Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

Stenen beschilderen: Creatieve hobby voor kinderen (en volwassenen)

Stenen beschilderen

Noodzaak is de moeder van de uitvinding - vooral als het gaat om het vinden van creatieve ideeën om kinderen bezig te houden. Een leuke manier om ze af te leiden is door stenen te beschilderen. Niet alleen voor jonge kunstenaars, maar ook voor hun ouders.

Schilderen is in vele opzichten een zinvolle bezigheid: Het bevordert de grove en fijne motoriek van je kinderen, stimuleert de creativiteit en traint tegelijk hun ruimtelijk inlevingsvermogen en hun concentratievermogen. Afgezien daarvan is het gewoon leuk om je artistiek uit te leven met behulp van felle kleuren. Dit geldt ook voor volwassenen die graag naar penselen of potloden grijpen om zich af te leiden van het stressvolle dagelijkse leven. Want het is een feit: schilderen heeft een meditatief en ontspannend effect op het lichaam. Het is dus niet verwonderlijk dat steeds meer mensen stenen beschilderen of gaan schilderen op nummer: De kunstwerken kunnen gebruikt worden als decoratieve stijlelementen in huis en tuin.

DIY: Vijf praktische tips voor het beschilderen van stenen

Verzamel buiten met je kinderen een handvol stenen die mooi plat en rond zijn - tenzij je al een bepaald motief in gedachten hebt waarvoor je een vierkant of ovaal formaat nodig hebt. Decoratieve stenen werken ook. Voor je de stenen schildert, is het belangrijk dat je alle vuil en viezigheid verwijdert met een fijne borstel - zodat de oppervlakken daarna mooi schoon zijn en de kleuren er beter aan blijven kleven.

Leg voldoende krantenpapier onder de stenen voor je begint te schilderen. Afhankelijk van de motieven die je kiest, kun je de oppervlakken van tevoren wit gronden - dan zullen de kleuren helderder schijnen.

Stenen beschilderen

Stenen beschilderen: Welke verf?

Olie- en acrylverf zijn geschikt om de stenen te beschilderen. Er zijn ook speciale watervaste stiften en metallic markers waarmee je fijnere streken en lijnen kunt trekken dan met een penseel.

Om ervoor te zorgen dat de kleine kunstwerken tegen elk weertype bestand zijn en geen kleur verliezen, is het belangrijk de stenen met een doorzichtige vernis te bespuiten, anders zouden de zonnestralen en de regen de motieven kunnen laten verbleken.

Voor volwassenen: stenen beschilderen wordt een trend

Steeds meer mensen hebben belangstelling voor de nieuwe trendhobby: stenen beschilderen. Er  vormen zich op sociale netwerken steeds meer virtuele groepen waar de leden ideeën uitwisselen over hun stenen kunstwerken: Behalve de klassieke versiering zijn ook motiverende spreuken en positieve zinnen erg populair bij volwassenen. Die worden aangebracht met stiften - of met behulp van fijne penselen en acrylverf. Als je zelf wilt proberen stenen te beschilderen, kun je op Pinterest de nodige inspiratie opdoen.

Veelgestelde vragen

Acryl- en olieverf zijn uitermate geschikt voor het beschilderen van stenen. Je kunt ook gebruik maken van stiften. Koop ook een potje vernis als je het buiten wil bewaren.

Zoek platte en mooie ronde stenen om variatie aan te brengen. Daarnaast is het belangrijk om de stenen voordat je ze gaat beschilderen schoon te maken met een borstel.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen