Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

9x Welke soorten kunst zijn er?

Soorten kunst

Kunst is tegenwoordig een term die een gigantisch gebied bestrijkt.

Vaak wordt, wanneer men van "kunst" spreekt, een schilderij bedoeld, of in het algemeen, verschillende schilderijen. Schilderkunst is echter slechts een van de vele algemene termen. 

Tip: Met onze schilderen op nummer motieven creëer jij super leuke stijlen kunst, zoals een stilleven.

Wat gaat er schuil achter de term "schilderen"?

Schilderen betekent dat je iets schildert, maar hoe je dat precies doet, bepaal je zelf. Deze kunst heeft verschillende stijlen. De belangrijkste stijlen zijn:

 • Impressionisme
 • Expressionisme
 • Realisme
 • Surrealisme
 • Minimalisme

Impressionisme en expressionisme richten zich op het maken van indrukken. Dit zijn meestal motieven die een bepaalde stemming moeten oproepen.

Realisme toont beelden van de werkelijkheid, terwijl surrealisme vaak objecten toont die vervormd of "anders" zijn dan ze in werkelijkheid lijken. Dit hoeft niet per se een gekke vorm te betekenen, maar kan ook gekke kleuren betekenen. Minimalisme beperkt zich tot het meest essentiële. Hier wordt een voorwerp of een figuur meestal zeer vereenvoudigd weergegeven. 

Niet alleen wordt een schilderij gekenmerkt door zijn stijl, er zijn ook verschillen in de motieven. De belangrijke soorten motieven zijn:

 • Naakt schilderijen
 • Landschap foto's
 • Portretten
 • Stilleven

en alsof dit nog niet genoeg is, speelt ook het gebruikte materiaal een belangrijke rol, hoe het beeld de kijker later eens moet beïnvloeden.

Soorten kunst

De term ''kunst''

Kunst is in de loop der tijd veranderd. In zijn oorsprong sprak men alleen van schilderijen. Onder kunst wordt inmiddels ook verstaan beeldhouwkunst, architectuur en bouwvormen, diverse kunsten en ambachten, theater, dans en film. Muziek en poëzie behoren ook tot de verschillende soorten kunst.

Als er in de school van "kunst" spreekt, worden er vooral het schilderij bedoelt. Toch krijgen de kinderen ook tegenwoordig steeds meer gebieden in de kunstlessen onderwezen. In de eerste plaats speelt de architectuur uit de renaissance- en barokperiode een belangrijke rol. Eerdere gebouwen die je gewoonweg verbazen, worden soms meer in detail geanalyseerd.

Kunstgenres

Er worden vier genres onderscheiden:

 • Visuele kunsten: schilderkunst, beeldhouwkunst, architectuur
 • Muziek: compositie, alsmede vocale en instrumentale muziek
 • Literatuur: poëzie, drama, epische poëzie
 • Podiumkunsten: theater, dans, film

Andere belangrijke punten in de kunstlessen zijn vormleer en kleurenleer. In sommige scholen wordt zelfs typografie, d.w.z. het ontwerpen van tekst en lettertypes, behandeld.

Tip van de redactie: Maak jouw eigen unieke kunstwerk met schilderen op nummer, zoals een stilleven of jouw eigen portret!

Wil je een onvergetelijke kunstervaring beleven? Probeer onze schilderen op nummer sets voor volwassenen en kinderen:

 1. Schilderen op nummer met jouw eigen foto: Transformeer je persoonlijke foto's in unieke schilderen op nummer canvassen. Herbeleef speciale momenten en voeg een persoonlijk tintje toe aan je interieur.
 2. Kies uit verschillende motieven: Selecteer prachtige dieren, bloemen en betoverende landschappen die met zorg zijn uitgekozen. Ontdek de ontspannende voordelen van creatief bezig zijn.

Schilderen op nummer is een geweldige manier om stress te verminderen en je creativiteit te stimuleren. Daarnaast worden onze sets zorgvuldig samengesteld en bevatten alles wat je nodig hebt om meteen te beginnen.

Al onze schilderijen worden met liefde ingepakt en rechtstreeks naar jouw deur verzonden. Begin vandaag nog met schilderen en geniet van de vele voordelen van deze prachtige kunstvorm!

Begin nu met bestellen door op onderstaande afbeelding te klikken

Schilderen op nummer bestellen

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen