Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

Welke schilder woonde twee maanden samen met Vincent van Gogh?

Welke schilder woonde twee maanden samen met Vincent van Gogh?

Eugène Henri Paul Gauguin was een Franse schilder. Zijn kunstwerk wordt meestal gekenschetst als post impressionistisch, dat van na 1891 als symbolistisch

Vraag: Welke schilder woonde twee maanden samen met Vincent van Gogh? 
Antwoord: Eugène Henri Paul Gauguin

Eugène Henri Paul Gauguin

Informatie Gauguin en van Gogh

Gauguin woonde, op beweging van de kunsthandelaar Theo van Gogh, 2 maanden samen met zijn broer Vincent van Gogh in Arles om te schilderen en van elkaar te leren. Het was geen fijne periode. Gauguin kreeg depressieve buien en uit de brieven van Van Gogh blijkt dat ze voortdurend conflicten hadden. Op een moment was Gauguin zo geschrokken van het gedrag van zijn huisgenoot, die hem tijdens een avondwandeling achtervolgde, dat hij een nacht in een hotel heeft overnacht.

De volgende dag had Van Gogh een deel van zijn oor afgesneden. Daarop werd Van Gogh in een gesticht opgenomen en vertrok Gauguin uit Arles. Wetenschappers uit Duitsland beweren echter, na een lang onderzoek, dat Gauguin het oor van Van Gogh met een zwaard afhakte, na een conflict. Ze zouden er zelf voor gekozen hebben om de toedracht verborgen te houden. Gauguin deed dit om rechtsvervolging te voorkomen.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen