Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

Waar komt kunst vandaan?

Waar komt kunst vandaan?

Een enorme sprong in de ontwikkeling van de mensheid naar de moderne mens vond ongeveer 40.000 jaar geleden plaats.In de Zwabische Alb, in de grotten van de Donau, begon de mens uit de ijstijd figuratieve voorstellingen van dieren en mensen te maken, en ook de eerste muziekinstrumenten ter wereld.
Figuratieve kunstwerken en het spelen van muziek op fluiten werden reeds bewezen in de Paleolithische cultuur van het "Aurignacian".

Reeds 40.000 jaar geleden ontstonden in grotten aan de rand van de Schwäbische Alb (Baden-Württemberg) de eerste voorstellingen van mensen, dieren en gemengde wezens, die getuigen van het ontstaan van de moderne menselijke geest in de vorm van kunst, symbolen, muziek, rituelen en diverse geloofsovertuigingen.

De originelen van de volgende replica's zijn afkomstig van opgravingen in grotten aan de zuidelijke rand van de Zwabische Alb. Zij werden 35 tot 40.000 jaar geleden - in de zogenaamde Aurignacian-periode - uit mammoetivoor gesneden en zijn de oudste figuratieve kunst ter wereld.

Het is verbazingwekkend dat het 36.000 jaar geleden al mogelijk was om melodische instrumenten in akoestische perfectie te produceren.

De ontdekking van de "Venus van de Hohle Fels" in de diepste laag van het Aurignacien (40.000 jaar geleden) was een grote sensatie. Het eiste drie records tegelijk op:

  1. Een oudste beeldhouwwerk in de wereld.
  2. Oudste figuratieve voorstelling van een mens in de wereld
  3. Oudste driedimensionale voorstelling van een vrouw in de wereld.
Venus van de Hohle Felssjamanisme leeuw mens

De "Leeumens" is herhaaldelijk in verband gebracht met sjamanisme. In trance zou de sjamaan communiceren met bovennatuurlijke wezens. Misschien had de kunstenaar die dit beeld zo'n 32.000 jaar geleden maakte, persoonlijke trance-ervaringen.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen