Schilderen voor beginners: je eerste schilderij maken | PaintingExpert
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁
Schilderen voor beginners: je eerste schilderij maken

Schilderen voor beginners: je eerste schilderij maken

Schilderen voor beginners: hoe pak je dat goed aan? Je wilt graag gaan schilderen, maar daarmee heb je nog geen ervaring. Met onze handige tips en het schilderen op nummer canvas heb je het sneller onder de knie dan je misschien zou denken.

Dus wil je een schilderij maken voor beginners? Dankzij de acrylverf die je online bestelt bij het doek van je keuze heb je meteen alles in huis om aan de slag te gaan. Bovendien doen we daar duidelijke instructies bij, zodat je precies weet hoe je het aan moet pakken.

Wij maken het schilderen voor beginners toegankelijk. Dus heb je helemaal geen ervaring? Of is het alweer even geleden? In de beide gevallen zorgen wij ervoor dat je (weer) je eerste schilderij kunt maken. Om mooi aan de muur op te hangen. Of gewoon als leuke hobby, waar je een aantal uren ontzettend veel plezier aan zal beleven.

In 5 stappen schilderen voor beginners

Je kunt in 5 stappen aan de slag met schilderen voor beginners:

 1. Product kiezen
  Je hebt online de keuze uit een breed assortiment. Dus houd je van dieren, de natuur of bijvoorbeeld steden? We laten je graag zien welke keuzes je kunt maken binnen ons brede aanbod. Op die manier vind je iets dat je leuk vindt om te schilderen, waar je zelf eenvoudig mee aan de slag kunt.
 2. Nummers in de vlakken
  Zodra je het product van je keuze online hebt besteld gaan we daar voor je mee aan de slag. Je hebt het canvas (doek) snel in huis, waarop de nummers alvast staan voor gedrukt. Die nummers zijn belangrijk, omdat die aangeven welke kleur je op welke plek moet gebruiken. Je hoeft zelf dus niet na te denken over de compositie en bijvoorbeeld de verhoudingen.
 3. Schilderen op nummer
  Het schilderen op nummer is een geweldige manier om hier als beginner mee aan de slag te gaan. Je kunt jouw eerste schilderij maken, gewoon door de juiste verf te gebruiken in de vakjes met de diverse nummers. Je werkt het schilderij als het ware per kleur af. Daaraan zal je merken dat er snel een mooi beeld ontstaat, zodat je een eigen schilderij kunt maken als je daar nog helemaal geen ervaring mee hebt.
 4. Prachtig schilderij
  Het resultaat is een prachtig schilderij, waaraan je merkt dat je het schilderen voor beginners al meteen goed onder de knie hebt. Dus wil je jouw eerste schilderij maken, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Voordat je het weet is het af, en kun je trots zijn op wat je hebt gemaakt.
 5. Aan de muur ophangen
  De schilderijen die je kunt maken bestel je op basis van alleen een canvas of meteen met een lijst, om die in te lijsten en mooi aan de muur op te hangen. Zo zorg je er als beginnende schilder voor dat je een prachtig resultaat hebt, waar je trots op kunt zijn.

Bij de producten die je bestelt ontvang je natuurlijk duidelijke instructies. Op die manier weet je tijdens iedere stap wat de bedoeling is en kom je niet voor verrassingen te staan.

Breed assortiment: onze keuzes

Ben je benieuwd naar ons brede assortiment om te schilderen voor beginners? We zetten een aantal van de mogelijkheden voor je op een rij:

 • Dieren
  Wat is er leuker dan schilderen met dieren? Ontdek bijvoorbeeld de kleurrijke aap, net als een olifant met een giraf en bijvoorbeeld een tijger in zwartwit. Het zijn prachtige dieren, die je ook als beginner gewoon zelf kunt schilderen.
 • Natuur en landschappen
  Een schilderij maken voor beginners kun je bijvoorbeeld met de landschappen en de natuur. Houd je bijvoorbeeld van golven en de zon, van de 4 seizoenen of van bergen aan een meer? Het zijn zomaar een paar voorbeelden van geweldige natuur die je mooi zelf kunt schilderen.
 • Steden
  Op die manier heb je aan San Francisco, Amsterdam en Parijs steden waarmee je even een heel andere wereld in kunt stappen. Verplaats je in die geweldige gebieden, zonder dat je daar voortaan de deur nog voor uit hoeft.
 • Landen
  En zoek je het liever in complete landen, tot aan de andere kant van de wereld? Je kunt als beginnende schilder aan de slag met bijvoorbeeld Azië en met Moskou in Rusland, net als met een leuke Griekse straat waardoor het net lijkt of je iedere dag een beetje op vakantie bent.
 • Voertuigen
  Verder kun je denken aan bijvoorbeeld een fiets tussen de bloemen en planten, net als een auto waarin een aantal honden bij elkaar komen.

Schilderen voor beginners: je eerste schilderij maken

Wil je schilderen voor beginners en daar op een leuke manier mee aan de slag? Wij laten je graag zien wat er allemaal mogelijk is. Met de producten voor volwassenen en voor kinderen kun je online op je gemak inspiratie opdoen. Ontdek wat er allemaal mogelijk is, om het schilderen voor beginners daarmee op een leuke manier onder de knie te krijgen.


Keuze van de Redactie

Schilderen met olieverf - 5 tips uit de praktijk
Schilderen met olieverf - 5 tips uit de praktijk
Schilderen met olieverf is waarschijnlijk de opperste discipline van de schilderkunst. Het maakt de combinatie van ve...
Lees meer
Wanneer is iets kunst?
Wanneer is iets kunst?
Het antwoord op de vraag: ''Wanneer is iets kunst?'' is: Iets wordt echt kunst als de maker er in slaagt de kijker te...
Lees meer
Landschap schilderen voor beginners en gevorderdere
Landschap schilderen voor beginners en gevorderdere
Het schilderen van landschappen is een van de oudste en populairste genres in de kunstwereld. Wij geven je 10 tips di...
Lees meer
Waar kan ik een schilderen op nummer pakket kopen?
Waar kan ik een schilderen op nummer pakket kopen?
Wat leuk om te horen dat je op zoek bent naar een schilderen op nummer pakket! Wij van de Redactie leggen je uit waar...
Lees meer
Wat is de inhoud van een schilderen op nummer pakket?
Wat is de inhoud van een schilderen op nummer pakket?
Graag geven wij uitleg wat je kan verwachten als je een schilderen op nummer pakket gaat bestellen. Het belangrijkste...
Lees meer
Kat tekenen of schilderen - Inclusief voorbeelden
Kat tekenen of schilderen - Inclusief voorbeelden
Op deze pagina vind je een aantal voorbeelden om te leren hoe je een kat in verschillende houdingen tekent, inclusief...
Lees meer