Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

De Beste 10 Beginnerstips: Schilderen met acrylverf

Schilderen met acrylverf: De beste tips voor beginners

Schilderen met acrylverf is ook goed te doen voor beginners: Acrylverf is een zeer dankbaar materiaal, waarmee gemakkelijk te werken is.

Benodigdheden voor schilderen met acrylverf

Je hebt niet veel materiaal nodig om met acrylverf aan de slag te gaan. In de regel is het voldoende om:

 1. Een geschikt schilderoppervlak (karton, doek of zelfs een houten plank),
 2. Een klein palet acrylverf,
 3. Geschikte penselen (bij voorkeur penselen van synthetisch haar) of - afhankelijk van de beoogde techniek - ook een spatel of schildersmes,
 4. Een palet, een oud bord of een plastic, glazen of houten bord om de kleuren te mengen, alsmede
 5. Een bak met water.

De juiste acrylverf voor beginners

Acrylverven zijn verkrijgbaar in zeer uiteenlopende kwaliteiten en ook prijsklassen. Zeer goedkope verven van lage kwaliteit worden meestal "hobbyverven", "knutselverven" of iets dergelijks genoemd. Zelfs voor beginners is het de moeite waard om te beginnen met verven van hogere kwaliteit. Beginners kunnen ook goed werken met acrylverf van studiekwaliteit, zoals het schilderen op nummer assortiment van Painting Expert, dat net zo geschikt is voor ambitieuze beginners als voor studenten en professionals.

De juiste acrylverf voor beginners

Grote variabiliteit

Acrylverven laten een breed scala aan verwerkingsmogelijkheden toe. De kleuren kunnen worden geschilderd of gevuld en kunnen dik of sterk verdund worden gebruikt. Met verschillende pasta's of gels kan de kleurstructuur van acrylverf naar believen worden veranderd, zodat ook beginners hun creativiteit bij het schilderen met acrylverf ten volle kunnen uitleven.

Beginner? Deze trucs helpen bij het schilderen met acrylverf

1. Kleuren mengen

Voeg bij het mengen van acrylverf altijd langzaam en voorzichtig verf toe en meng grondig voordat u nieuwe verf toevoegt. En nog een praktische tip: De mengresultaten zijn gemakkelijker te zien op een wit bord dan op een houten pallet.

2. Schilderij van achter naar voor

Wanneer je met acrylverf schildert, is het een goed idee om met de achtergrond te beginnen en dan laag voor laag verder te werken. Vooral voor beginners is deze methode zeer nuttig, omdat kleinere foutjes gemakkelijk met de volgende laag kunnen worden overschilderd.

3. Kleurverlopen maken

Voor een perfect kleurverloop begint u met een zuivere lichte kleur en brengt u die over het hele oppervlak aan. Voeg geleidelijk meer van de tweede tint toe aan de nog natte verf en wrijf de tinten voorzichtig in elkaar (penseel) tot aan het eind alleen de tweede tint nog zuiver is.

Praktische tips voor acryl beginners

 1. Draag oude kleren - acrylaatspatten kunnen er moeilijk weer uitgewassen worden.
 2. Bescherm ook de vloer/schilderomgeving goed en bekleed deze bijvoorbeeld met krantenpapier.
 3. Was penselen altijd goed uit, zodat de kleuren niet onbedoeld mengen.
 4. Was gereedschap onmiddellijk na gebruik goed uit.

Hier zijn een paar extra tips voor acryl schilderen:

 1. Het is handig om het schilderij op te delen in vele kleine schilderijgedeelten, die afzonderlijk van elkaar drogen.
 2. Gebruik steeds weer nieuwe kleurpotjes, anders breng je de gedeeltelijk opgedroogde verf aan met de foto en kunnen er lelijke klontjes ontstaan.
 3. Neem slechts zoveel verf uit de tubes als je nodig hebt.
 4. Leg de gebruikte borstel onmiddellijk in water (een borstelwasmachine is hiervoor het beste). Was de borstels grondig met lauw water en een beetje handzeep.
 5. Gebruik niet de in de handel aangeboden droogvertragers. U kunt deze trucs gebruiken om de droogtijd van acrylverf effectiever en gratis te verkorten.
 6. Onder schilderbenodigdheden-kunstenaarsbenodigdheden acryl vindt u veel tips voor het kiezen van geschikte schildermaterialen:

Goede acrylverf - een vergelijking van verschillende kunstenaars acrylverven met koop tips.

 1. Waar kan ik goedkope acrylverf kopen? - Tips om goedkoop schilderbenodigdheden te kopen
 2. Acryl doek, acryl spieraam - winkeltips: Waar moet ik op letten als ik acryl op doek of op spieraam koop?
 3. Penselen voor het schilderen met acryl - Tips voor de keuze van het penseelhaar en de aanschaf van penselen
 4. Acryl grondverf - Tips voor het kiezen van een grondverf voor acrylverf
 5. Schilderijondergronden - Suggesties en tips voor alternatieve schilderijondergronden zoals schilderijplanken, schilderijblokken, hout, steen en metalen platen.

Verven op nummer acrylverf

Wij gebruiken uitsluitend acrylverf voor onze designs: de acrylverf is voornamelijk uitgekozen op kwaliteit, waardoor wij de allerbeste kwaliteit verf garanderen. De schilderijen zijn daarnaast ook zeer geschikt voor volwassenen en kinderen.

Ben je benieuwd naar de meest gestelde beginnersvragen? Lees dan ons blogartikel: ''Schilderen met aquarel: 5 antwoorden op beginnersvragen''

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen