Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

10 Tips: Hobby's voor vrouwen - Vind nu jouw vrouwelijke hobby

Hobby's voor vrouwen

In dit artikel vertellen wij je wat leuke en typische vrouwenhobby's zijn. Deze hobby's zijn bijna op ieder moment te doen. Vrijetijdsbesteding voor vrouwen kan enorm divers zijn, waardoor onze vrouwelijke hobby's onderverdeeld zijn in verschillende categorieën. Ontdek nu jouw nieuwe hobby!

Leuke vrouwelijke hobby's

Er zijn veel typisch vrouwelijke hobby's die zeker interessant zijn als je op zoek bent naar een nieuw tijdverdrijf. Wij willen de verveling tegengaan en jou helpen!

Trampoline springen: Springen op een trampoline is leuk, maar het maakt je ook extreem fit. Een eigen fitnesstrampoline is voor weinig geld te krijgen en kan ook thuis worden opgeborgen.

Zingen: Veel vrouwen zouden wel eens willen zingen, maar weinigen durven het. Maar met een paar basisbeginselen is zingen veel gemakkelijker dan je in eerste instantie denkt. Probeer het eens en zie hoe deze hobby je leven kan veranderen. Om echt snel vooruitgang te boeken, raden wij een (online) cursus aan.

Schilderen (op nummer): Probeer eens om een leuk kunstwerk te maken met wat verf, penselen en een canvasdoek. Maak een zelfportret, of bijvoorbeeld een landschapsschilderij. Heb je hulp nodig bij het schilderen? Kies dan voor schilderen op nummer. Met schilderen op nummer verf je verschillende vakjes waar een nummer in staat. Staat er bijvoorbeeld een nummer 4 in het vakje? Zoek dan naar het juiste verfpotje en ga lekker aan de slag! Tegenwoordig kan je ook ervoor kiezen om voor schilderen op nummer volwassenen te kiezen.

Wil je het artikel verder lezen? De tekst gaat onder de afbeelding verder. Begin nu met bestellen door op onderstaande afbeelding te klikken

Schilderen op nummer bestellen


Airbrush: Mooie kunstwerken kunnen worden gemaakt met een verfpistool. Daarbij worden kleurpigmenten dun op het schilderoppervlak aangebracht. Hierdoor kan jij je creativiteit op het doek kwijt. 

Macrame: Een knoopkunst uit het Oosten en kan gebruikt worden om prachtige wanddecoraties te maken. Ook ideaal om jouw eigen werk als persoonlijk geschenk te gebruiken. Dus ook een ideale creatieve hobby voor vrouwen.

Paardrijden: Voor de jonge vrouwelijke hobbyzoekers is er de trendhobby van de laatste jaren: Paardrijden. Bezoek eens een manege en neem een proefles.

Digitaal schilderen: Waarom maak je je eigen kunstwerk niet digitaal? Digitaal schilderen is locatie onafhankelijk en een ideale hobby voor creatieve vrouwen. Alles wat je nodig hebt is een tablet of computer.

EHBO-cursus: Volg opnieuw een EHBO-cursus en fris je kennis op. Er zijn super leuke cursussen online te vinden.

Hoelahoepen: Iedereen kent de hoepel waar je om je heupen moet draaien. De laatste jaren is dit een favoriete sporthobby voor vrouwen geworden. Of het nu binnen of buiten is, de hoepel houdt je fit.

Handelen in aandelen: Dit is geen typische vrouwenhobby. Veel mensen denken ten onrechte dat aandelen een riskante gok zijn en negeren deze doeltreffende manier om geld te verdienen. Onze tip voor een risicoloze start: een demo-account, waar je met speelgeld kunt testen hoe succesvol je zou zijn in de aandelenhandel.

Creatieve hobby's voor vrouwen

Typische vrouwelijke hobby's hebben vaak te maken met creativiteit. Bij creatieve vrijetijdsbesteding gaat het erom jezelf en je ideeën in praktijk te brengen. Op dit gebied hebben hobby's meestal een hoog percentage vrouwen. Onze beste creatieve hobby's voor vrouwen zijn:

Origami: Creatief papier vouwen dat eenvoudig papier verandert in echte kunstwerken.

Origami maken

Maak je eigen blog: Heb je een speciale vaardigheid of wil je meer van jezelf laten zien? Zet dan je eigen website op en schrijf over je favoriete onderwerpen.

Pottenbakken: Pottenbakken is een ideale hobby voor vrouwen die graag met hun handen werken. Maak je eigen pot en doe je er je eigen plant in.

Acrylverf: de mooiste en creatiefste kunstwerken worden gemaakt met acrylverf. Met acrylverf maak je stralende, expressionistische of naturalistische schilderijen mogelijk.

Airbrush: Zoals zojuist gezegd, een leuke vrouwelijke hobby, waarmee met een verfspuitpistool creativiteit op papier wordt gezet.

Bodypainting: als creatieve vrouw hoef je je kunstwerken niet te verzamelen in je kunstportfolio. Body painting is een geweldige trend om je kunst letterlijk onder de mensen te brengen.

Kintsugi: Hier wordt keramiek met liefde bewerkt en versierd. Met slechts een paar spulletjes kan je meteen beginnen. Een zeer duurzame hobby voor vrouwen uit de no waste scene.

Vrouwen hobby's om te ontspannen

Na een stressvolle dag zijn veel vrouwen op zoek naar een hobby om te ontspannen en stress te verlichten. Er zijn veel vrouwelijke hobby's om tot rust te komen. Het vinden van de juiste hobby om stress effectief te verlichten is erg belangrijk. Wij hebben de vrouwelijke hobby's om te ontspannen op een rijtje gezet:

Muziekinstrument bespelen: Een muziekinstrument bespelen in stilte: Veel vrouwen bespelen geen muziekinstrument als hobby omdat hun leefsituatie het niet toelaat, maar tegenwoordig zijn er al muziekinstrumenten die "stil" zijn. Bijvoorbeeld een elektrische gitaar*, een stil drumstel* of een elektrische ukelele.

Vrijwilligerswerk: Goed doen voor anderen kan zo eenvoudig zijn. Ook levert het veel voldoening op.

Winkelen: Een van de meest typische vrouwelijke hobby's

Hondentraining: Als je een hond hebt, moet je trainen met je hond. Hondentraining tilt ook de emotionele band met je trouwe viervoeter naar een hoger niveau.

Mediteer: Een ideale hobby voor vrouwen die ontspanning nodig hebben. Stressverlichting, mentale ontwikkeling en tegelijkertijd iets doen voor je gezondheid? Wij bevelen je aan om een meditatie sessie te volgen op internet.

Schelp ketting maken: Pak schelpen vanaf het strand en maak er een leuke schelp ketting van.

Schelp ketting maken

Breien met kralen: Het maken van kunstwerken met kralen kan een prachtige manier zijn om te onthaasten uit de dagelijkse sleur.

Talen leren: een nieuwe taal opent een nieuwe wereld. Zoek eens op internet naar een leuke cursus of download een app.

Vrouwen hobby's voor thuis, de vrouwelijke hobby's voor binnenshuis

Soms zijn de dagen regenachtig, of heb je gewoon geen zin om het huis uit te gaan? voor zulke dagen zijn onze vrouwelijke hobby's voor binnenshuis ideaal. 

Spiegel: Versier je spiegel.

Kaarsen DIY, kaarsen maken met je eigen kleur, vorm en geur, een ideale vrouwenhobby voor thuis.

Vriendschapsarmband maken: Een ideale vrouwelijke hobby voor binnenshuis. Weef je eigen vriendschap armbanden. Het enige wat nodig zijn kleurrijke draden.

Haken en breien: Een klassieker, maar wanneer je je eerste zelfgemaakte gebreide muts in je hand houdt, ben je enorm trots op jezelf.

Eigen kalender maken: Heb je mooie foto's van vakanties of van je partner? Maak er dan je eigen kalender van. Je kunt gemakkelijk online een kalender maken op websites.

Creatief schrijven: Korte verhalen, fantasie... creatief schrijven is een ideale hobby voor thuis

Maak je eigen jam: Jams naar je eigen smaak maken en ook ideaal om cadeau te geven. Ingrediënten voor deze vrouwenhobby zijn: Een bezoek aan de markt en jampotten met etiket.

Puzzels: Je kunt je echt ontspannen terwijl je puzzels maakt.

Zeep maken: Een hobby voor alle vrouwen. Zelf zeep maken is helemaal niet moeilijk en biedt volop mogelijkheden om je eigen geur- en verzorgingscreaties te maken.

Tillandsia: Tillandsia's zijn woestijnplanten die geen water nodig hebben en overleven op vocht uit de lucht. Dit maakt deze knappe groene planten voorbestemd om er kunstwerken mee te maken - een echte blikvanger in huis. Suggesties zijn te vinden op het Internet.

Tillandsia

Sportieve hobby's voor vrouwen

Vrouwelijke sporthobby's zijn een zeer populaire categorie onder de vrijetijdsbestedingen voor vrouwen. Sporten heeft vele voordelen voor vrouwen en is een ideale manier om de geest helder te krijgen en het lichaam in balans te brengen na een zware dag. Veel vrouwen gebruiken sport ook specifiek om stress te verlichten. Hier zijn de top suggesties in de vrouwelijke sport hobby's categorie.

Crossminton en badminton: Crossminton in het bijzonder is een perfecte sportieve hobby voor vrouwen. Techniek, snelheid, calorieverbruik en plezier komen hier perfect samen. Alles wat je nodig hebt is een grasveld en een crossminton set.

badminton

Yoga: Een ideale vrouwelijke sporthobby die rust en fitness combineert. Met yoga train je je lichaam en centreer je jezelf tegelijkertijd. Er zijn ook ideale yogalessen voor thuis.

Buikdansen: Een ideale mix van beweging en fitness. Een echte insider tip onder de populaire sport hobby's voor vrouwen.

Cheer leaden: Nog een vrouwelijke sporthobby die meestal onderschat wordt. Optreden op evenementen is maar een deel van cheer leading. De sport daagt het lichaam uit, coördinatie en teamwork vaardigheden

Kunstschaatsen: Prachtig over het ijs zweven en op de juiste muziek? Probeer eens een paar keer te schaatsen op de ijsbaan en kijk of deze vrouwenhobby iets voor jou is.

Fitnesstraining en training met je eigen lichaamsgewicht: Sporten in de sportschool houdt je fit.

Paaldansen: Een nieuwkomer onder de vrouwelijke sport hobby's is paaldansen. Paaldansen is een extreem goede workout voor je spieren en coördinatie.

Dansen: Een klassieke vrouwelijke hobby die iedereen een keer geprobeerd moet hebben. Het maakt niet uit of het standaard, klassieke of hip-hop dans is.

Hobby's voor vrouwen boven de 30

Een ideale hobby voor vrouwen boven de 30? De hobby's van vrouwen vanaf 30 zijn lichaamsbewust en actiever. Actieve hobby's zijn in deze levensfase erg populair om het lichaam en de gezondheid te ondersteunen. Hobby's voor persoonlijke ontwikkeling zijn ook erg populair onder vrouwen. Veel vrouwen ontwikkelen in deze fase een eigen levensstijl en zetten hun koers uit voor de komende jaren.

De top 10 hobby's voor vrouwen boven de 30 zijn:

 • Verschillende soorten yoga
 • Slackline lopen
 • Meditatie
 • Creatieve doe-het-zelf projecten
 • Zwemtraining
 • Bloggen
 • Fitnesstraining
 • Gezonde levensstijl
 • Dansen
 • Schilderen

Hobby's voor vrouwen boven de 40

Vrijetijdsbesteding en hobby's voor vrouwen boven de 40 worden wat rustiger en er komt weer meer plezier in het leven. Of het nu gaat om muziek, culinaire activiteiten of creatief bezig zijn. 

De top 10 hobby's voor vrouwen boven de 40 zijn:

 • Fotografie
 • Het maken van airbrush foto's
 • Juwelen maken
 • Wellness
 • Meditatie
 • Stedentrips
 • Bakken en koken
 • Wijnproeverijen
 • Versieren van bijvoorbeeld je spiegel

Hobby's voor vrouwen boven de 50

De hobby's van vrouwen boven de 50 zijn weer wat rustiger en meer ontspannen... De stress van het leven wordt minder en dit komt ook tot uiting in de hobby's van vrouwen. 

De top 10 hobby's voor vrouwen boven de 50 zijn:

 • Boeken lezen
 • Verkennen van culturele contexten
 • Schilderen met acrylverf
 • Mandala's maken
 • Het leren van macramé knooptechnieken
 • Breien en haken
 • Schilderen op nummer
 • Diamond painting
 • Fietsen
 • Wandelen

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen