Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

7 Tips: Wat is een schilderspalet en is het handig?

Wat is een schilderspalet en is het handig?

Een schilderspalet is een extreem dunne houten plank, meestal goed in de lak waarop een kunstschilder de (acryl)verf kan mengen. In het palet zit vaak een gat waar de kunstschilder of amateurschilder zijn of haar duim doorheen kan steken. De vorm is traditioneel rond, maar tegenwoordig ook vaak rechthoekig. Er zijn dus verschillende soorten paletten op de markt verkrijgbaar!

De houtkleur van een palet is traditioneel donkerbruin, maar een lichte kleur kan in de modernere schilderkunst voordelen bieden. De kleurwaarneming hangt immers sterk af van de omgeving.

De verf uit de tube wordt in kleine porties op het palet aangebracht. Daarna zullen over het algemeen diverse kleuren door elkaar gemengd worden met een kwast of met een mesje. Een rechtshandige schilder laat het palet op zijn linkerarm rusten, zodat de rechterhand vrij gebruikt kan worden om de verf op te nemen en op het kunstwerk aan te brengen.

Is een palet handig bij het schilderen op nummer?

Wanneer je een palet bij de hand hebt, raden wij het natuurlijk aan. Het maakt het schilderen op nummer uiterst makkelijk. Het ziet er ook tof uit!

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen