Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

Diamond painting vs. schilderen op nummer

Diamond painting vs. schilderen op nummer

Ben je op zoek naar verschillende manieren om prachtige kunstwerken te maken? Dan moet je eens diamond painting of schilderen op nummer proberen.

In het artikel van vandaag bespreken we deze twee leuke hobby’s. Het zijn allebei rustgevende en super leuke hobby’s voor jong en oud, maar misschien zal je na dit artikel de voorkeur geven aan een van de twee. Wij van Painting Expert zijn in ieder geval dol op allebei de soorten hobby’s.

Diamond Painting en schilderen op nummer vergelijken

Sommige mensen, vooral beginnende hobbyisten, weten misschien niet wat diamond painting of schilderen op nummer inhoudt. We beginnen met een korte intro waarbij we beide hobby’s bespreken.

Wat is diamond painting?

Diamond painting is een nieuwe hobby die voor het eerst in 2015 werd geïntroduceerd. Het werd ontworpen als een sneller en gemakkelijker alternatief voor borduren. Deze hobby is een kruising tussen borduren en schilderen op nummer.

Hoe het werkt is eenvoudig: een afbeelding is voorzien van een dunne plastic laag op de bovenkant. Onder het plastic zit een kleeflaag die DMC gecodeerd is. Met het kleefmiddel kun je kleine diamantjes die bij de DMC codes passen op het oppervlak plakken om schitterende kunstwerken te maken.

Als alle diamantjes met de juiste kleuren op het canvas geplaatst zijn, kom er een afbeelding met een glinsterende afwerking tevoorschijn. Je kunt deze afbeeldingen aan je muur hangen in combinatie met de juiste verlichting, zodat ze kunnen glinsteren en schitteren.

Het verschil tussen 3D en 5D diamanten schilderen

3D diamanten zijn kleine stenen of diamantjes die ongeveer 2,5 mm x 2,5 mm groot zijn. Elke steen heeft in totaal 9 facetten, met drie aan elke kant van de stenen. 5D diamanten zijn diamantjes die 15 facetten hebben met vijf aan weerszijden van de stenen. Deze stenen weerkaatsen meer licht zodat ze meer schitteren dan de 3D diamantjes.

Inhoud diamant painting pakketten

Er zijn verschillende diamant pakketten op de verkrijgbaar, maar voor het grootste deel, komen ze allemaal met deze vier voorwerpen:

  1. Diamond painting pen en een pincet
  2. Was (lijm)
  3. Steentjes/diamanten
  4. Canvasdoek

Je hebt de keuze uit vier soorten diamond painting:

Normaal canvas: Deze pakketten  zijn verkrijgbaar in veel verschillende motieven en zijn geschikt voor beginnende diamond painters. Normale canvassen zijn er in allerlei vormen en maten, maar de kleinere zijn ideaal als je begint.

Eigen foto: Met een diamond painting eigen foto kun je zelf een afbeelding kiezen die je wilt schilderen. Idealiter wil je een hoge resolutie foto van minstens 1000px voor je canvas. Je kunt deze kits in elke gewenste grootte bestellen.

Drieluik diamond painting: Wil je twee of meer doeken voor je muur? Kies dan een pakket met meerdere delen erin. Dit pakket is geschikt voor matig tot zeer vaardige diamond painters. Je hebt er geduld voor nodig, want deze pakketten zijn veel groter dan je algemene pakketten.

Diamond painting met LED licht: Wil je een schilderij dat helder schittert, kies dan voor een diamond painting pakket met LED licht. Op het doek is achteraan een LED licht geïnstalleerd om je kunstwerk te verlichten.

Diamond painting vs. schilderen op nummer

Wat is schilderen op nummer?

Schilderen op nummer is een veel oudere hobby dan diamond painting. Max Klein en Dan Robbins introduceerden het in de jaren 1950. Het idee van schilderen op nummer is te bewijzen dat iedereen een meesterwerk kan maken met het gebruik van de juiste kleuren en penselen.

Een doek wordt voorzien van een afbeelding die bestaat uit lijnen met cijfers erin. Er worden ook verfpotjes geleverd met op elke pot een nummer. Heb je bijvoorbeeld een nummer 14 gevonden op het canvasdoek? Zoek dan ook het nummer 14 verfpotje en doop je penseel in het verfpotje. Verf het vakje met alle nummers 14 en schilder een kunstwerk dat zelfs onervaren schilders kunnen schilderen.

Welke verf wordt er gebruikt bij schilderen op nummer?

Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van acrylverf dat op basis van water is aangemaakt.

Inhoud schilderen op nummer pakketten

Schilderen op nummer pakketten worden geleverd met de volgende artikelen:

  1. Genummerde verfpotjes
  2. Een schildersdoek met nummers erop
  3. Kwasten van verschillende groottes

Je kunt pakketten krijgen in verschillende maten met elk ontwerp dat je maar wilt. Er is ook een aangepaste ontwerpmogelijkheid zodat je een schilderen op nummer eigen foto kunt kiezen om op te werken. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om voor een drieluik te kiezen.

Diamond painting vs. schilderen op nummer

Conclusie: Het verschil tussen diamond painting en schilderen op nummer

Zowel diamond painting en schilderen op nummer zijn enorm leuk om te doen. Welke hobby kies jij? Of ga je voor allebei de hobby’s?

Je kunt jouw voorkeur bepalen door een keuze te maken tussen: wil ik schilderen met verf of wil ik diamantjes plakken op een canvas van lijm? Zodra jij deze keuze hebt gemaakt, kan je jouw diamond painting of schilderen op nummer pakket bestellen.

Veelgestelde vragenn

Het grootste verschil tussen beide hobby's is dat je bij diamond painting gebruik maakt van diamantjes. Bij schilderen op nummer maak je uitsluitend gebruik van acrylverf. Bij beide hobby's heb je de mogelijkheid om een eigen foto te diamond painten en/of te schilderen.
Dit ligt eraan. Ga je elke dag een uurtje aan de slag of ben je direct 8 uur op een dag bezig? Gemiddeld genomen duurt het ongeveer 5- 10 uur om een diamond painting of een schilderen op nummer canvas af te hebben.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen