Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

3 Tips: Welke afmetingen kan ik kiezen als ik ga schilderen op nummer?

Welke afmetingen kan ik kiezen als ik ga schilderen op nummer?

Benieuwd naar de afmetingen die je kunt kiezen als je gaat schilderen op nummer? Gefeliciteerd, daar zal je een leuke nieuwe hobby aan hebben! En we begrijpen het goed dat je misschien net precies weet welk formaat de beste keuze is, als je daar nog geen ervaring mee hebt.

De meeste mensen beginnen klein, omdat je daarmee kunt ontdekken of je het inderdaad zo leuk vindt als je denkt. Bovendien zal je merken dat je er steeds beter in wordt, waardoor je na een paar schilderijen steeds mooiere resultaten krijgt. De kleinere formaten zijn daarmee goed geschikt om mee te beginnen, zodat je daarna door kunt met de grotere exemplaren.

Je hebt als je gaat schilderen op nummer de keuze uit de volgende afmetingen:

  • 40x50cm: ideaal voor de eerste keer
  • 50x65cm: een groter formaat voor aan de muur
  • 60x75cm: het grootste formaat voor onze schilderijen

En zoek je naar een ander formaat, zoals 30x40cm of 30x50cm? Met een eigen foto heb je nog meer mogelijkheden, zodat je eenvoudig zorgt voor het schilderij dat je aan de muur wilt hangen.

De eerste keer schilderen: 40x50cm

Heb je nog geen ervaring met schilderen op nummer en wil je het graag een keer uitproberen? Het is belangrijk om dat nog niet meteen te groot te doen. Natuurlijk ben je enthousiast, maar het is verstandig om het langzaamaan op te bouwen.

Met een kleiner formaat schilderij zorg je ervoor dat je het onder de knie kunt krijgen. En belangrijker nog, dat je zelf kunt ervaren of je het inderdaad leuk vindt om hiermee aan de slag te gaan. Je gaat voor het eerst schilderen met de diverse kleuren, die je aan de hand van de nummers op het doek kunt gebruiken.

Met name de eerste keer kan het even duren voordat je dit goed onder de knie hebt. En het kan goed zijn dat je even de tijd nodig hebt om het mooi nauwkeurig te doen, waarmee je de kleuren samenbrengt tot het schilderij waar je aan werkt.

Het formaat om mee te beginnen is 40x50cm. Dat is een mooi formaat om op te schilderen, waar je aan de andere kant nog niet te lang mee bezig zal zijn. Bovendien is het een mooie keuze in een kleinere ruimte, bijvoorbeeld als je dit in de slaapkamer of in de keuken wilt ophangen.

Tip: ben je op zoek naar een nog iets kleinere afmeting of zoek je een net ander formaat? In die gevallen kun je gebruik maken van het schilderen op nummer met een eigen foto. Je kunt dan kiezen voor 30x40cm of bijvoorbeeld 30x50cm.

Grotere formaten: 50x65cm

Heb je al wat ervaring met het schilderen op nummer en is dat de vorige keer of de vorige keren goed bevallen? Als je zoekt naar een wat groter schilderij is het een goed idee om het nu te proberen met 50x65cm.

De maten lijken misschien niet zoveel groter dan de kleinste afmeting, maar houd er rekening mee dat zowel de lengte als de breedte groter is. Dat betekent dat het schilderij op deze manier 62,5% groter is dan het kleinste formaat. Het komt door de extra rand die je als het ware schildert, zowel in de lengte als in de breedte.

Het schilderij van 50x65cm dat je op nummer kunt schilderen is goed geschikt voor in een grote slaapkamer of een kleine woonkamer. Het maakt indruk, dus met een mooie compositie kies je voor een element aan de muur dat heel duidelijk aanwezig zal zijn.

Grootste formaat aan de muur 60x75cm

Ga je voor het grootste formaat om te schilderen op nummer? Je kunt aan de slag met 60x75cm. Dat is vooral een goed idee als je al een paar keer hebt geschilderd op nummer of als je al wat ervaring hebt met schilderen in het algemeen. Je zal merken dat er sprake is van veel vakjes met nummers, die bovendien een stuk groter zijn dan wanneer je gebruik maakt van de kleinere formaten.

Opnieuw lijkt het verschil misschien niet zo groot. Toch zorgt de extra lengte er samen met de extra breedte voor dat het om een flink groter schilderij gaat. Ten opzichte van het middelste formaat is dit schilderij op nummer maar liefst 38% groter. Dat betekent dat het schilderij een stuk meer indruk maakt, en dat je er ook langer mee bezig zal zijn als je nog niet zoveel ervaring hebt.

En vergelijk je dit grootste schilderij met het kleinste formaat dat je kunt kiezen? De afmetingen zijn maar liefst 125% groter, dus met het schilderij maak je een stuk meer indruk. Het is een prachtig exemplaar voor aan de muur, waarmee je er bijvoorbeeld in een grote woonkamer voor zorgt dat je geweldige kunst aan de muur kunt hangen. En vind je het vooral leuk om er gewoon lekker mee bezig te zijn? Dan heb je aan dit grootste exemplaar natuurlijk het meeste plezier.

Afmetingen: schilderen op nummer met of zonder lijst

Je hebt de keuze uit de drie verschillende afmetingen, net als uit de schilderijen met of zonder lijst. Dat maakt voor de afmetingen die je kiest niet uit, omdat we de lijst toevoegen aan het formaat waar je gebruik van maakt.

Zoek je naar de kleinste afmeting en wil je die met of zonder lijst bestellen? Het blijft de kleinste afmeting, zodat je daar bijvoorbeeld goed mee kunt beginnen. En wil je juist zo groot mogelijk schilderen op nummer? Met een lijst er omheen krijgt het schilderij nog veel meer uitstraling. Het is op die manier een prachtige keuze voor aan de muur.

Veelgestelde vragen

Het kopen van een schilderen op nummer klein formaat koop je bij Painting Expert. Je hebt de keuze uit verschillende formaten, zoals 30 x 40 cm. Dit is het kleinste formaat. Je kan een 30 x 40 cm formaat bestellen bij de eigen foto. Daarnaast heb je ook een 40 x 50 cm formaat. Dit is een gemiddeld formaat en uitermate geschikt voor volwassenen en kinderen.

Bij Painting Expert ontvang je een alles-in-een-pakket met het canvasdoek, acrylverf, penselen en een voorbeeld op A-3 papier. Bekijk hier de eigen foto met een 30 x 40 cm formaat.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen