Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

Ontspannen: 5 Tips om tot rust te komen

Ontspannen: 5 Tips om tot rust te komen

Ontspannen. Je weet dat het goed is voor je lichaam, voor je gezondheid, voor je mind en überhaupt voor je gehele gemoedstoestand. Maar we zijn allemaal al zo druk en dan moeten we ook nog tijd maken om te ontspannen? Juist, het schiet er vaak bij in! Des te belangrijker om er zo nu en dan bij stil te staan en er tijd voor vrij te maken. Maar hoe doe je dat dan? Wat kan helpen is om er structureel tijd voor vrij te maken. Plan een vast moment in de week dat je gaat ontspannen. Dit kun je makkelijker maken voor jezelf door een leuke, ontspannende hobby of andere leuke, ontspannende activiteit op te pakken. Zo voelt het niet als een verplichting om het in te plannen in je drukke schema, maar zal je er ook echt plezier aan ervaren. En laat dat nou net de bedoeling zijn! 

Tips nodig voor hobby’s/activiteiten die je zou kunnen doen voor ontspanning én die ook nog eens leuk zijn? Hieronder vind je onze top 5 tips om te ontspannen: 

5 Tips om te ontspannen

1: Mediteren 

Meditatie is een bewezen manier om te ontspannen. Nu denk je misschien al vrij snel dat dit zweverig is, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Dat meditatie zweverig is, is allang achterhaald. Tegenwoordig zijn er zelfs apps ontwikkeld om te mediteren. Daarnaast hoeft het ook helemaal niet moeilijk te zijn of veel tijd te kosten! Begin bij de basis en oefen. Geleide meditaties zijn goede meditaties voor beginners. Met meditatie kun je (pieker) gedachten stopzetten en de spanning uit je lichaam verwijderen.

Buiten dat het ontspant, verandert het je brein en welzijn positief en daarnaast stimuleert het ook nog eens je creativiteit! Wie weet bedenk je zelf na het mediteren nog wel een tal aan hobby activiteiten die je kunt uitvoeren ter ontspanning.

Mediteren

2. Kleuren

Kleuren is een echte hobby activiteit om te ontspannen. Voor de meer creatieve mensen onder ons. Denk bij kleuren niet gelijk aan tekenen! Tekenen kan namelijk nogal een opgave zijn wanneer je kritisch gaat kijken naar je tekentalenten en dat resulteert waarschijnlijk in het tegenovergestelde van ontspannen. Niet wat we willen natuurlijk! Denk daarom bij kleuren echt aan kleuren in een kleurboek bijvoorbeeld.

Je kunt een kleurboek speciaal voor volwassenen aanschaffen als je de kleurplaten uit je jeugd misschien niet zo ziet zitten. Daarnaast kun je op internet talloze gratis kleurplaten vinden. Bij kleuren kan er weinig mis gaan en daarom werkt dit al ontspannend. Kleuren werkt zo ontspannend, omdat je brein niet alles tegelijkertijd kan. Wanneer jij aan het kleuren bent en nadenkt over de kleuren die je wilt gebruiken, kun je niet ook nog tegelijkertijd nadenken over je werk, wat je wilt eten, de plannen voor komende weken, je to do list etc.

Ben je op zoek naar inspireerde hobby's die je op elk moment kunt doen? Lees dan ons blogartikel over 46 inspirerende hobby's.

Kleuren

3. Aloë Vera

Het klinkt zo voor de hand liggend en zo makkelijk; een moment voor jezelf creëren. En toch doen we het vaak niet genoeg of zijn we ondertussen toch ongemerkt nog met andere dingen bezig. En dan rijst er nog de vraag: hoe creëer je nou dat ultieme moment voor jezelf? Zoals al eerder aangegeven in dit artikel. Plan dit structureel in. Dat is de eerste stap!

Een echte favoriet is toch wel om een plekje voor jezelf te zoeken. Bijvoorbeeld in bad, op bed, in de tuin etc. Wat hierbij belangrijk is, is om ook bijvoorbeeld je telefoon weg te leggen. Zo word je niet ongemerkt gestoord door invloeden van buitenaf. Als je dat plekje voor jezelf hebt gevonden, pak er dan een heerlijk masker bij! Bij voorkeur eentje met Aloë Vera. Naast dat een masker van zichzelf al ontspannend werkt, heeft Aloë Vera ook nog eens een extra ontspannende werking op de huid. Daarnaast verkoelt en hydrateert het ook nog eens intensief en zie je vaak gelijk resultaat! Het is dus ook nog eens fantastisch voor je huid. Ook heb je de mogelijkheid om een aloe vera c9 aan te schaffen, zodat je jouw lichaam reinigt.

Dus buiten het feit om dat jij een heerlijk ontspannend momentje voor jezelf hebt, help je ook je huid nog een handje. Twee vliegen in één klap! Een extra reden om deze momentjes toch echt vaker in te plannen.

Aloe vera

4. Schilderen op nummer

Nog een echte hobby activiteit! Eentje die sinds kort ook nog eens ontzettend populair is geworden. Bij schilderen op nummer heb je de keus uit verschillende designs en is het de bedoeling dat jij de lijntjes inschildert om uiteindelijk een prachtig zelf geschilderd schilderij als resultaat te hebben.

Bij schilderen op nummer schilder je met de kwasten het canvas met de daarvoor bestemde kleur. De nummertjes op de verfpotjes geven aan welke kleur je moet schilderen op het doek.

Wil jij weten waarom kinderen eigenlijk zouden moeten schilderen? Lees dan ons blogartikel: ''Waarom kinderen zouden moeten schilderen: Leuker dan kleuren en knutselen'' en ontdek waarom!

Schilderen op nummer

5. Sporten

Bewegen is een manier om te ontspannen! Ja, echt. Het verbetert de weerbaarheid tegen stress en veerkracht. Vaak hebben we er geen zin in, omdat we al zo druk zijn. Daarom is het belangrijk om een sport te kiezen die bij je past. Anders houd je het waarschijnlijk niet vol.

Daarnaast is het belangrijk om een sport of vorm van beweging te kiezen die voor de juiste effecten zorgen. Sporten verbetert de werking en herstel van die delen in je hersenen die jouw stressgevoel afremmen. Daarnaast wordt je lichaam moe door sporten en ben je daarna dus gemakkelijker in staat om stress los te laten en een rust momentje te pakken. Je zult je ontspannen voelen na het sporten en voldaan. Hiermee verminder je het stressgevoel van de dag.

Sporten

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen