Schilderen op Nummer - Eigen Foto Schilderen - Gratis Cadeautje ✅ Schilderen op nummer: 7 tips om perfect te beginnen | Painting Expert
ACHTERAF BETALEN (NL) - KIYOH KLANTBEOORDELING 9.6/10 - GRATIS CADEAU T.W.V €17,99 BIJ BESTEDING VANAF €50 🎁 Voeg hier uw cadeau toe
ACHTERAF BETALEN (NL) - KIYOH KLANTBEOORDELING 9.6/10 - GRATIS CADEAU T.W.V €17,99 BIJ BESTEDING VANAF €50 🎁 Voeg hier uw cadeau toe
Schilderen op nummer: 7 tips om perfect te beginnen

Schilderen op nummer: 7 tips om perfect te beginnen

Aan de slag met schilderen op nummer? Heerlijk rustgevend en lekker creatief, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Met prachtige ontwerpen en veel verschillende kleuren of eenvoudiger om mee te beginnen. Zodat je er op een leuke en creatieve manier mee aan de slag kunt, waarvoor we je natuurlijk een paar handige tips geven.

Een goede voorbereiding

Voordat je kunt gaan schilderen op nummers is het natuurlijk belangrijk om je goed voor te bereiden. Met een paar handige tips zie je niets over het hoofd en weet je zeker dat het aan je voorbereiding niet zal liggen: 

   • Gebruik een goed verlichte kamer
   • Schilder op een comfortabel bureau
   • Dek het goed af
   • Neem regelmatig foto’s
   • Gebruik water en tissues
   • Schilder per kleur
   • Speel rustgevende muziek af

1. Goed verlichte kamer

Ga je op nummer schilderen? Ieder nummer staat voor een kleur, die je natuurlijk goed wilt kunnen zien. Door de kamer in ieder geval goed te verlichten en lekker comfortabel te maken. Zodat je zonder problemen kunt zien in welke kleuren je schildert en je zelfs de tinten die op elkaar lijken uit elkaar kunt houden.

Tip: kijk naar de Number Painting. Hoe gedetailleerder de keuze die je maakt, des te kleiner de oppervlakten zijn die je gaat schilderen. Bij erg kleine ruimtes kun je het best gebruik maken van een vergrootglas en een extra lamp, om heel nauwkeurig te kunnen werken.

Houd voor de juiste verlichting ook rekening met eventuele schaduwen. Gebruik het liefst indirect licht, met een lamp die je aan het plafond hebt hangen. Voorkom uiteraard wel dat je zelf in het licht gaat staan, waardoor de schaduw op je schilderij valt.

Tijdens het schilderen op nummer kun je het best gebruik maken van daglicht. Lukt dat niet? Zorg er dan voor dat je de verlichting op de meest felle stand inschakelt. Meer licht zorgt ervoor dat je het goed kunt zien en dat de kleuren zo duidelijk mogelijk overkomen. En ga je de volgende keer verder met schilderen? Hoe beter je het licht stabiel kunt houden, des te beter het lukt 

2. Comfortabel bureau

Het is belangrijk om te werken vanaf een comfortabel bureau. Alleen op die manier kun je ongestoord schilderen en zorg je er bovendien voor dat je een goede houding aan kunt nemen. Zo houd je het een stuk langer vol en ervaar je de ware ontspanning van het schilderen op nummer.

Houd er wel rekening mee dat het belangrijk is om niet te ver voorover te blijven zitten. Natuurlijk wil je goed naar de nummers kijken om ze te schilderen. Toch kan een verkeerde houding er toe leiden dat je uiteindelijk niet zo lekker meer zit. Of dat je zelfs last krijgt van je nek en van je rug. Zorg er daarom voor dat je let op je houding en dat je af en toe even de tijd neemt om lekker te ontspannen.

Tip: je kunt in plaats van een bureau natuurlijk ook een (stevige) tafel gebruiken voor het schilderen op nummer.

Tip: gebruik je op het bureau of op de tafel een tafel-ezel? Op die manier zorg je ervoor dat je een betere houding aan kunt nemen. Dat voorkomt dat je na verloop van tijd pijn in je rug of in je nek zal krijgen. Op die manier houd je het een stuk langer vol en kan je er meer plezier aan beleven.

Zorg ervoor dat je het bureau goed in het licht zet en gebruik bij voorkeur een plek waar je de volgende keer weer verder kunt. Als je daarmee voorkomt dat je steeds alles moet opruimen kun je er ook voor kiezen om af en toe even kort te schilderen. 

3. Dek het goed af

Zelfs als je voorzichtig werkt kan het natuurlijk zijn dat het bureau of de (werk)tafel af en toe vies zal worden. Je schildert met verf, die soms terecht kan komen op plekken waar je dat niet bedoeld had. Dat hoeft niet erg te zijn, maar het kan wel een beetje rommelig worden.

Tip: ga je schilderen op nummer? Je gebruikt waterverf, waardoor je het bureau of de tafel altijd weer netjes schoon kunt maken. Toch is het verstandig om het geheel even netjes af te dekken. Op die manier voorkom je dat het te vies wordt, waardoor je moeilijker netjes kunt werken.

Pas op voor zowel het bureau of de tafel als de grond waarop die staat. Wil je niet dat het vies wordt of dat er verf op terecht zal komen? Zelfs de meest nette schilders zullen zo nu en dan een paar druppels morsen. Zorg er daarom voor dat je het netjes afdekt als het niet vies mag worden, om je daar niet druk over te hoeven maken. 

4. Neem regelmatig foto’s

Je zal merken dat je het schilderen op nummer snel onder de knie krijgt en dat het steeds leuker wordt om daarmee door te gaan. Door nog een kleur toe te voegen en op die manier weer een nummer af te ronden. Waarmee je ervoor zorgt dat je schilderij steeds meer vorm toont, waardoor je trots kunt zijn op de nieuwe stap die je hebt gezet. Met de foto’s houd je het netjes bij, en kun je ook tussendoor anderen alvast laten zien waar je mee bezig bent.Wat is er leuker dan het op nummer schilderen goed bijhouden met een paar foto’s? Natuurlijk ga je voor het complete schilderij dat je helemaal hebt geschilderd. Toch is het een heel goed idee om ook de voortgang bij te houden. Zodat je ziet hoe je steeds een stap verder komt, om het geheel op een creatieve manier kleur te geven.

 

 

Schilderen op nummer

5. Water en tissues

Een goede schilder heeft altijd wat water en tissues bij de hand. Op die manier zorg je ervoor dat je steeds door kunt blijven gaan en dat je bovendien van kleur kunt wisselen.

Het is belangrijk om je penseel een beetje vochtig te houden. Alleen op die manier kun je de verf op een mooie wijze aanbrengen. Dat betekent natuurlijk niet dat de druppels eraf moeten lopen. Wel zorg je ervoor dat de haartjes niet uitdrogen, omdat ze de verf dan niet goed meer zouden opnemen en het op nummer schilderen niet lukt.

Wil je wisselen van kleur? Gebruik een bakje met water om je penseel goed uit te spoelen. Dep de haartjes daarna goed droog met tissues. Gebruik het water en de tissues nog een paar keer, om de kleur er echt goed uit te krijgen. Je voorkomt daarmee dat je kleuren met elkaar mengt, waardoor je niet het mooie resultaat krijgt dat je wilt.

6. Schilderen per kleur

Je wilt schilderen op nummers, en dat betekent natuurlijk niet dat je dat per sé per kleur moet doen. Toch is het wel handig om dat te doen. Je zorgt er daarmee eenvoudig voor dat je de kleuren netjes kunt houden.

Het is natuurlijk niet verplicht om dit te doen, maar je maakt het jezelf er wel makkelijker mee om voor een mooi resultaat te gaan. Zorg er dus voor dat je alles van dezelfde kleur eerst schildert, om daarna door te gaan met de volgende.

Tip: schilder je per kleur? Je zal merken dat het een stuk makkelijker is om het geheel netjes te houden. Je hoeft steeds maar één potje met verf open te hebben, zodat je geen risico loopt om andere kleuren door elkaar te laten lopen. Bovendien houd je makkelijker het overzicht, waarmee je zeker weet dat je zorgt voor een mooi resultaat.

7. Rustgevende muziek

De laatste tip voor het schilderen op nummer is een beetje persoonlijk, maar veel mensen vinden het fijn om te schilderen met rustgevende muziek. Op die manier kom je even helemaal tot rust, om je op het schilderij te kunnen concentreren. 

Tip: houd je juist veel heel andere muziek? Het gaat erom dat jij er rustig van wordt. Dat kan natuurlijk ook met meer energieke muziek, als dat is wat je prettig vindt en hoe jij lekker kunt gaan schilderen.

Zet de muziek aan op het moment dat je jouw spullen erbij begint te pakken. Op die manier kom je alvast in de juiste sfeer om er mee aan de slag te gaan. En zet daarna je telefoon uit, waardoor anderen je even niet kunnen bereiken. Dat geeft veel rust en voorkomt dat je steeds raakt afgeleid. In plaats daarvan ben je even helemaal bezig met het op nummer schilderen, om daar volledig in op te gaan.

Beginnen: eerst de grote vlakken

Als je eenmaal gaat schilderen op nummer vinden de meesten het prettig om te starten met de grote vlakken. Binnen de kleur die je schildert zorg je er daarmee voor dat je lekker grote stappen kunt zetten om mee te starten.

Door eerst de grote vlakken te doen in de specifieke kleur kun je alvast zien hoe het resultaat zal worden. Je voorkomt dat je veel tijd moet steken in de details, waar je vervolgens eigenlijk maar weinig van terug zal zien. In plaats daarvan kun je meteen een aantal vlakken kleuren, waarna je zal merken dat het leuk wordt om met de details door te gaan. Om de details toe te voegen en in iedere kleur de puntjes op de ‘i’ te zetten.

Schilderen op nummer

Van donker naar licht

Begin je met de donkere kleuren te schilderen? Dan krijg je waarschijnlijk snel een beeld van hoe het totaal er ongeveer uit gaat zien. Bovendien heb je op die manier de mogelijkheid om alvast een bepaald karakter toe te voegen, dat meer of minder indruk maakt. Vind je dat de donkere kleuren te veel de nadruk krijgen? Daar kun je alvast rekening mee houden, bijvoorbeeld door iets meer water toe te voegen of de lichtere kleuren straks wat sterker aan te zetten.

Als je werkt van donker naar licht, kun je sneller zien hoe het geheel er ongeveer uit gaat zien. Je zal merken dat de kleuren invloed op elkaar gaan hebben tijdens het schilderen op nummer. Vooral als je wat meer ervaring hebt met het op nummer schilderen is de kans groot dat je hier handiger in wordt. Om te voorkomen dat de donkere of juist de lichtere kleuren de overhand zullen krijgen. 

Schilderen op nummer: kies je schilderij

Ga je schilderen op nummer en doe je dat voor het eerst? Je hebt de keuze uit allerlei leuke schilderijen. Die bovendien niet duur zijn, waardoor je er een paar kunt uitproberen om het goed onder de knie te krijgen.

Tip: of beter nog, bestel een paar van de schilderijen en ga daar samen met iemand anders mee aan de slag. Het is hartstikke leuk om dit samen te doen en allebei aan jullie creatie te werken. Op die manier kun je elkaar tips geven en helpen om het mooi voor elkaar te krijgen. 

Je hebt de keuze uit veel verschillende ontwerpen. Wil je bijvoorbeeld schilderen op nummer met schilderijen voor kinderen? Ze zijn ook goed geschikt om mee te beginnen als volwassene. En vind je het leuk om een eigen ontwerp te gebruiken? Aan de hand van een eigen foto kun je het schilderen op nummer heel persoonlijk maken. Of zorg je ervoor dat je met het op nummer schilderen iemand anders op een unieke manier kunt verrassen.

Waar je ook voor kiest, we zorgen er met de bovenstaande tips voor dat je hier op een leuke manier mee aan de slag kunt. Gewoon om een keer te proberen of misschien wel om een heel nieuwe hobby te vinden. Waarmee je op een creatieve manier aan de slag kunt en om bij jezelf of bij iemand anders iets heel bijzonders en mooi aan de muur te hangen.

Schilderen op nummer


2 Comment

 • Zojuist een eigen foto schilderen op nummer besteld. Met deze tips komt het tot een mooi resultaat! :)

  Linda
 • Wat een leuk artikel zeg! Heeft mij zeker geholpen met mijn keus om bij jullie een leuk pakket te kopen!

  Roos

Schrijf een reactie

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Comment are moderated