Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

5 voordelen voor je gezondheid als je gaat schilderen

5 Gezondheidsvoordelen van schilderen

Schilderen bevordert niet alleen de concentratie, deze activiteit zorgt ook voor het verlichten van je stress. Bovendien kan het de fijne motoriek verbeteren, zowel bij kinderen als bij ouderen.

Voor kinderen is schilderen vooral belangrijk om zich uit te drukken, te communiceren en de fijne motoriek te verbeteren. Maar ook op volwassen leeftijd kunt u uw gezondheid verbeteren door te schilderen.

Tip: Schilderen op nummer voor kinderen en schilderen op nummer voor volwassenen stimuleert ook de concentratie, verlicht de stress en ontwikkelt de fijne motoriek.

5 Gezondheidsvoordelen van schilderen

Schilders uit alle tijdperken, landen en culturen hebben de mensheid verreikt met hun werken. Ze laten zien wat ze denken, wat ze willen, hoe ze het leven zien. Schilderen is een van de grote kunsten op aarde.

Hoe zit het met jou? Schilder je? Is deze kunst voor jou ook een uitdrukkingsmiddel? Of schilder je gewoon omdat je het leuk vindt? Wist je dat je jouw gezondheid kunt verbeteren door te schilderen?

5 gezondheidsvoordelen van schilderen

1. Communicatieve voordelen

Schilderen helpt ons communiceren omdat we op een andere manier kunnen uitdrukken wat we voelen, liefhebben en wat onze ideeën zijn. Door te schilderen kunnen we uitdrukking geven aan verschillende gevoelens, emoties en gedachten.

Deze vorm van communicatie is vooral belangrijk voor gehandicapten die dan beperkte communicatievaardigheden hebben. Schilderen is ook optimaal voor verlegen mensen en voor mensen die zich verbaal niet zo goed kunnen uitdrukken.

2. Voordelen voor de motoriek

Het gebruik van verschillende gereedschappen die nodig zijn voor het schilderen (potloden, houtskoolpotloden, penselen, enz.) helpen bij de ontwikkeling van de fijne motoriek. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen kunnen hun behendigheid oefenen.

5 Gezondheidsvoordelen van schilderen

3. Voordelen voor het geheugen

Ons geheugen is actief bezig met schilderen. De linker hersenhelft is verantwoordelijk voor logica en is dan actief tijdens het schilderen.

De rechter hersenhelft is verantwoordelijk voor creativiteit en verbeelding. Dus tijdens het schilderen gebruiken we onze beide hersenhelften en ontwikkelen dan de capaciteiten.

4. Voordelen voor de geestelijke gezondheid

Schilderen beïnvloedt bovendien onze geestelijke gezondheid op een positieve manier. Aan de ene kant verhoogt het onze concentratie en helpt het ons die te behouden. Als we schilderen, zijn we gefocust op wat we willen uitdrukken en dan denken we niet aan andere dingen.

Verder helpt schilderen ons om onszelf af te leiden van zowel problemen als moeilijke situaties door iets ontspannends te doen en dat helpt ons om van onze zorgen af te komen.

5 Gezondheidsvoordelen van schilderen

5. Plezier maken

We kunnen samen met anderen schilderen, wat een positieve invloed heeft op de relaties met vrienden. Het is leuk en stimuleert communicatie en delen. Het stelt je ook in staat negatieve gedachten te verwerken, te kalmeren, jouw geheugen te versterken en tegelijkertijd een leuke tijd te hebben.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen