Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

9 Tips: Schilderen met een spons - Leuk idee voor kinderen

Schilderen met een spons

Ervaar het plezier van schilderen met sponzen. Schilder binnen of buiten en verdrijf je verveling met snelle en makkelijke sponsverf ideeën die ook kinderen leuk zullen vinden.

De juiste materialen voor het schilderen met sponzen

Pak de favoriete koekjesvormpjes van je kind of zoek koekjesvormpjes in verschillende vormen voor een leuke prijs. Leg elke koekjesvorm op een keukensponsje. Gebruik een stift om de buitenranden van de koekjesvorm op de spons te tekenen.

Gebruik een schaar om het patroon op je spons uit te knippen. Hoe preciezer, hoe beter het resultaat later. Als je niet zelf sponsvormpjes wilt uitsnijden, kun je ook kijken naar verfsponsjes of knutselsponsjes. Zo'n set met verschillende sponzen kost meestal tussen de 5 en 10 euro.

Schilderen met een spons

Buiten schilderen met sponzen

Vul een emmer met water. Doe nu de sponsvormpjes in het water, maar laat ze niet onder dompelen. Als je dat doet, zal het water uit de spons stromen wanneer deze wordt ingedrukt en zal de vorm niet zichtbaar zijn.

Als de spons te veel water heeft opgezogen, wring dan wat van het water uit totdat de spons vochtig aanvoelt. Met water kunnen kinderen overal buiten schilderen. Ze kunnen hun natte sponzen gebruiken om vormen te schilderen op de oprit, de omheining of de garage zelf.

Binnen schilderen met sponzen

Giet niet-giftige verf (zoals vingerverf, plakkaatverf of tempera) in wegwerpbordjes of -bakjes. Gebruik alleen verf om de onderkant van de spons lichtjes in de verf te dompelen. Te veel verf zal de spons alleen maar uit vorm doen raken en de kans op morsen vergroten.

Zodra de sponzen met verf zijn bevochtigd, kunnen de kinderen de sponzen als verfkwasten gebruiken. Gebruik verschillende oppervlakken, zodat je samen het effect van de verf in combinatie met de spons op verschillende oppervlakken kunt waarnemen.

Je kunt de kinderen bijvoorbeeld laten sponzen op printerpapier, schilderpapier, hout of plastic om te zien hoe deze schildertechniek eruitziet op de oppervlakken. Zo kun je de creativiteit van de kinderen aanmoedigen en tegelijk een leereffect geven door hen uit te leggen waarom de verf er op dit oppervlak anders uitziet dan op dat.

Als de kinderen klaar zijn met verven, maak je de verf grondig van de sponzen schoon. Op die manier blijven je sponzen perfect schoon en korsten ze niet aan de verfresten. Op deze manier blijven de sponzen klaar voor gebruik, zodat ze de volgende dag al klaar zijn voor de volgende schildersessie.

Het kunstwerk ophangen

Laat het kunstwerk van de kinderen volledig drogen voordat je het klaarmaakt om op te hangen. Hang alleen het kunstwerk op zodra het droog is.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen