Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

Het oudste en eerste schilderij ooit gemaakt

Het oudste en eerste schilderij ooit geschilderd

Lang geleden hielden de oudste kunstenaars op onze planeet het vooral simpel, door de grot als schilderij en hun handen als kwasten te gebruiken. Volgens een nieuw onderzoek, blijkt nu dat de grottekeningen in een grot in Sulawesi, Indonesia met een leeftijd van 40.000 jaar de oudste en menselijke kunst ooit is. De tekeningen zijn een paar duizend jaar ouder dan de Grotte Chauvet of “Cave of Forgotten Dreams” in Frankrijk – de andere recordhouder. Hier is ook een film van gemaakt.

Tip: Bekijk ook eens ons schilderen op nummer assortiment met met motieven voor volwassenen en kinderen.

Wetenschappers ontdekken het oudste kunstwerk ter wereld (40.000 jaar)

eerste schilderij ooit geschilderd


De ontdekking op Sulawesi toont aan dat deze grotschilderingen rond ongeveer dezelfde periode van de Euraziatische wereld te vinden zijn. Het lijkt er daarmee op dat dit menselijk gedrag waarschijnlijk verder terug te leiden is, zo werd verteld door de archeologen die deze schat vonden.

eerste schilderij ooit geschilderd
De ontdekking was al in 1950 ontdekt, maar tot nu was niemand er op gekomen om de moderne methodes te gebruiken om de oudheid van het calciumcarbonaat waaruit de schilderij bestaat vast te stellen. De 12 tekeningen van dieren en handen werden tot nu niet ouder geacht dan 10.000 jaar.
eerste schilderij ooit geschilderd

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen