7 Redenen waarom een Schilderij het Beste Cadeau is | Painting Expert

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

7 redenen waarom een schilderij het beste cadeau is

7 redenen waarom een schilderij het beste cadeau is

Een geschenk kiezen voor een belangrijke gelegenheid is geen gemakkelijke opgave. Vooral voor wie origineel wil zijn en niet de alledaagse tradities wil volgen. Als een cadeau emotie en een onvergetelijke ervaring moet bevatten, dan is er geen beter geschenk dan een schilderij.

Bovendien is het beter om een schilderij te geven dat door een kunstenaar of doorzelf is geschilderd. Dit maak het schilderij heel erg persoonlijk. Dit zijn de  7 redenen waarom een schilderij het beste cadeau is voor je vrienden, familie of collega's.

Tip: Leuk om te doen en om te geven is een schilderen op nummer eigen foto of een diamond painting eigen foto, waardoor het super gemakkelijk is om een origineel cadeau te geven aan de ontvanger van het cadeau.

Schilderen is een ideaal geschenk voor mensen met fijne smaak en een mooi kijk op de wereld. Zo'n geschenk is geschikt voor elke gelegenheid:

 1. Verjaardag
 2. Jubileum
 3. Kerstmis
 4. Bruiloft
 5. Housewarming party

Een schilderij kan ook zonder bijzondere reden cadeau gegeven worden, gewoon om iemand een goed humeur te bezorgen en hem met een aangename verrassing te verblijden. Er zijn veel redenen waarom schilderen het perfecte geschenk is.

Waarom een schilderij als cadeau geven?

1. Uniek: elk schilderij dat zelf geschilderd is, is anders

Het belangrijkste voordeel van door de kunstenaar geschilderde werken is dat ze 100% uniek zijn. Er is nergens anders een soortgelijk doek. Elke kunstenaar heeft tenslotte zijn eigen stijl. Bovendien krijgt elk kunstwerk een bepaalde emotie en betekenis. Naar schilderijen kijken is als boeken lezen of naar het theater gaan. Ieder mens ervaart zijn eigen gevoelens en trekt zijn eigen conclusies.

2. Originaliteit: Een bijzonder cadeau

Hoe vaak heb je mensen ontmoet die naar je verjaardagsfeestje gingen met een schilderij keurig verpakt in een pakje? Misschien een of twee keer, misschien nooit. Ondanks het feit dat het geschenk klassiek lijkt, geven maar weinigen het aan iemand. Hier komt de originaliteit van zo'n prachtig geschenk vandaan.

3. Duurzaamheid: schilderijen gaan heel lang mee

Hedendaagse kunstenaars gebruiken natuurlijk geweven canvas, originele verven waarvan de duurzaamheid niet onderdoet voor die van museumschilderijen. En iedereen weet dat schilderijen in musea en kunstgalerijen honderden jaren bewaard worden. Als je een origineel schilderij koopt, zal het de eigenaar ongetwijfeld vele jaren verrukken.

4. Verfijning: Stijgend in prijs

Een schilderij werd lang gezien als een sierlijk en verfijnd geschenk dat getuigt van de goede smaak van degene die het geeft. Bovendien worden schilderijen van kunstenaars vaak verzamelobjecten, en na verloop van tijd nemen de kosten van schilderijen alleen maar toe.

5. Veelzijdigheid: Een schilderij als cadeau is geschikt voor iedereen

Een schilderij is een veelzijdig geschenk. Het kan veilig aan zowel een vrouw als een man geschonken worden. Je moet alleen het juiste plot kiezen dat past bij iemands interesses, hobby's, wereldbeeld en smaak. De veelzijdigheid van een schildersdoek ligt ook in het feit dat het een geschikt geschenk wordt bij elke viering.

6. Stijlvolle binneninrichting: Prachtige eyecatcher

Natuurlijk verandert het schilderij de omgeving, bepaalt de stemming. Afhankelijk van het genre is het canvas geschikt voor de inrichting van een woonkamer, studeerkamer, bibliotheek, kinderkamer of slaapkamer. En natuurlijk kan het schilderij op canvas perfect passen bij elke inrichtingsstijl waarin de kamer is ingericht.

Voor een kamer ingericht in de stijl van de Provence zijn rustieke motieven en bloemrijke schilderijen geschikt, zoals stillevens in de geest van de mooie Franse provincie. Voor een klassiek interieur kun je schilderijen kiezen met een zee thema en voor een moderne stijl - urbanistische doeken. Als we het over een algemene inrichtingen hebben, dan zijn natuurlijke landschappen het meest geschikt.

7. Tekenen van goede smaak

Een schilderij als geschenk kiezen betekent dat je origineel bent, geen sjablonen volgt en weet hoe je kunst, waarvan bekend is dat ze tijdloos is, kunt waarderen. Met schilderijen kun je immers je houding uitdrukken tegenover de persoon die het geschenk ontvangt. Tegelijk is het belangrijk de optie te kiezen die overeenstemt met zijn of haar wereldbeeld.

Veelgestelde vragen

Een origineel cadeau om te geven aan iemand is een fotogeschenk. Je kunt bij Painting Expert kiezen uit een schilderen op nummer eigen foto of een diamond painting eigen foto. Kies de gewenste foto en geef deze cadeau. Je kunt het canvas ook geschilderd aan de ontvanger geven, zodat diegene het cadeau meteen kunt ophangen in de kamer.
 • Uniek
 • Origineel
 • Duurzaam
 • Verfijnd
 • Geschikt voor iedereen
 • Stijlvol

Keuze van de Redactie

Schilderen met scheerschuim - Instructies om mooie kunstwerken te maken
Schilderen met scheerschuim - Instructies om mooie kunstwerken te maken
Inhoudsopgave Hoe kun je schilderen met scheerschuim? Schilder canvas foto's met scheerschuim Patronen beschilderen ...
Lees meer
Gestrest en uitgeput? Bekijk onze 7 Leuke hobby's en ontspan
Gestrest en uitgeput? Bekijk onze 7 Leuke hobby's en ontspan
Veelgestelde vragen Zoek tijd en maak ruimte voor jezelf 1. Bevordert de concentratie en is echt meditatief: handwer...
Lees meer
6 Tips: Hoe breng je minder tijd door op je mobiel?
6 Tips: Hoe breng je minder tijd door op je mobiel?
Inhoudsopgave 1. Activeer de grijstinten modus Hoe activeer ik de grijstinten modus? 2. De mobiele telefoontijd be...
Lees meer
Een kleurrijke lantaarn maken: Een mooi geschenk om zelf te maken
Een kleurrijke lantaarn maken: Een mooi geschenk om zelf te maken
Inhoudsopgave Maak een lantaarn: wat je nodig hebt 1. Meng de lijm voor je lantaarn Maak snel en gemakkelijk je eig...
Lees meer
Hoe hang je een schilderij op aan de muur?
Hoe hang je een schilderij op aan de muur?
Inhoudsopgave De juiste schilderijen voor je muur kiezen Rangschik schilderijen op de juiste manier: Welke manier va...
Lees meer
11 tips om minder lang je smartphone te gebruiken
11 tips om minder lang je smartphone te gebruiken
Inhoudsopgave 11 tips - Zo kom je van je smartphone af 1. Laat de smartphone thuis 2. Geluiden uit te schakelen 3. ...
Lees meer