Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

Creëer de perfecte werkruimte om jouw diamond painting te maken

werkruimte voor diamond painting

Als je dol bent op diamond painting maar geen comfortabele ruimte hebt om aan projecten te werken, hebben we goed nieuws voor je. Het creëren van de perfecte diamond painting werkruimte is een gemakkelijk DIY project, en het hoeft niet veel geld te kosten. Zelfs als je geen gereedschap of handig bent, kun je in een uurtje een comfortabele en functionele knutselruimte in elkaar zetten. Of je nu een hele kamer hebt om aan knutselen of een veel compactere oplossing nodig hebt, hobbytafels kunnen zo gemaakt worden dat ze in ruimtes van elke grootte passen.

Door je eigen bureau te bouwen kun je het aan je eigen wensen aanpassen en heb je voldoende ruimte om aan projecten te werken, diamanten painting spullen op te bergen waarmee je nog niet begonnen bent en nog veel meer. Waarom genoegen nemen met een voorgebouwde hobbytafel als je in plaats daarvan een ruimte op maat kunt maken die aan jouw wensen voldoet? We hebben deze lijst samengesteld met enkele van onze favoriete DIY hobbytafels. Deze geweldige hobbytafel ideeën geven je zeker de inspiratie die je nodig hebt!

Waarom je een werkruimte voor diamond painting nodig hebt

Hoewel niet iedereen thuis ruimte heeft voor een speciale knutselkamer, is het toch belangrijk dat je een ruimte hebt waar je comfortabel aan je favoriete hobby's kunt werken, waaronder diamond painting. Weinig dingen zijn erger dan enkele uren aan een project te besteden en het dan te beschadigen door het in een lade te proppen. Als je een eigen werkruimte hebt, heb je ook een ruimte waar je je schilderwerk en benodigdheden kunt opbergen.

Een eigen werkruimte hebben voor je diamond painting houdt in dat je een plek hebt waar je aan het eind van een lange dag naartoe kunt gaan om aan jouw favoriete hobby te werken.

Tip: Bestel een diamond painting eigen foto en diamond paint jouw eigen foto.

werkruimte voor diamond painting

1. Eenvoudige ingebouwde hobbytafel

Heb je een ongebruikt hoekje in je huis of een onhandige ruimte die te klein is voor een groot meubel, dan kan dat een uitstekende plek zijn voor een ingebouwd bureau. Je zou zelfs een ongebruikte kast kunnen omtoveren tot een functionele plek om aan diamond painting te werken.

Een ingebouwd bureau maken is een leuk project, en het is een uitstekende manier om verspilde ruimte om te toveren tot een functionele plek om aan jouw hobby te werken. En op deze manier creëer je veel bergruimte onder het bureau.

Meet hoeveel ruimte je hebt om mee te werken. Omdat je tafel ingebouwd wordt, kan het werkoppervlak van de ene muur tot de andere doorlopen. Je kunt een tafelblad, werkblad, aanrechtblad of zelfs een stuk triplex kopen om als werkblad te gebruiken.

Vervolgens moet je een manier vinden om het werkblad te ondersteunen. Het gebruik van organizers zijn een mooie optie die je veel ruimte biedt om voorraden op te bergen - als je genoeg ruimte hebt. Als de ruimte krap is, kun je plankbeugels gebruiken om het werkblad direct aan de muur te bevestigen.

werkruimte diamond painting

2. Zaagbok hobbytafel

Als je een eenvoudig, minimalistisch bureau zoekt dat je in minder dan een uur kunt maken, dan is dit er een! Als bonus werkt de hoogte van het voltooide project goed, of je nu graag zit of staat tijdens het werken.

Ga naar je plaatselijke bouwmarkt en koop twee onafgewerkte houten zaagpalen. Ze moeten ongeveer 80 cm hoog staan en 85 cm breed zijn. Je hebt ook een tafelblad of een stuk triplex nodig, vier schroeven, een meetlint, een handzaag, een potlood en een elektrische boormachine.

Als je een voorgebouwd tafelblad koopt, zal dat waarschijnlijk ongeveer 75 cm breed zijn. Om de zaagbok er goed onder te laten passen, zullen ze vóór de montage een beetje moeten worden ingekort. Gebruik je handzaag om de horizontale vlakken van elke zaagbok af te zagen tot de juiste breedte en zet ze dan in elkaar volgens de instructies van de fabrikant.

Boor een gat op zes centimeter van elk uiteinde van beide zaagpoten. Je moet in totaal vier gaten boren (twee voor elke zaagbok). Draai vervolgens het werkblad om, zodat je tegen de onderkant aankijkt. Zoek het midden van de korte kant en meet dan per 20 cm en maak een markering. Herhaal dit aan de andere kant. Deze markeringen geven aan waar je de zaagbokken zult centreren.

Zet je zaagpoten zo dat ze evenwijdig aan elkaar staan en ongeveer 38 centimeter uit elkaar. Centreer het werkblad erop en stel elke zaagbok zo af dat hij op één lijn staat met de markeringen die je maakte. Plaats een schroef in een van de gaten die je in de zaagpoten gemaakt hebt en gebruik je boormachine om hem in het werkblad te schroeven. Herhaal met de andere drie gaten.

Draai tenslotte het bureau om en je bent klaar om te gaan knutselen! Het bureau moet ongeveer 34 centimeter hoog staan, zodat het perfect geschikt is voor een krukje in plaats van een standaard stoel. Door zijn hoogte is dit bureau ook een goede optie als je graag staat tijdens het knutselen.

werkruimte diamond painting

3. Hobbytafel voor aan de muur

Als je veel muurruimte hebt maar heel weinig vloeroppervlak, kan een aan de muur bevestigd hobbytafeltje een mooie oplossing zijn. Hoewel het niet in zijn eigen hokje zal verdwijnen zoals het hierboven genoemde bureau, kun je er toch een ruime en goed gevulde knutselhoek mee maken zonder veel kostbaar vloeroppervlak in beslag te nemen. Je kunt dit project ook aanpassen om een werkruimte voor één, twee of meer personen te maken.

Begin met naar een bouwmarkt te gaan en tweelingrails, planken en plankbeugels te kopen. Je hebt ook muurankers nodig, schroeven, een meetlint en waterpas, een boormachine en een stuk triplex om als bureaublad te gebruiken. Afhankelijk van hoe je het eindproject er uit wilt laten zien, wil je misschien ook wat spuitverf voor de planken, beugels en rails halen en houtbeits voor het triplex.

Al die benodigdheden doen dit project misschien uitdagend klinken, maar het is een fluitje van een cent voor iedereen met een minimale kennis van de woninginrichting. Met geduld en creativiteit is dit project eindeloos aan te passen. Bovendien is het een prima oplossing voor iedereen die een ruime knutselruimte met veel bergruimte wil.

werkruimte diamond painting

4. Boekenkast omtoveren tot een hobbytafel

Als je een plek nodig hebt om aan diamond painting te werken, maar niet veel geld te besteden hebt of geen gereedschap hebt, is het maken van een bureau uit boekenkasten een prima optie. Met twee kleine boekenkasten, een bureaublad en wat spijkers kun je een functionele en visueel aantrekkelijke plek maken om aan je nieuwste project te werken.

Koop twee identieke boekenkasten met drie planken. Ze hoeven niet bijzonders te zijn en hebben ongeveer een waarde van €25 tot €30. Hierna heb je een blad nodig om als werkblad te gebruiken. IKEA heeft betaalbare tafelbladen die prima werken. Als alternatief kun je bij een plaatselijke bouwcentrum een stuk aanrechtblad kopen in de gewenste lengte.

Zet de boekenkasten in elkaar. De boekenkast zijn de poten van de hobbytafel. De planken moeten naar buiten wijze. Gebruik spijkers om het werkblad op het bovenblad te lijmen. Laat drogen en je nieuwe bureau is klaar voor gebruik. Zet manden op de planken om de perfecte plekken te creëren voor het opbergen van al je diamanten painting benodigdheden.

werkruimte voor diamond painting

5. Hobbytafel met vier stoelen

Is knutselen een gezinsactiviteit in je huis? Of werk je graag met je vrienden aan diamond painting? Zo ja, dan is het bouwen van een 4-zits hobbytafel een fantastische manier om ruimte te maken om van je favoriete hobby's te genieten met de mensen die je lief zijn. Met vier bureauonderstellen en twee tafelbladen kun je een grote tafel maken die opbergruimte en werkoppervlakken biedt voor vier personen.

Je kunt vier modulaire nachtkastjes of archiefkasten kopen. Voor deze aanpak wil je nachtkastjes/kabinetten vinden die ongeveer 30 tot 35 centimeter hoog zijn. Zet de nachtkastjes  in een vierkant, zodat er aan elke kant een set planken/lades naar buiten gericht is. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de nachtkastjes is, want dit is de plaats waar een mens zal zitten.

Bevestig twee tafelbladen aan de bovenkanten van de stellages om een groot werkoppervlak te creëren. Aanrechtbladen of triplex werken ook. Als je klaar bent heb je een grote tafel met veel werk- en opbergruimte die door vier mensen tegelijk gebruikt kan worden.

werkruimte diamond painting

Verander je knutselhoek in een perfecte diamond painting werkruimte

Een bureau bouwen om aan te werken is nog maar het begin. Als je de basisstappen hebt uitgewerkt, is het tijd om de ruimte perfect te maken voor diamond painting. Begin met ervoor te zorgen dat je voldoende licht hebt. Idealiter heb je een lamp die op je werkoppervlak schijnt.

Je zult ook een plek nodig hebben om je schilderijen in maak op te bergen. Dit is vooral belangrijk als je huisdieren of kinderen hebt. Je werk op je bureau laten liggen kan een ramp zijn, dus je moet zorgen dat je plaatsen hebt om ze op te bergen. De gemakkelijkste optie is een doe-het-zelf portfolio maken door twee stukken karton aan elkaar te nieten. Laat een kant open zodat je je diamond painting erin kunt schuiven.

Je hobbytafel moet ook een soort opbergruimte hebben voor gereedschap en voorraden. Als je knutselhoekje planken heeft, zijn manden ideaal voor het opbergen van accessoires en ander gereedschap. Voor diamond painting steentjes koop of maak je een organizer. Orden al je steentjes op kleur, waarbij je ronde en vierkante steentjes scheidt, en berg ze netjes op als ze niet in gebruik zijn.

Zorg dat je knutselplek ook comfortabel is! Investeer in een ergonomische stoel die je lichaam goed ondersteunt. Wees je bewust van hoeveel tijd je gewoonlijk aan een project werkt, en zorg ervoor dat je knutselplek zo is ingericht dat je van je hobby kunt genieten zonder je lichaam te belasten.

Conclusie: Hobbyruimte diamond painting

Het creëren van de perfecte werkruimte voor diamond painting hoeft niet ingewikkeld te zijn of veel geld te kosten. Met de ideeën hierboven kun je een comfortabele en functionele ruimte in elkaar zetten. Als je klaar bent, heb je een ruimte om met gemak aan diamond painting (en andere knutselwerkjes) te werken.

Veelgestelde vragen

Een eigen werkruimte hebben voor een hobby zorgt ervoor dat alle spulletjes die je nodig hebt om de hobby uit te voeren op één centrale plek liggen. Hierdoor blijft alles netjes bij elkaar en kunnen belangrijke spullen niet beschadigen.
Je kunt diamond painting kopen bij Painting Expert. De specialist in het leveren van kwalitatieve diamond paintings.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen