd te zijn.

Kookcursussen

Waarom leer je niet om lekker te koken? Niet een normale activiteit, maar wel een hele gave. Er zijn kookcursussen voor allerlei verschillende gerechten.

Leer sushi koken, de perfecte steak, barbecue, Indiaas koken, of de klassieke Italiaanse keuken.

Indoor volleybal, tennis en voetbal

Sport is eigenlijk altijd mogelijk. Maar als het weer niet zo goed is, zijn er soms geen alternatieven.

Maar je kan deze vrijetijdsbesteding ook binnenshuis doen. Er zijn al veel hallen waar je kunt beachvolleyballen. Je kan ook binnen voetballen, squashen of tennissen. Je hoeft geen lid te zijn van een club, maar je kan de banen per uur huren.

Indoor paintball

Paintball is een vrijetijdsbesteding boordevol adrenaline. Je speelt paintball in een team en schiet met paintballs op het andere team.

Er is ook een indoorversie van deze vrijetijdsbesteding, zodat je bij elk weertype paintball kunt spelen.

Lasergamen

Lasergamen is de pijnloze versie van paintball, want hier schiet je met een lasergeweer op je tegenstander, die vervolgens een sensor activeert als je hem raakt. In veel Nederlandse steden zijn er lasergame-arena's waar je kunt spelen.

Vrijetijdsactiviteiten Lasergamen

Trampolinehallen

Trampolinehallen, zoals Live Escape Games, zijn de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten. Hier kun je op talrijke trampolines springen en je trucs in verschillende variaties oefenen.

Een vrijetijdsbesteding niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen die zich willen uitleven.

Een nieuwe vaardigheid leren

Waarom leer je niet iets nieuws? Wat dacht je ervan om jezelf een nieuwe taal te leren, een instrument te leren bespelen of een online cursus te volgen om iets nieuws te leren.

Wat kun je buiten doen?

Als het mooi weer is, zou je je vrijetijdsactiviteiten naar buiten kunnen verplaatsen om van de zon te genieten.

Natuurlijk, heb je eindeloze mogelijkheden. Er zijn zoveel dingen die je buiten kunt doen dat wij ze hier niet eens allemaal kan opnoemen.

In deze post willen wij je ook wat ideeën geven voor activiteiten die je kunt doen als het mooi weer is.

Naar het buitenzwembad of het meer

Als het buiten warm is en je je wilt verfrissen, geniet dan van het mooie weer in het buitenzwembad of ga naar het meer. 

Raften

Bij het raften ga je in een opblaasbare boot een woeste rivier af, langs stroomversnellingen en watervallen.

Kanovaren

Ook hoog op de lijst van mijn favoriete vrijetijdsbesteding staat kanoën. Hier ga je een ravijn in en ga je zwemmend, lopend, klimmend en springend vooruit.

Er zijn meestal hoge kliffen om naar beneden te abseilen en kliffen om vanaf te springen. Een zekere mate van moed is ook hier vereist.

Buiten karten

Je kunt niet alleen binnen, maar ook buiten karten. De banen zijn hier meestal langer dan op de indoor kartbanen en de karts zijn ook vaak sneller.

Boogschieten

Met boogschieten train je niet alleen je nauwkeurigheid, maar verbeter je ook je concentratie, kalmte en waarneming. Op veel plaatsen in Nederland worden cursussen boogschieten aangeboden, ongeacht of je het nog nooit eerder hebt gedaan of jouw schiettechniek wilt verbeteren.

Vrijetijdsactiviteiten Boogschieten

Wandelen

Een klassieke buitenactiviteit is wandelen. Je ervaart de natuur, het doet iets voor je lichaam en ontdekt plaatsen waar je nog nooit bent geweest.

Stadtours

Waarom ga je niet naar je eigen stad? Of je verkent de stad te voet (veel steden bieden gratis stadsrondleidingen aan) of je neemt een stadsrondleiding met een ander vervoermiddel.

Kajak varen

In deze vrijetijdsbesteding gaan we terug het water in. Je kunt gaan kajakken in de rustige variant op een meer of een rivier of je doet een wildwater kajak cursus en gaat door stroomversnellingen en watervallen zoals bij raften.

Surfen

Surfen is niet alleen een vrijetijdsbesteding, maar een complete manier van leven. Niet alleen als je aan zee woont, kun je surfen, kitesurfen of windsurfen, zelfs in de stad, ver van de zee, is er de mogelijkheid om te surfen op staande golven.

Parachute springen

Nog een vrijetijdsbesteding die naar op elke bucketlist thuishoort. Je springt tijdens een tandemsprong met een ervaren skydiver van wel 4.000 meter hoogte uit een vliegtuig en beleeft de adrenalinekick van je leven.

Spelletjes in de tuin of in het park

Als je geen grote uitstap wil maken, maar gewoon de tijd wil doden in je achtertuin of in het park, zijn er leuke buitenspelletjes.

Quad tour

Quadtochten zijn een geweldige vrijetijdsbesteding voor motorsport- en outdoorliefhebbers. Deze zijn ofwel beschikbaar als wegversie.

Wakeboarden 

Als je op zoek bent naar een vrijetijdsbesteding boordevol actie in de zomer, dan is wakeboarden of waterskiën iets voor jou.

In het begin is het niet zo gemakkelijk om op de ski's of het board te staan, maar als je de techniek eenmaal onder de knie hebt, is het erg leuk.

Fietsen of mountainbiken

Is de fiets niet een geweldige uitvinding? Of het nu gaat om een fietstochtje in het weekend of mountainbiken in de bossen, fietsen is een van de favoriete vrijetijdsbestedingen van de Nederlanders.

Vrijetijdsactiviteit Mountainbiken

Flyboarden

Flyboarden is nog een vrij onbekende vrijetijdsbesteding. Een flyboard is een watersporttoestel dat wordt aangedreven door een sterke waterstraal en waarmee je tot 9 meter boven het wateroppervlak kunt zweven.

Flyboarden doe je op een meer of op zee en ook in Nederland zijn er verschillende plaatsen waar je kunt flyboarden.

Paragliden

Paragliding is geweldig wanneer je op vakantie bent en het landschap van bovenaf wilt ontdekken. Je zweeft met een paraglider over het landschap.

Activiteiten met vrienden

Natuurlijk kun je veel van deze activiteiten ook met je vrienden doen. Sommige activiteiten zijn niet leuk om alleen te doen, dus is het beter om een paar vrienden mee te nemen en ze samen te doen.

Vrijetijdsactiviteiten - vaak gestelde vragen

Welke vrijetijdsactiviteiten zijn er?

De keuze aan vrijetijdsactiviteiten is enorm. Het hangt ervan af of je de tijd binnen of buiten wil doorbrengen. Populaire vrijetijdsbestedingen zijn bowlen, verven op nummer, biljarten, voetballen, pretparken of escape rooms.

Wat voor vrijetijdsbesteding kun je doen?

Als het mooi weer is, kan je naar een meer gaan, naar het zwembad, gaan wandelen, ontspannen en lezen in het park of naar een pretpark gaan. Als het slecht weer is, zijn er Escape Rooms, lasergamen, bowlen, biljarten en nog veel meer.

Wat kun je buiten doen?

Er zijn honderden geweldige recreatieve activiteiten in de buitenlucht. Watersporten zoals wakeboarden of surfen, pretparken, spelletjes in het park, zwembaden, zwemmen, stadsrondleidingen, bungeejumpen, mountainbiken, en nog veel meer.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen