Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

5 Leuke knutselactiviteiten voor volwassenen

Knutselen voor volwassenen

Als je denkt dat knutselen alleen voor kinderen is, dan heb je het mis. Deze creatieve bezigheden bieden verschillende voordelen voor mensen van alle leeftijden. Je bent nooit te oud om van een knutselsessie te genieten, en je hoeft niet eens super getalenteerd of creatief te zijn om iets moois te maken. Alles wat je nodig hebt is een beetje creativiteit en de bereidheid om iets nieuws te proberen.

Hier bij Painting Expert weten we dat het lastig kan zijn om ideeën op te doen voor knutselen voor volwassenen. Maar maak je geen zorgen! Wij zijn er om je te helpen je creatieve geest te laten bloeien met verschillende spannende kunst- en knutselprojecten die je zeker leuk zult vinden. Of je nu een geoefend kunstenaar bent of een beginnende hobbyist, we hebben ideeën die voor iedereen geschikt zijn.

1. Schilderen op nummer

Bij het schilderen op nummer verf je de hokjes die zijn afgebeeld met een nummer, zoals een 3. Bij het canvas dat jij hebt uitgekozen ontvang je acrylverf en penselen. Zoek gemakkelijk het cijfertje 3 op het schildersdoek en doe dit ook bij de waterverf. Doe het penseel in de waterverf en verf het vakje 3 met de daarvoor bestemde waterverfkleur.

Knutselen voor volwassenen - Schilderen op nummer

2. Diamond painting

We kunnen het niet over leuke hobby’s te hebben zonder het over diamond painting te hebben. Wat is diamond painting? Het is een creatieve nieuwe hobby die door mensen van alle leeftijden wordt opgepakt. In veel opzichten is diamond painting een combinatie van schilderen op nummer en borduren, en je hebt er geen speciale vaardigheden voor nodig. Zelfs als je geen knutselervaring hebt, kun je leren diamond painting en prachtige, glinsterende kunstwerken maken.

Painting Expert heeft een grote selectie van de beste diamond painting pakketten voor volwassenen. Onze pakketten zijn voorzien van hoogwaardige doeken en diamantjes. Bovendien worden ze geleverd met al het gereedschap dat je nodig hebt om een project te voltooien. Er zijn niet veel andere knutselwerken waarbij alle benodigdheden in één pakket zitten, maar de Painting Expert pakketten hebben dit wel.

Het is ongelooflijk om te zien hoe een kunstwerk gevormd wordt uit duizenden kleine steentjes. Als je op zoek bent naar een leuke nieuwe hobby, raden we je aan het eens te proberen.

Knutselen voor volwassenen - Diamond painting

3. Zelf zeep maken

Zeep maken is een leuke hobby, en het is gemakkelijker dan je zou denken. In plaats van de zeep helemaal zelf te maken, koop je een gewone zeepbasis en voegt er dan naar keuze kleuren, geuren, enz. aan toe. Of je nu transparante zeep zoekt die veel bubbels geeft of een romige zeep, er is een zeep die bij jou past.

Als je je basiszeep hebt, snijd je die in kleine stukjes, doe je ze in een magnetron veilige bak en smelt je ze. Eenmaal helemaal gesmolten voeg je er je geur- en kleurstof naar keuze en andere toevoegingen aan toe. Giet voorzichtig in een vorm en laat afkoelen. Als je klaar bent, heb je heerlijk ruikende zeep, perfect om zelf te gebruiken of om cadeau te geven.

Knutselen voor volwassenen - Zeep maken

4. Borduren

Borduren is niet alleen voor oude vrouwtjes! Deze traditionele hobby heeft de laatste jaren een enorme opleving in populariteit gekend, en het is veel spannender dan je misschien beseft. Met naald en draad kun je gewone kleding en accessoires omtoveren tot kunstwerken.

Is kleding ontwerpen niet je ding? Geen probleem! In plaats van kleding te borduren, pak je een borduurring en wat canvas om kunst te maken. Borduren is een populaire vorm van borduren die gemakkelijk te leren is en gebruikt kan worden om allerlei schattige wandkunst, kussens en meer te maken.

Knutselen voor volwassenen - Borduren

5. Papieren bloemen maken

Als je van bloemen houdt maar er een hekel aan hebt dat ze zo snel verwelken, probeer dan het maken van papieren bloemen. Een heerlijk alternatief voor kunstbloemen uit de knutselwinkel, papieren bloemen zijn opvallend en verrassend gemakkelijk te maken.

Alles wat je nodig hebt is het sjabloon, karton, een schaar, hete lijm en bloemendraad. Hoe eerder je aan de slag gaat, hoe eerder je je huis of kantoor kunt gaan vullen met prachtige bloesems die nooit zullen verwelken.

Knutselen voor volwassenen - Papieren bloemen maken

Conclusie: Leuke hobby’s voor volwassenen

Hoewel veel knutselprojecten meer op kinderen gericht zijn, zijn er ook veel knutselwerkjes voor volwassenen. Of je nu een ervaren hobbyist bent die iets nieuws zoekt om te proberen, of een totale beginneling die op zoek is naar je eerste project, de suggesties hierboven zijn maar een paar van de vele mogelijkheden.

Of je nu besluit een diamond painting eigen foto pakket te kopen, je een schilderen op nummer canvas koopt, het belangrijkste is dat je plezier hebt.

Veelgestelde vragen

Leuke hobby's om te doen voor volwassenen zijn schilderen op nummer en diamond painting. Bij deze twee leuke hobby's ontvang je een canvas met daarop nummertjes. Schilder bij schilderen op nummer elk vakje met de daarvoor bestemde verf. Bij diamond painting plak je diamantjes op de cijfertjes.
Bij Painting Expert kun je de allerleukste motieven kopen voor schilderen op nummer. Vandaag besteld, is morgen in huis.
Bij Painting Expert kun je de allerleukste motieven kopen voor diamond painting. Vandaag besteld, is morgen in huis.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen