Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

Glas beschilderen - Hoe schilder je glas en met welke verf?

Glas beschilderen

In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het schilderen van glas. We laten je ook zien welke kleuren en welke technieken geschikt zijn. Zo tover je in een handomdraai decoratieve voorwerpen tevoorschijn.

Glas schilderen - dit zijn de gebruiksvoorwerpen die je nodig hebt

Kies als basismateriaal glas met een zo glad mogelijk oppervlak. Je hebt ook vetoplosmiddel nodig, een paar penselen/kwasten in verschillende diktes en eventueel een oven. De volgende kleuren zijn geschikt voor het schilderen op glas:

 1. Acrylstiften voor het op schilderen van glas: Dit zijn acrylstiften die speciaal voor het schilderen op glas gemaakt zijn. Gebruik ze om letters, contouren of vlakken te schilderen.
 2. Op water basis: Deze worden gebruikt voor de klassieke glas-in-lood stijl. Ze zijn milieuvriendelijk en kunnen met water van het glas verwijderd worden.
 3. Acrylverf: Samen met een primer kun je bijzonder speciaal gevormde voorwerpen goed schilderen met acrylverf.
 4. Krijtstiften: Hoewel ze bedoeld zijn om op schoolborden te schilderen, werken krijtstiften ook prachtig op glas. Het voordeel: het schilderij kan er gewoon weer afgewassen worden.
 5. Nagellak: Deze variant is ideaal voor de kortstondige decoratie van glas. Je kunt de beschildering op elk moment verwijderen met nagellakremover, zolang je maar geen satijnglas gebruikt.

Tip van de redactie: Maak jouw eigen unieke kunstwerk met schilderen op nummer!

Wil je een onvergetelijke kunstervaring beleven? Probeer onze schilderen op nummer sets voor volwassenen en kinderen:

 1. Schilderen op nummer met jouw eigen foto: Transformeer je persoonlijke foto's in unieke schilderen op nummer canvassen. Herbeleef speciale momenten en voeg een persoonlijk tintje toe aan je interieur.
 2. Kies uit verschillende motieven: Selecteer prachtige dieren, bloemen en betoverende landschappen die met zorg zijn uitgekozen. Ontdek de ontspannende voordelen van creatief bezig zijn.

Schilderen op nummer is een geweldige manier om stress te verminderen en je creativiteit te stimuleren. Daarnaast worden onze sets zorgvuldig samengesteld en bevatten alles wat je nodig hebt om meteen te beginnen.

Al onze schilderijen worden met liefde ingepakt en rechtstreeks naar jouw deur verzonden. Begin vandaag nog met schilderen en geniet van de vele voordelen van deze prachtige kunstvorm!

Wil je het artikel verder lezen? De tekst gaat onder de afbeelding verder. Begin nu met bestellen door op onderstaande afbeelding te klikken

Schilderen op nummer bestellen

Stap voor stap instructies voor het schilderen van glas

 1. Kies een kleur: Overweeg of de verf voor je doeleinden waterdicht, vaatwasmachinebestendig of geschikt voor voedsel moet zijn. Als je met kinderen schildert, zorg dan dat het gemakkelijk te bewerken is.
 2. Kies goede penselen: Penselen van varkenshaar geven een gestreept effect.. Kies de penseelgrootte die bij je ontwerp past. Wil je geen dierlijke materialen gebruiken? Kies dan voor diervriendelijke synthetische penselen.
 3. Maak het oppervlak schoon: Het glas moet schoon, vetvrij en droog zijn. Gebruik afwasmiddel of vetoplosser en warm water. Werk met handschoenen om geen nieuwe vingerafdrukken achter te laten.
 4. Plak het glas af: Plak alle plekken die je niet wilt schilderen af met schilderstape.
 5. Breng grondverf aan: Als je verf een grondlaag nodig heeft, moet die minstens een uur drogen. Volg hiervoor de aanwijzingen van het product.
 6. Breng de verf aan: Nu kun je je creativiteit de vrije loop laten. Kleine foutjes kun je met een papieren handdoekje corrigeren. Vergeet niet je penseel schoon te maken als je een nieuwe kleur gebruikt. Als je goed dekkende en heldere kleuren op je glas wilt, breng je nog een laag verf aan. Zorg ervoor dat de eerste laag voldoende gedroogd is.
 7. Opdrogen: Nu moet de verf drogen, in de lucht of in de oven. Bedenk dat snelle veranderingen in temperatuur het glas kunnen doen barsten.

Veelgestelde vragen

Je kunt de volgende materialen gebruiken om glas te beschilderen:

 1. Acrylstiften
 2. Acrylverf met penselen
 3. Krijtstiften
 4. Nagellak
 1. Kies een kleur
 2. Kies goede penselen
 3. Maak het oppervlak schoon
 4. Plak het glas af
 5. Breng grondverf aan
 6. Breng de verf aan
 7. Opdrogen

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen