Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

Aardewerk beschilderen - We leggen je uit hoe het werkt

Aardewerk beschilderen

Als je je eigen servies of vazen gebakken hebt, is het tijd om over te gaan tot de volgende stap - het beschilderen van je keramiek.

Om je eigen aardewerk te beschilderen hoef je niet per se van tevoren aardewerk te maken. Je kunt ook gewoon borden pakken die je niet meer mooi vindt of ze op de rommelmarkt kopen. Je kunt saai servies snel omtoveren tot echte blikvangers.

We vertellen je waar je op moet letten en geven je ideeën voor je versieringen.

Wat heb je nodig om aardewerk te schilderen?

Het mooie van deze hobby is dat je echt niet veel nodig hebt om mooie dingen te maken en creatief aan de slag te gaan. Om aardewerk te beschilderen heb je speciale stiften of verf nodig. Naar onze mening is het gemakkelijker en leuker met penselen en verf. Maar natuurlijk kun je ook met stiften werken.

Als je met verf werkt, zijn er enkele technieken die heel goed werken en mooie resultaten geven.

Aardewerk beschilderen - Stap voor stap uitgelegd

Aardewerk schilderen - Stap 1: Schoonmaken

Voordat je de serviesstukken verft, moet je ze heel goed schoonmaken. Er mogen geen vetresten op zitten. Neem voor de zekerheid wat spiritus en veeg er de serviesstukken  mee schoon. Dan zal het zeker schoon zijn en de verf zal prachtig houden.

Tip: De spiritus is ook heel geschikt om ongewenste verfspatten op het bord te verwijderen.

Aardewerk schilderen - Stap 2: Ontwerp

Nu begint het creatieve werk. Breng de basisvorm van je voorwerp over op een stuk papier. Leg het voorwerp op het papier en teken de rand na met een potlood.

Nu kun je beginnen met het tekenen van de tekening op dit oppervlak.

Aardewerk schilderen - Stap 3: Het ontwerp overschilderen

Neem nu een stuk papier en knip het in dezelfde vorm. Neem het servies en leg er eerst het papier op en dan het ontwerp dat je tekende. Nu kun je je ontwerp weer natekenen.

Tip van de redactie: Maak jouw eigen unieke kunstwerk met schilderen op nummer!

Wil je een onvergetelijke kunstervaring beleven? Probeer onze schilderen op nummer sets voor volwassenen en kinderen:

  1. Schilderen op nummer met jouw eigen foto: Transformeer je persoonlijke foto's in unieke schilderen op nummer canvassen. Herbeleef speciale momenten en voeg een persoonlijk tintje toe aan je interieur.
  2. Kies uit verschillende motieven: Selecteer prachtige dieren, bloemen en betoverende landschappen die met zorg zijn uitgekozen. Ontdek de ontspannende voordelen van creatief bezig zijn.

Schilderen op nummer is een geweldige manier om stress te verminderen en je creativiteit te stimuleren. Daarnaast worden onze sets zorgvuldig samengesteld en bevatten alles wat je nodig hebt om meteen te beginnen.

Al onze schilderijen worden met liefde ingepakt en rechtstreeks naar jouw deur verzonden. Begin vandaag nog met schilderen en geniet van de vele voordelen van deze prachtige kunstvorm!

Wil je het artikel verder lezen? De tekst gaat onder de afbeelding verder. Begin nu met bestellen door op onderstaande afbeelding te klikken

Schilderen op nummer bestellen

Aardewerk schilderen - Stap 4: Overtrekken

Nu je ontwerp op het serviesgoed staat, is het gemakkelijk na te tekenen met de potloden of kleuren die worden aangeboden. Natuurlijk is er niets dat je ervan weerhoudt om direct op het servies te tekenen.

Keramiek schilderen - Stap 5: Drogen en bakken

Voordat de beschilderingen in de vaatwasser gewassen kunnen worden, moet ze eerst gedroogd en gebakken worden. Normaal moet de verf ongeveer 4 uur drogen en dan ongeveer 90 minuten in je oven van 160°C gezet worden.

Veelgestelde vragen

Schilder aardewerk met de hand. Voor tegels of grote stukken aardewerk gebruik je latexverf, acrylverf of epoxyverf. Voor projecten zoals het schilderen van een betegelde muur of een keramische vaas is een vloeibare acrylverf die je met de hand kunt aanbrengen aan te bevelen.
Heldere tinten zoals violet, roze of groen maken porselein schilderen, dat voor velen ouderwets aandoet, veel levendiger. Een andere tip is met acrylverf schilderen. Vooral kantpatronen staan heel mooi op porselein en worden echte blikvangers.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen