Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

5 Tips: Schilders penselen schoonmaken

Schilders penselen schoonmaken

Na het schilderen, is het tijd om de kwast schoon te maken. Maar hoe doe je het goed? Alleen water is meestal niet genoeg.

Kwasten goed schoonmaken

Klaar met schilderen? Nu is het tijd om de kwasten schoon te maken. De kwast moet de verf absorberen, opnemen en vervolgens gedoseerd afgeven op het canvas.

Kortom: een penseel dat goed de verf opneemt, is enorm fijn tijdens het schilderen. Helaas is het schoonmaken van een penseel niet zo makkelijk, aangezien warm water en een beetje wrijven met de vingers meestal niet genoeg is. Als je jouw penselen zo lang mogelijk wilt gebruiken, moet je ze professioneel laten reinigen.

Tip: Bij het schilderen op nummer assortiment van Painting Expert wordt uitsluitend gebruik gemaakt van diervriendelijke penselen. De penselen bevatten geen haren van dieren, waardoor ze op een goede manier verkregen worden.

De keuze van het juiste reinigingsmiddel hangt af van de gekozen verf. Wat is de basis van de verf en de haren van de kwast? Dispersieverven, zoals klassieke muurverven, kunnen met warm water van de kwast worden verwijderd. Met verven op basis van oplosmiddelen en tot op zekere hoogte ook met alkydharsverven is het niet zo eenvoudig: deze kunnen niet zo gemakkelijk met water worden verwijderd.

Reinigen van kwasten met acrylverf

Heb je acrylverf gebruikt op basis van water? Gebruik alleen warm water en dep ze rustig uit. Vaak is dit al voldoende om jouw acrylverf kwasten schoon te maken.

Maak penselen schoon met afwasmiddel

Een eenvoudige methode om kwasten schoon te maken is gewoon afwasmiddel. Deze aanpak is niet aan te bevelen als de kwast nog vol met natte verf zit. Het is echter nog nuttiger als er verfresten op de haren van de kwast zitten. Om deze verfresten te verwijderen, leg je de kwast gedurende ongeveer een half uur in een bak met warm water en afwasmiddel.

Borstels reinigen met wasverzachter

De alleskunner: wasverzachter is een prima huismiddeltje als het gaat om het uitwassen van verfkwasten. Laat borstels tien minuten weken in onverdunde wasverzachter en spoel ze daarna uit met warm water. Dankzij de zachte borstelharen kan opgedroogde verf aan het eind gemakkelijk worden verwijderd.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen