Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

2 Leuke manieren van handwerk met ouderen

handwerk met ouderen

Handwerk met ouderen: je hebt enorm veel keuze als het gaat om verschillende soorten handwerken, maar wat is nou leuk om te doen met oudere mensen? In dit blogartikel leggen wij twee ontzettende leuke handwerken uit. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

1. Nummers schilderen: Ontspannend en heerlijk om te doen

We beginnen met een leuke handwerk, genaamd: nummers schilderen. Misschien ken je het nog? Het schilderen van nummers is tientallen jaren geleden bedacht en is vandaag de dag nog steeds ontzettend populair.

Bij het nummers schilderen schilder je nummertjes die op het canvasdoek zijn afgedrukt. Zo heb je een nummertje 1, 2, maar ook een nummertje 24. Elk nummertje correspondeert naar een bepaalde kleur verf. Zo kan het nummertje 1 groen zijn, het nummertje 2 lichtgroen en het nummertje 24 zwart zijn. Zodra je alle nummertjes hebt geschilderd, ontstaat er een motief dat jij hebt uitgekozen. Zo heb je de keuze uit:

 1. Dieren: leeuwen, olifanten, honden, katten, etc.
 2. Bloemen: zonnebloemen, tulpen, rozen, etc.
 3. Landschappen: Italiaanse landschappen, Griekse landschappen, etc.
 4. Jouw eigen foto: jouw huisdier, vakantiefoto, vriend(in), etc.
 5. En nog veel meer…

Het leuke aan schilderen op nummer is dat je vrij bent om te kiezen tussen een normaal motief of een schilderen op nummer eigen foto. Zodra je jouw canvas hebt opgehangen, kan je deze inlijsten en ophangen in bijvoorbeeld de woonkamer. Wij hebben veel leuke foto’s van mensen mogen ontvangen met hun eigen foto van prachtige herinneringen van vakanties, familieleden en huisdieren.

Zodra je een schilderen op nummer pakket wil aanschaffen heb je de keuze uit 24 of 36 kleurtjes. Voor ouderen rond de 60+ raden wij eigenlijk altijd 24 kleurtjes verf aan. De vakjes op het canvasdoek zullen dan groter zijn en je hoeft minder te priegelen. Ben je op zoek naar een leuke uitdaging? Kies dan voor 36 kleurtjes verf.

handwerk met ouderen

2. Diamond painting: Een nieuwe versie van mozaïeken

Een andere leuke handwerk voor ouderen is diamond painting. Diamond painting lijkt enorm veel op schilderen op nummer. Je gebruikt in plaats van verf en penselen, diamantjes (steentjes) en een diamond painting pen om de steentjes te plaatsen. Bij de productie van het motief wordt het canvas bedekt met wax. De bedoeling is dat je het juiste steentje met de bijgeleverde diamond painting pen op het canvas plakt.

Bij een diamond painting pakket ontvang je ongeveer 30 verschillende steentjes. Heb je alle verschillende steentjes op het doek geplakt? Dan ontstaat er een prachtige foto dat jij hebt gekozen. Ook hier heb je enorm veel keuze, zoals dieren, bloemen, maar ook een diamond painting eigen foto.

Diamond painting is een super mooie en uitdagende handwerk dat in het begin even wennen kan zijn. Ga je de eerste keer diamond painten? Bestel dan een klein formaat. Zo kan je goed oefenen en aanvoelen hoe het precies te werk gaat. Als je het leuk vindt om het vaker te doen, kies dan een wat groter formaat.

Diamond Painting: Ronde of vierkante diamantjes?

Bij diamond painting kun je kiezen tussen vierkante of ronde diamantjes. Beide diamantjes hebben een facetgeslapen oppervlak en een gladde onderkant. De vierkante diamantjes zullen een gedetailleerder resultaat geven dan met ronde diamantjes. Echter, de ronde diamantjes zijn makkelijker te plaatsen omdat je de steentjes niet ‘scheef’ kunt neerzetten. Ook plakken ze sneller. Ronde diamantjes worden aangeraden aan beginners en ouderen die op zoek zijn naar een nieuwe en leuke handwerk.

handwerk met ouderen

Conclusie: Handwerk voor ouderen

Ben je helemaal enthousiast geworden over één van deze twee leuke handwerken voor ouderen? Wij sommen het graag even voor je op:

 1. Schilderen op nummer
  1. Je gebruikt verf en penselen
  2. Kies voor 24 kleurtjes verf, waardoor de vakjes groter zijn. Dit is speciaal voor ouderen en kinderen door ons ter beschikking gesteld.
  3. Schilder een normaal design of een schilderen op nummer eigen foto.
 2. Diamond painting
  1. Je gebruikt diamantjes en een pen
  2. Kies voor ronde diamantjes en een klein formaat, zoals 30 x 40 cm of 40 x 50 cm.
  3. Diamond paint een normaal design of een diamond painting eigen foto.

Veelgestelde vragen

Leuke handwerken voor ouderen kunnen zijn: schilderen op nummer, diamond painting, borduren: lees ons blogartikel en ontdek leuke handwerken voor ouderen.
Handwerken voor ouderen bestel je eenvoudig bij Painting Expert. De specialist als het gaat om handwerken voor ouderen.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen