Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

Schilderen op nummer: Kunst voor amateurs

Schilderen op nummer: Kunst voor amateurs

Wat is schilderen op nummer?

Schilderen op nummer is zowel een vorm van kunst als van vrijetijdsbesteding en verwijst naar het inkleuren van een voorgedrukt doek met kleurloze vlakken. Elk gebied op het doek bevat een nummer dat aangeeft met welke kleur het gebied moet worden geschilderd. Met deze methode kunnen amateurs gemakkelijk een waar kunstwerk maken. Talrijke motieven inclusief alles-in-een-pakket (acrylverf, penselen, canvasdoek) kunnen in onze winkel worden uitgekozen.

Op de voorgrond van painting by numbers staan de verschillende vlakken, die aanvankelijk nog abstract lijken. Met het schilderen van de genummerde gebieden met de juiste kleur, krijgt het schilderij dan stap voor stap vorm.

Schilderen op nummer maakt het mogelijk om aan de hand van een afbeelding de verschillende vlakken en kleuren correct te identificeren. Dit is een uiterst doeltreffende leermethode om zelf stap voor stap motieven op een blanco doek te schilderen. Met de ervaring zullen je penseelstreken vloeiender worden en ben je in staat zijn de verschillende kleurvlakken van een motief zelf te visualiseren: Een foto zegt meer dan duizend woorden.

Schilderen op nummer

Schilderen op nummer

Waarom is schilderen op nummer tijdloos?

Stress, hectiek en weinig rust kenmerken de huidige maatschappij. Om het hoofd koel te houden, gaan veel mensen mediteren of sporten. Andere mensen, op hun beurt, wenden zich tot de kunst. Schilderen op nummer voorziet bijzonder goed in deze behoefte en is in de eerste plaats gericht op amateurs.

De geschiedenis over schilderen met nummers:

Schilderen op nummer bestaat al geruime tijd en werd als recreatieve activiteit voor het eerst gepopulariseerd in 1950 door kunstenaar Dan Robbins. Dan Robbins werkte in die tijd voor het Amerikaanse bedrijf Show Card Paint Co. van Max S. Klein.

Maar de ware uitvinder van het schilderen op nummertjes is ongetwijfeld Leonardo da Vinci. Hij was waarschijnlijk de eerste die deze methode gebruikte. Leonardo da Vinci stond erom bekend bepaalde gebieden op het doek met getallen in te schrijven om zijn leerlingen te helpen kleuren te kiezen.

Het briljante idee van Dan Robbins was om het basisidee van Leonardo da Vinci te nemen en deze methode gemakkelijk toegankelijk te maken voor een onbeperkt aantal onderwerpen. Het succes was onmiddellijk en de Palmer Show Card Paint Co. produceerde een groot aantal ontwerpen en verf-op-nummer sets voor volwassenen.

Dan Robbins

Schilderen op nummer Kunst voor amateurs

Wat is de inhoud van een schilderen op nummer pakket?

De complete set bevat alles wat nodig is om te beginnen:

  1. Penselen in verschillende maten voor het schilderen van alle oppervlakken.
  2. Een canvas met genummerde gebieden om in te kleuren. De grootte van het doek varieert naargelang het motief.
  3. Verf potten in verschillende kleuren en genummerd. De acrylverf is in water oplosbaar en is speciaal gemaakt voor het door u gekozen motief.
  4. Extra verkrijgbaar: een houten frame om zelf op te spannen en het doek op te spannen.
  5. Een foto van het schilderij
  6. Een ophangset bestaande uit twee schroeven en twee haken.
  7. Op elke verfpot staat een nummer. Het basisprincipe is de genummerde gebieden te schilderen met de overeenkomstige kleur. (Mengen van kleuren is niet nodig).

Ontdek je artistieke kwaliteiten!

Op het eerste gezicht lijkt het verleidelijk om eerst één gebied te schilderen en daarna de omliggende gebieden. Je moet niet vergeten dat de verfpotten steeds moeten worden geopend en gesloten, en dat de penselen moeten worden schoongemaakt telkens wanneer de kleur wordt veranderd.

Schilderen op nummer: In detail uitgelegd

Met de vooruitgang van de technologie en de drukkwaliteit is het nu mogelijk een breed scala van sets met verf op nummer aan te bieden. Bij Painting Expert vindt je een groot aantal motieven die zeker aan uw smaak zullen voldoen. Of het nu gaat om Japanse kunst, dansen, schepen, bloemen, landschappen, dieren of zelfs teddyberen, onze sets schilderen op nummer voor volwassenen en kinderen zijn verkrijgbaar in alle denkbare motieven.

Naast onze talrijke sets schilderen op nummer voor kinderen en volwassenen, bieden wij geïndividualiseerde motieven aan op basis van een schilderen op nummer eigen foto.

Hoe werkt het nummer schilderen met een eigen foto?

Nadat wij jouw persoonlijke foto hebben ontvangen, gebruiken wij speciale software om de optimale oppervlakken en kleuren te berekenen. Daarna wordt het nieuwe motief op het doek gedrukt en worden de kleuren speciaal voor jouw gemaakt. Of je nu een moment wilt nemen om alleen of met uw kinderen te ontspannen, of gewoon jouw muren nieuw leven wilt inblazen, schilderen op nummertjes zal je zeker plezier brengen.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen