Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

5 Tips: Kaarsen gieten: zelf kaarsen maken

Kaarsen gieten: zelf kaarsen maken

Als de zon onder is, verlicht kaarslicht de kamer op een heel natuurlijke en mooie manier. Of het nu is voor een romantisch diner, een ontspannend bad of een gezellige avond met een boek op de bank - kaarsen zorgen voor een unieke sfeer. Trakteer een je geliefde en maak je eigen kaarsen! Het is een prachtig geschenk en ja zal zeker tevreden zijn als je zelf jouw eigen kaarsen aansteekt op een koude winteravond.

Kaarsvet - de basis voor het maken van kaarsen

De basis voor het maken van een kaars is het kaarsvet waarvan de kaars wordt gemaakt. Je vindt verschillende soorten was met speciale effecten. Bijenwas wordt ook gebruikt voor de vervaardiging van kaarsen. De grote keuze aan kaarsvet biedt je talrijke ontwerpmogelijkheden. Voor een speciale structuur en optiek van de kaars is er was verkrijgbaar. Ze worden in de gietvorm voor kaarsen gelegd en vervolgens gevuld met vloeibare was.

De gemakkelijkste manier om een kaars te maken is met was. Plaats de lont in het midden, leg het was in een glazen/klei pot of iets dergelijks, afhankelijk van de kleur die je wilt, en de kaars is klaar.

Kaars maken

Lonten voor kaarsen

De lont is het hart van een zelfgemaakte kaars, want alleen daardoor kan de kaars branden. Er zijn  verschillende soorten lonten verkrijgbaar. Bijzonder populair zijn de platte lont en de ronde lont. Opgemerkt moet worden dat ronde lonten stabieler zijn dan platte lonten, maar zij hebben een looprichting en branden alleen in die richting. Daarom moet er bij een ronde lont op worden gelet dat de lont op de juiste manier in de kaars wordt gestoken.

Let er bij het maken van kaarsen op dat ronde lonten van gevlochten katoen geschikt zijn voor was korrels, bijenwas, composiet was en olielampen. Platte lonten worden, afhankelijk van de grootte, om telkens 3 draden gewonden, deze worden gebruikt voor het rollen in wasplaten, in combinatie met kaarsenzand, gelkaarsen en ook was korrels, bijenwas, composiet was of olielampen. Voor stearinekaarsen, die een speciale structuur hebben, moeten stearinelontjes worden gebruikt, omdat die speciaal zijn geprepareerd.

Zelf kaarsen maken

Mooie decoraties kaars

Voor de individuele decoratie van jouw  zelfgemaakte kaarsen kan je kiezen uit vele verschillende mallen, gekleurde waskoorden. Met deze artikelen wordt de kaars in een paar stappen een individueel geschenk. Bovendien zijn er verschillende geuren voor kaarsen, die hun aroma afgeven wanneer de kaars in de kamer brandt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie dennengeur voor een winterkaars of een heerlijke bloemengeur voor drijfkaarsen? Naast artikelen om de kaars te versieren, kan je ook stijlvolle geschenkverpakkingen bestellen waarin jouw kaars bijzonder goed zal staan.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen