Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

26 Beroemde schilderijen en afbeeldingen uit alle kunsttijdperken

26 Beroemde schilderijen en afbeeldingen uit alle kunsttijdperken

Inhoudsopgave

In de afgelopen eeuwen hebben ontelbare kunstenaars miljoenen schilderijen gemaakt. Zelfs de huidige bekende en gevestigde kunstenaars hebben vele werken gemaakt, waarvan er slechts enkele beroemde schilderijen zijn geworden. Wij laten je in ons artikel zien wat de beroemdste afbeeldingen en schilderijen uit de verschillende kunstperioden zijn.

Beroemde schilderijen en foto's uit alle kunstperioden

Wij hebben een selectie gemaakt van beroemde schilderijen en afbeeldingen uit alle kunstperioden. De lijst is natuurlijk niet volledig en subjectief. Je zal merken dat je veel van de namen van deze beroemde schilderijen al eerder hebt gehoord. Wij geven je achtergrondinformatie over elk schilderij en vermelden interessante feiten over de schilderijen. Namens Painting Expert wensen wij je veel lees plezier!

Tip: Vele kunstwerken zijn ook bij ons te bestellen als schilderen op nummer motief. Bekijk hier het kunst assortiment, zoals de Sterrennacht en de 12 Zonnebloemen van Van Gogh.

1. Leonardo Da Vinci – Mona Lisa

In onze verzameling van beroemde schilderijen mag het werk "Mona Lisa" van Leonardo Da Vinci natuurlijk niet ontbreken. Het is waarschijnlijk het beroemdste schilderij in de hele wereld en uit alle kunsttijdperken. Da Vinci schilderde de Mona Lisa tussen 1503 en 1506 in Florence. Het behoort tot de Italiaanse Renaissance en werd geschilderd met olieverf.

De bekendheid van dit werk komt ook voort uit het feit dat het in 1911 uit het Louvre in Parijs werd gestolen en zo het gesprek van de dag werd. Vanaf 1913 stond hij weer op zijn gebruikelijke plaats - tot vandaag.

Een ander fascinerend punt van dit schilderij zijn de ogen van de Mona Lisa.

Leonardo Da Vinci Mona Lisa

2. Michelangelo Buonarroti - De schepping van Adam

Het plafondschilderij van de beroemde schilder Michelangelo Buonarroti mag in geen enkele lijst van beroemde schilders ontbreken. De schepping van Adam toont hoe God Adam tot leven wekt met zijn uitgestrekte wijsvinger. Dit is om te symboliseren dat Adam van God afstamt en een deel van Hem is. Inhoudelijk behoort het tot een hele serie van negen fresco's.

Het plafondfresco "De schepping van Adam" werd in 1512 door Buonarroti voltooid. Het meet een indrukwekkende 2,8m x 5,7m en toont de ongelooflijke artistieke vaardigheden van Michaelangelo Buonarroti. De aandacht voor detail en anatomie waren weerzinwekkend voor die tijd.

Michelangelo Buonarroti De schepping van Adam

3. Vincent Van Gogh - Sterrennacht

Vincent van Gogh zou een begrip moeten zijn voor iedereen die in kunst geïnteresseerd is. Zijn werk Sterrennacht is een van de beroemdste schilderijen ooit. Van Gogh schilderde dit kunstwerk in 1889 in de stijl van het vroege expressionisme met olieverf.

Er is weinig bekend over hoe het is ontstaan, behalve dat het is geschilderd in een periode dat Van Gogh geestelijke problemen had en in een psychiatrische inrichting verbleef.

Dit schilderij is te zien in het Museum of Modern Art in New York.

Wil je de Sterrennacht op nummer schilderen? Bekijk hier de Sterrennacht.

Vincent Van Gogh Sterrennacht

4. Edvard Munch - De Schreeuw

Net als de Mona Lisa dankt het zijn bekendheid voor een deel aan het feit dat het schilderij al twee keer werd gestolen. Toen het in 1994 een keer werd gestolen, lieten de brutale dieven een briefje achter waarin ze de kunstenaar bedankten voor de slechte beveiliging. In 2004 werd hij opnieuw gestolen, maar in 2006 dook hij onder mysterieuze omstandigheden weer op.

De Schreeuw bestaat uit een compositie van vier schilderijen en werd door Edvard Munch geschilderd met olieverf, tempera en pastel op karton. Alle vier de schilderijen tonen een menselijke figuur met de handen tegen het hoofd gedrukt en een angstige uitdrukking op het gezicht. De oorsprong van dit tafereel moest gezocht worden in een angstaanval van Edvard Munch, die hem overviel tijdens een avondwandeling.

Edvard Munch De Schreeuw

5. Leonardo Da Vinci - Salvator Mundi

Nog een schilderij van Leonardo Da Vinci? Dit nu beroemde kunstwerk mag hier niet ontbreken, alleen al vanwege de ongelooflijke verkoopprijs.

De titel Salvator mundi is Latijn en staat voor "Redder van de wereld". Het schilderij toont Christus en werd waarschijnlijk rond 1500 door Da Vinci geschilderd. Oorspronkelijk was het tot 2000 in particulier bezit, maar in 2017 werd het voor een ongelooflijke 450 miljoen dollar verkocht op het bekende veilingplatform Christie's, waarmee het het duurste schilderij was dat ooit werd verkocht. Een behoorlijk indrukwekkend bedrag voor een stuk geverfd hout, toch?

Het werk meet ongeveer 65 cm x 45 cm en werd geschilderd met olieverf. Da Vinci koos een walnotenhouten paneel als schilderoppervlak. Het behoort tot 14 andere schilderijen van Da Vinci die tot op heden bekend zijn.

Leonardo Da Vinci Salvator Mundi

Tip van de redactie: Maak jouw eigen unieke kunstwerk met schilderen op nummer (keuze uit Van Gogh, Vermeer en nog veel meer)

Wil je een onvergetelijke kunstervaring beleven? Probeer onze schilderen op nummer sets voor volwassenen en kinderen:

  1. Schilderen op nummer met jouw eigen foto: Transformeer je persoonlijke foto's in unieke schilderen op nummer canvassen. Herbeleef speciale momenten en voeg een persoonlijk tintje toe aan je interieur. Je kunt ook een foto van een beroemde kunstenaar gebruiken, zoals Vermeer of Van Gogh.
  2. Kies uit verschillende motieven: Selecteer prachtige dieren, bloemen en betoverende landschappen die met zorg zijn uitgekozen. Ontdek de ontspannende voordelen van creatief bezig zijn.

Schilderen op nummer is een geweldige manier om stress te verminderen en je creativiteit te stimuleren. Daarnaast worden onze sets zorgvuldig samengesteld en bevatten alles wat je nodig hebt om meteen te beginnen.

Al onze schilderijen worden met liefde ingepakt en rechtstreeks naar jouw deur verzonden. Begin vandaag nog met schilderen en geniet van de vele voordelen van deze prachtige kunstvorm!

Wil je het artikel verder lezen? De tekst gaat onder de afbeelding verder. Begin nu met bestellen door op onderstaande afbeelding te klikken

Schilderen op nummer bestellen

6. Paul Cézanne - De kaartspelers

Paul Cézanne was een Franse schilder en heeft een grote voetafdruk in de schilderkunst achtergelaten. Hij inspireerde beroemde namen als Pablo Picasso en Georges Braque.

Cézanne schilderde zijn werk "De kaartspelers" in vijf verschillende versies. Ze verschillen zowel in grootte als in het aantal afgebeelde personen. Vier van de vijf van deze schilderijen zijn in het bezit van beroemde musea. Het vijfde schilderij van deze serie is echter in particulier bezit en werd verkocht voor ongeveer 250 miljoen US dollar.

Afgezien van de aankoopprijs, wordt Cézanne's kaartspelerserie beschouwd als een van zijn belangrijkste ooit. Ze laten ook goed zien hoe Cézanne zich meer en meer naar het kubisme keerde.

Paul Cézanne De kaartspelers

7. Diego Velázquez - Las Meninas

Diego Velázquez is een beroemde Spaanse barokschilder die vooral gewaardeerd werd om zijn portretten. Hij was schilder aan het hof van de Spaanse koning en portretteerde zo vele leden van het Spaanse koninklijk hof. Waarschijnlijk zijn beroemdste schilderij is "Las Meninas", dat de Spaanse koninklijke familie toont.

In het midden staat de dochter van de koning, die wordt omringd door twee dwergen, een wacht, hofdames en een hond. Het bijzondere aan dit schilderij is dat Velázquez zichzelf vereeuwigde. Hij is te zien schuin links achter de koningsdochter met een ezel in zijn hand. In de spiegel aan de muur ziet men de spiegelbeelden van de koningin en de koning.

Over dit beeld is dan ook vaak gediscussieerd. Wat is het - een zelfportret, een groepsportret, een familieportret van het hof of iets heel anders? We zullen waarschijnlijk nooit weten wat Velázquez' aanpak was, maar het heeft generaties schilders geïnspireerd.

Diego Velázquez Las Meninas

8. Rembrandt van Rijn - De Nachtwacht

Een van de beroemdste, zo niet het beroemdste werk van de beroemde kunstenaar Rembrandt van Rijn is zijn werk "De Nachtwacht". Het schilderij toont kapitein Frans Banning Cocq met zijn burgerwachten.

Het werd verschillende keren het slachtoffer van vandalisme:

  1. Een werkloze kok, die eerder bij de marine had gewerkt, stak met een mes in het schilderij om wraak te nemen op de staat voor zijn werkloosheid
  2. Een werkloze leraar sneed het doek van dit bekende werk. Een latere restauratie maakte het schilderij weer toonbaar, maar lichte sporen van de snede zijn vandaag de dag nog te zien.
  3. Een geestelijk gestoord persoon goot zwavelzuur op het doek. De bewakers van het museum konden het schilderij echter redden door er water over te gieten, waardoor het zwavelzuur werd weggespoeld.

We kunnen alleen maar hopen dat Rembrandts meesterwerk verdere schade bespaard blijft.

Wil je de Nachtwacht op nummer schilderen? Bekijk hier de Nachtwacht.

Rembrandt van Rijn De Nachtwacht

9. Pierre-Auguste Renoir - Lunch van de roeiers

De Franse schilder Pierre-Auguste Renoir heeft in totaal ongeveer 6.000 kunstwerken gemaakt. Sommige zijn veel waard tegenwoordig. Een daarvan is het schilderij "Lunch van de roeiers", dat rond 1880 werd gemaakt. Het olieverfschilderij heeft een afmeting van ongeveer 130cm x 170cm.

Het toont een groep roeiers die van hun lunch genieten. Op de achtergrond zie je de Seine. Het werk is te situeren in het Impressionisme en een van de belangrijkste werken van Renoir. De lichtomstandigheden stonden altijd centraal in zijn werken.

Pierre-Auguste Renoir Lunch van de roeiers

10. Jan Vermeer - Het meisje met de Parel

Het beroemde schilderij "Het meisje met de Parel" van Jan Vermeer is geschilderd met olieverf op doek en geschilderd in de barokstijl. De compositie van het schilderij is betrekkelijk eenvoudig: behalve het portret zelf is er verder geen achtergrond of iets uit de omgeving te onderscheiden.

Vermeer voltooide Het meisje met de parel rond 1665, en het kwam in 2003 in het middelpunt van de belangstelling te staan toen een Oscarwinnende film met dezelfde naam in de bioscopen werd uitgebracht.

Wil je de Het meisje met de Parel op nummer schilderen? Bekijk hier Het meisje met de Parel.

Jan Vermeer Het meisje met de parel

11. Caspar David Friedrich – Der Wanderer über dem Nebelmeer

Der Wanderer über dem Nebelmeer is een schilderij van Caspar David Friedrich, geschilderd rond 1818. Het werd geschilderd met olieverf op doek en heeft een statig formaat van ongeveer 75cm x 95cm. Het is een van de beroemdste schilderijen uit de Romantiek.

Caspar David Friedrich was een Duitse schilder en had een grote invloed op de romantiek. Der Wanderer über dem Nebelmeer is te zien in de Hamburger Kunsthalle.

Caspar David Friedrich Der Wanderer über dem Nebelmeer

12. Jean-Étienne Liotard - The Chocolate Girl

Jean-Étienne Liotard was een belangrijke pastelschilder die rond 1745 waarschijnlijk zijn bekendste werk, "The Chocolate Girl", in pastel op perkament maakte. Het is een portret van een dienstmeisje, waarschijnlijk aan het keizerlijk hof in Wenen.

Liotard was in Wenen op uitnodiging van de Keizerin toen dit kunstwerk werd gemaakt. Het is waarschijnlijk een van de meest gedetailleerde pastelschilderijen ooit.

Jean-Étienne Liotard The Chocolate Girl

13.Gustav Klimt - Portret van Adèle Bloch-Bauer I

"Gouden Adele", zoals het schilderij ook wel wordt genoemd, is een van de beroemdste schilderijen van de schilder Gustav Klimt. Het is in de Art Nouveau stijl en geschilderd met olieverf. Daarnaast bracht Klimt ook bladgoud en bladzilver aan, wat een onmiskenbare elegantie opleverde.

Het schilderij werd gemaakt in opdracht van Ferdinand Bloch-Bauer. De opdracht was om Bloch Bauers vrouw te laten zien. Klimt maakte vervolgens vele tekeningen en studies tot hij het eigenlijke werk creëerde.

Dit schilderij heeft bij verkoop de astronomische prijs van 135 miljoen US dollar opgebracht.

Gustav Klimt Portret van Adèle Bloch-Bauer I

14. Claude Monet -  De Waterlelies

Claude Monet maakte een groot aantal schilderijen in zijn serie "Waterlelies". Hij werd geïnspireerd door waterlelies in zijn tuin. De meeste schilderijen uit deze serie zijn in het bezit van musea. Het werk "De Waterlelies" werd echter bij Christie's geveild voor maar liefst 41 miljoen Britse ponden. Dit was het hoogste bedrag ooit betaald voor een Monet.

Claude Monet De Waterlelies

15. Paul Gauguin - Nafea faa ipoipo (When Will You Marry?)

Paul Gauguin schilderde dit bekende werk als olieverfschilderij in 1892. Oorspronkelijk tentoongesteld in het Kunst-Museum Basel en later in de Fondation Beyeler, werd het in 2015 verkocht aan een rijke Russische miljardair voor 210 miljoen US dollar.

Het schilderij werd gemaakt als onderdeel van een reis die Gauguin maakte naar Tahiti, waar hij hoopte een plek te vinden voor zijn creatieve inslag. Maar wat hij aantrof was niet wat hij in gedachten had: Als gevolg van de kolonisatie in de 18e eeuw trof hij een drastisch gedecimeerde inheemse bevolking aan. Het merendeel van de inboorlingen werd gedood door ziektes die door de Europeanen werden geïntroduceerd.

Hoewel Tahiti niet aan zijn verwachtingen voldeed, schilderde hij er een groot aantal schilderijen, voornamelijk van inheemse vrouwen. Soms waren ze naakt, soms gekleed in traditionele of Europese kleding.

Paul Gauguin Nafea faa ipoipo (When Will You Marry

16. Leonardo Da Vinci - Het Laatste Avondmaal

Een ander beroemd schilderij van de beroemde schilder Leonardo Da Vinci mag je niet missen: Het Laatste Avondmaal. Dit is waarschijnlijk de beroemdste muurschildering ter wereld. De Secco techniek werd gebruikt om het te maken, en de muurschildering werd voltooid door Da Vinci in 1497.

De afmetingen van dit imposante schilderij zijn 4m x 9m en het kan stilistisch worden ingedeeld bij de Renaissance. Vooral de perspectiefcorrecte weergave van het landschap was baanbrekend voor die tijd. Minder baanbrekend was Da Vinci's techniek om niet op verse kalkpleister te schilderen. Hoewel de kleuren hierdoor helderder werden, bladderde na verloop van tijd steeds meer van het schilderij af. Er werden vervolgens verschillende pogingen ondernomen om de muurschildering te restaureren.

Een beperkt aantal bezoekers kan dit unieke werk dagelijks bezichtigen in het Dominicaanse klooster "Santa Maria delle Grazie" in Milaan.

Leonardo Da Vinci Het Laatste Avondmaal

17. Albrecht Dürer – De Haas

De haas is een aquarel van Albrecht Dürer, die op het eerste gezicht niet erg indrukwekkend lijkt. In het midden staat een haas, die schuin is geschilderd in perspectief en een neutrale achtergrond.

Dürer's natuurstudie werd rond 1502 gemaakt. In die tijd waren dergelijke fotorealistische voorstellingen revolutionair en dit werk werd het beroemdste schilderij van Albrecht Dürer.

Albrecht Dürer De Haas

18. Vincent van Gogh - Twaalf Zonnebloemen

Een ander beroemd werk van van Gogh is het schilderij "Twaalf Zonnebloemen" uit 1888. Van Gogh maakte een hele serie schilderijen voor dit motief. Het aantal zonnebloemen verandert echter van foto tot foto. De zonnebloemen lijken nogal bruin naar huidige maatstaven. Dit was te wijten aan het feit dat het UV-licht in combinatie met de gebruikte kleur pimento steeds bruiner werd.

De achtergrond van deze serie was dat van Gogh geïnspireerd was door het aanstaande bezoek van twee van zijn collega's: Emile Bernard en Paul Gauguin. Hij hoopte dat hij met hen een gezamenlijke studio kon oprichten.

Wil je de Zonnebloemen nummer schilderen? Bekijk hier de Zonnebloemen.

Vincent van Gogh Twaalf Zonnebloemen

19. Carl Spitzweg - De arme Poet

Carl Spitzweg was een Duitse schilder. Zijn beroemdste schilderij is "De arme Poet", geschilderd in olieverf. Het toont een schrijver die in bed ligt in een armoedig stulpje en werkt aan een werk.

Spitzweg heeft veel afwijzingen moeten verwerken voor "De arme Poet". De afbeelding werd opgevat als een aanfluiting van het dichtersgilde en de poëzie in het algemeen. Spitzweg heeft het succes van dit schilderij niet meer mogen meemaken - er was zelfs een speciale Duitse postzegel voor zijn werk. De olieschets werd in 2012 geveild voor ongeveer 540'00 US dollar.

Carl Spitzweg De arme Poet

20. Katsushika Hokusai - De grote golf van Kanagawa

Katsushika Hokusai was een bekende Japanse schilder die vooral bekend was om zijn landschapsschilderijen. De houtgravure "De grote golf van Kanagawa" maakt deel uit van een serie van 46 prenten waarin Hokusai het landschap rond de berg Fuji afbeeldde.

De serie schilderijen werd tussen 1829 en 1833 gemaakt en verwierf in de loop der tijd grote bekendheid. De Grote Golf van Kanagawa is verschillende keren herschilderd.

Dit is een van de beroemdste Japanse schilderijen ooit, en daarom mag het niet ontbreken in onze lijst van beroemde foto's en schilderijen.

Katsushika Hokusai De grote golf van Kanagawa

21. Jheronimus Bosch - De tuin der lusten

De Nederlandse schilder Bosch maakte rond 1500 een uniek werk. Het is een drieluik dat uit drie delen bestaat en de derde dag van de schepping van de wereld toont. De linkervleugel toont de Hof van Eden met Adam en Eva, terwijl het midden de Tuin der Lusten toont. Op de rechter buitenste vleugel is de hel. Het drieluik heeft indrukwekkende afmetingen van ongeveer 220cm x 390cm.

Wanneer het drieluik is opgevouwen, ziet men aan de voorzijde, respectievelijk aan de achterzijde van de twee buitenste vleugels, de aardschijf in een doorzichtige bol.

De Tuin der Lusten wordt tentoongesteld in het Museo del Prado in Madrid.

Jheronimus Bosch De tuin der lusten

22. Franz Marc – Der Turm der blauen Pferde

Franz Marc was een Duitse schilder en tekenaar en een pionier van het expressionisme en het post-impressionisme. In zijn latere creatieve fasen maakte hij ook gebruik van stijlelementen van het fauvisme, kubisme en orfisme. Aan zijn artistieke werk kwam echter abrupt een einde toen hij werd opgeroepen voor de Eerste Wereldoorlog. Franz Marc sneuvelde in de oorlog als gevolg daarvan.

Zijn werken met diermotieven, waaronder "Der Turm der blauen Pferde", kreeg de meeste aandacht. Het werd gemaakt rond 1913 en is van aanzienlijke afmetingen, ongeveer 200 cm x 130 cm. Het toont een groep van vier indrukwekkende blauwe paarden.

Helaas is het schilderij niet meer in zijn oorspronkelijke vorm te zien, omdat het tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog verdween. De laatst bekende eigenaar was de nationaal-socialist Hermann Göring, die dit werk in bezit nam.

Franz Marc Der Turm der blauen Pferde

23. Sandro Botticelli - De geboorte van Venus

Sandro Botticelli was een Renaissance schilder uit Italië en had grote bekendheid verworven. Het werk "De geboorte van Venus" is een grootschalig werk, dat Botticelli schilderde met temperaverf op doek.

Botticelli verwerkte hier antieke invloeden in zijn werk. Hij koos bijvoorbeeld Venus als onderwerp omdat zij een bekende figuur uit de oudheid was. Haar naaktheid was ook iets nieuws, aangezien dit in die tijd ongebruikelijk was in de westerse kunst. Botticelli zette hiermee een trend, waarna opnieuw steeds meer ontklede vrouwen als motief voor afbeeldingen werden gekozen.

Sandro Botticelli De geboorte van Venus

24. Albrecht Dürer – De grote graszode

Het tweede beroemde werk van Albrecht Dürer naast de veldhaas is "De grote graszode". Dürer schilderde de aquarel als een studie van de natuur. Het toont een stuk weiland, dat is samengesteld uit verschillende kruiden en grassen, alsmede de aarde eronder. Het werd geschilderd in 1503 en is fascinerend vanwege de aandacht voor detail.

Albrecht Dürer De grote graszode

25. Fresco van Rafaël - De school van Athene

Raffaello Sanzio was een belangrijke Italiaanse schilder uit de Renaissance. Hij was in die tijd uitsluitend bekend onder zijn voornaam Raphael. Hij werd vooral bekend door zijn evenwichtige en harmonieuze schilderijen. Hij werkte onder meer in Rome aan het pauselijk hof als schilder en als bouwopzichter van de Sint-Pietersbasiliek.

Zijn werk "De School van Athene" is een zeer beroemd schilderij, dat in 1511 werd voltooid. Raphael schilderde het voor Paus Julius de Tweede. Het beeldt het oude Griekenland en de oudheid zelf af als de oorsprong van de Europese cultuur in die tijd. Het fresco heeft een gigantische afmeting van 7,7 meter. Wie er op staat afgebeeld is niet duidelijk. Er wordt aangenomen dat verschillende filosofen en geleerden zoals Socrates, Aristoteles en Diogenes zijn afgebeeld.

Fresco van Rafaël De school van Athene

26. Pablo Picasso – Guernica

Het werk "Guernica" van Pablo Picasso mag in geen enkele toplijst ontbreken. Naast "Les Demoiselles d'Avignon" is dit het beroemdste schilderij van Picasso. Hij schilderde het schilderij in opdracht van de Republikeinse regering van Spanje. Het heeft gigantische afmetingen van 3,50m x 7,75m, wat een totale oppervlakte geeft van 27m2.

De inhoud van het schilderij draait om de verwoesting van de Spaanse stad Guernica door de Duitse en Italiaanse luchtmacht, die hun rol speelden in de Spaanse burgeroorlog. Het schilderij was te zien op de Wereldtentoonstelling van 1937 in Parijs.

Picasso's moeilijkheden bij het maken van het schilderij waren niet alleen de kolossale afmetingen van het te beschilderen oppervlak, maar ook de gegeven verhoudingen. Want de grootteverhouding van tweemaal de breedte ten opzichte van de hoogte was een uitdaging voor het schildermotief. Picasso wilde een beklemmend tafereel creëren met ineenstortende vormen en gestalten. Pablo Picasso bereidde zich daarop minutieus voor; er zijn in totaal 46 studies en schetsen bekend.

Naast lineaire elementen verwerkte Picasso hier ook verschillende facetten van het kubisme, dit is vooral te zien in het paard en de stier.

De toestand van Guernica is helaas nogal troosteloos. Het is ontelbare keren vervoerd, waardoor het opgerold en weer uitgespannen moest worden. Het heeft ook een keer een vandalistische daad moeten doorstaan toen een onbekende er in 1974 verf op spoot. Er zijn ook pogingen ondernomen om de structuur aan de achterkant te verstevigen, maar dit is niet gelukt.

Daarom werd besloten dat het schilderij niet langer zou worden vervoerd. Het bevindt zich nu voor onbepaalde tijd in het Museo Reina Sofie in Madrid.

Pablo Picasso Guernica

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen