Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

Creatieve hobby's voor thuis - 15 hobby's om te doen in huis

Creatieve hobby's voor thuis

Wanneer je je thuis snel verveelt is het tijd om een nieuwe hobby te zoeken voor thuis. Hoe creatief je thuis kunt zijn en wat zelfs voor binnenshuis een echte hobby kan worden, leer je hier in dit artikel.

Af en toe brengt iedereen meer tijd thuis door. Of het nu is vanwege het slechte weer in de winter, vanwege de quarantaine in eigen land door het coronavirus of omdat je vrienden op dit moment druk zijn met andere dingen. Veel dingen die leuk zijn, kunnen ook heel comfortabel thuis worden gedaan.

Tip: Lees ook ons blogartikel: ''Op zoek naar een nieuwe hobby? - 46 inspirerende suggesties''.

15 Hobby's: Hoe vind je de juiste hobby voor jou

Als je niet weet wat je als nieuwe hobby binnenshuis zou willen doen, probeer dan terug te denken aan jouw kindertijd. Wat deed je graag als kind? Tekende je graag, was je geïnteresseerd in handwerk of muziek?

Als je verschillende ideeën hebt over wat voor je zou kunnen werken als een nieuwe hobby binnenshuis, zijn er een paar dingen die je moet proberen. Veel hobby's lijken op het eerste gezicht veel op elkaar, maar zijn toch heel verschillend. Muziek maken met een gitaar, bijvoorbeeld, is totaal anders dan spelen op een computer. Probeer je nieuwe hobby eerst uit. Veel dingen zijn pas leuk als je ze probeert, en als je weet wat je niet leuk vindt, kom je ook verder.

1. Schilderen op nummer

De allerleukste hobby voor jong en oud is natuurlijk schilderen op nummer. Schilderen op nummer is tijdloos. Je kan je waarschijnlijk nog wel herinneren dat je dit als kind ooit een keertje hebt gedaan. In het jaar 2021 is het nog steeds super populair! 

Bij schilderen op nummer schilder je vakjes met een bepaalde kleur. Staat er op het doek het nummertje 3? Zoek dan naar het verfpotje met nummer 3 erop. 

Het enige verschil met een hele tijd geleden is dat schilderen op nummer nu onder te verdelen is in schilderen op nummer volwassenen en schilderen op nummer kinderen. Kies voor een gemakkelijke/normale moeilijkheidsgraad voor 24 kleuren. Om het wat lastiger te maken, kan je ook kiezen voor 36 kleuren.

schilderen op nummer

2. Yoga

Het is vooral de moeite waard als je je dagen thuis doorbrengt om eens wat yoga oefeningen te doen. Bovendien is het heel gemakkelijk te beoefenen, want het enige wat je nodig hebt is een yogamat, wat yoga tot een ideale thuishobby maakt. Er zijn talloze yogavideo's op het internet die je helpen fit te worden en te blijven zonder een sportschool.

Yoga

3. Koken

Er is veel ruimte voor creativiteit, vooral in jouw eigen keuken. Het kan heel leuk zijn om nieuwe ingrediënten en voedingsmiddelen te ontdekken en uit te proberen. Maar als je grootste keukenmeesterwerk van de afgelopen weken een ovenpizza was, begin dan met eenvoudige recepten om het plezier in de keuken gaande te houden.

Koken

4. Lezen

Lezen wordt beschouwd als een standaard hobby, maar wordt vaak sterk ondergewaardeerd. De tijd nemen om het juiste boek te vinden en volledig op te gaan in een verhaal of een andere wereld kan iets heel bevredigends zijn.

Lezen

5. Mediteren

Meditatie wordt steeds populairder en dat is niet voor niets. Stil zitten helpt tegen stress, bevordert de concentratie en maakt je ook creatief, zo blijkt uit studies. Meditatie is een van de gemakkelijkste hobby's om thuis te doen.

Ga rechtop in een stoel zitten, leg je handen op je dijen en tel je ademhalingen tot 10. Als je bij 10 bent, begin je opnieuw. Doe deze oefening 10 minuten en kijk wat er gebeurt.

Mediteren

6. Breien

Breien is ook heel eenvoudig, waardoor het een geweldige hobby voor binnenshuis is. Als je eenmaal de basistechniek van het breien begrijpt, dan is het super leuk om te doen! De voortdurende herhaling van dezelfde handelingen tijdens het breien leidt tot ontspanning en rust. Bovendien kan je de hobby voor thuis bijna overal mee naar toe nemen.

Breien

7. DIY Projects & Upcycling

"DIY' betekent 'doe het zelf' en is eigenlijk gewoon een cooler woord voor 'knutselen'.  Als je het zelf doet, kun je bijna oneindig creatief zijn. Of het nu gaat om het knutselen van tafeldecoraties of het schilderen van meubels, als je wat tijd over hebt, graag met je handen werkt en binnenshuis iets creatiefs wilt doen, moet je het doe-het-zelf-thema eens onder de loep nemen. Een heel eigen doe-het-zelf-trend is trouwens "upcycling", oftewel het opleuken van oude voorwerpen.

Upcycling

8. Talen leren

Ooit gedacht om een taal te leren of een vreemde taal bij te spijkeren? Misschien voor een volgende vakantie? Vreemde talen leren houdt je niet alleen fit in het hoofd, maar je leert ook een andere cultuur kennen, en je kunt het vanuit huis doen. Een hobby voor binnenshuis waar je ook iets aan hebt als je ver weg bent.

Talen leren

9. Origami

Origami is de kunst van het papiervouwen. Behalve papieren vliegtuigjes, kun je met de juiste techniek ook heel ingewikkelde figuren van papier vouwen. Wie zich de eerste basistechnieken eigen heeft gemaakt, kan vrij snel kraanvogels, rozen en nog veel meer maken.

Origami maken

10. Naaien

Als je graag knutselt en zelf dingen maakt, vindt je naaien misschien ook leuk. Voor naaien heb je natuurlijk een naaimachine nodig, want de mogelijkheden zijn vrij beperkt als je met de hand naait. Naaimachines kunnen nu goedkoop worden geleend, zodat je geen eigen hoeft te kopen. Nogmaals, het is het beste om te beginnen met iets eenvoudigs, zoals een kussensloop.

Naaien

11. Instrumenten leren bespelen

Als je muzikaal bent en nog op zoek bent naar een creatieve hobby om thuis te doen, kun je ook een instrument leren bespelen. Dat komt omdat het nog nooit zo makkelijk is geweest. Dankzij het internet, YouTube-tutorials en geweldige apps zijn betaalde lessen op vaste tijden overbodig geworden. Oefen thuis wanneer je wilt en tijd hebt.

Instrumenten leren bespelen

12. Kruiswoordraadsels oplossen

Je kunt veel tijd besteden aan het oplossen van kruiswoordpuzzels. Het ontspant en oefent tegelijkertijd je hersenen. Er zijn zelfs hele boeken met kruiswoordraadsels.

Kruiswoordraadsels oplossen

13. Puzzels maken

Puzzels maken is een geweldige manier om je jezelf te kalmeren. Het is goed om je tijd te nemen voor een puzzel, zodat je het op je eigen tempo kunt maken.

Puzzels maken

14. Het schilderen van een mandala

De term mandala betekent "vertrekkend vanuit het centrum". De geometrische vormen, die zich rond het centrum vormen, zijn in verschillende drukvormen op het internet te vinden en kunnen naar wens worden ingekleurd. Dit is een heerlijke manier om te ontspannen.

schilderen mandala

15. Luister naar podcasts

Eén op de drie Netherlanders luistert regelmatig naar podcasts en dat is terecht. Of het nu gaat om komedie, geschiedenis, het leren van vreemde talen of interviews, bijna alles is nu min of meer vertegenwoordigd in de podcastwereld. Dus met podcasts kun je veel tijd doorbrengen en je eigen hobby creëren.

Luister naar podcasts

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen