Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

Waarom schilderen op nummer dé trend van dit moment is

Waarom schilderen op nummer dé trend van dit moment is

Schilderen op nummer is een hobby die vandaag de dag door steeds meer mensen wordt beoefend. Vele mensen hebben wel een bepaald beeld bij wat deze activiteit inhoudt, maar snappen niet precies wat het nu echt is. Om daar wat meer duidelijkheid over te verschaffen, leggen we het graag even aan je uit. Wat is schilderen op nummer? Waarom is schilderen op nummer zo populair aan het worden? En hoe kan ik zelf beginnen?

Wat is schilderen op nummer?

Bij schilderen op nummer heb je een voorbedrukt patroon voor je, dat is geplaatst op bijvoorbeeld een paneel of een canvas. De mogelijkheden zijn hierin zeer gevarieerd. Dat voorbedrukte patroon is een verzameling van nummertjes. Deze nummertjes bevinden zich in vakjes en corresponderen met een bepaalde kleur verf. Alle vakjes met hetzelfde nummer dienen dus dezelfde kleur te krijgen. Zodoende ontstaat er na verloop van tijd een vorm, wanneer op de juiste manier wordt geverfd. Een simpel voorbeeld: Nummer 2 correspondeert bijvoorbeeld met de kleur rood. Alle vakjes met de nummers 2 op het doek moeten dan de rode verkleur krijgen.

Waarom is schilderen op nummer zo populair aan het worden?

Uit de omschrijving van wat schilderen op nummer precies inhoudt, wordt al vrij snel duidelijk waarom het zo populair is. Met deze techniek wordt het voor iedereen toegankelijk gemaakt om een mooie schildering te creëren. Om zonder instructies en puur op techniek een schilderij te schilderen, is voor veel mensen erg lastig. Dit heeft niet eens te maken met een gebrek aan creativiteit of het feit dat sommige mensen ‘niet kunnen schilderen’. Professionele kunstenaars hebben gewoonweg uren en uren aan oefening gehad om bepaalde schilderijen te kunnen schilderen. Hier zijn maanden en soms jaren aan training door middel van oefenen aan voorafgegaan. Niet iedereen heeft de tijd om er zoveel uren in te stoppen naast een baan, studie of bijvoorbeeld het opvoeden van kinderen. Schilderen op nummer is daardoor een ideale uitkomst. Zowel voor jong als ook voor oud biedt dit de perfecte optie om binnen een mum van tijd een prachtige schildering te krijgen. Zo leer je op een versnelde manier de kneepjes van het vak.

De grootste reden voor de toegenomen populariteit is dan ook het feit dat het relatief weinig tijd kost om iets moois te maken. En wanneer de schilderingen compleet zijn, is het ook niet meer zichtbaar dat er nummertjes te zien waren. Je bent vanaf dat moment eigenaar van een volwaardige schildering. Vanwege de gestegen vraag naar deze vorm van schilderen, zijn er ook steeds meer creatieve aanbieders ontstaan. Zo kun je tegenwoordig prachtige vormen en kleurencombinaties krijgen die enkele jaren geleden nog niet eens verkrijgbaar waren. Dit alles helpt erin mee dat deze trend zich de komende jaren zal blijven voortzetten.

Hoe kan ik zelf beginnen met schilderen op nummer?

Zelf beginnen aan schilderen op nummer is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Op deze website kun je gemakkelijk een volledig pakket bestellen waarmee je direct alles in huis hebt. In een dergelijk pakket bevindt zich de juiste verf, een penseel voor het verven, de voorbedrukte patronen en enkele artikelen ter ondersteuning van het proces zelf. Je hebt dan direct in het bezit van een totaalpakket, waardoor je bij wijze van spreken per direct van start kunt. Veel mensen kiezen ervoor om bij de wat makkelijker vormen te beginnen, zodat je er een beetje handigheid in krijgt. Hoe vaker je schildert op nummer, hoe beter je erin wordt. De lastigere vormen worden daardoor op den duur ook een leuke uitdaging. Zo ben je voorlopig wel zoet met telkens nieuwe vormen en kleurencombinaties, die het voor de echte doorzetter leuk houdt.

Ben je dus op zoek naar een nieuwe hobby voor jezelf om voor iemand anders? Dan is het de moeite waard om schilderen op nummer een kans te geven. Of het nu gaat om jong of oud, man of vrouw, iedereen is kandidaat voor deze bezigheid. Velen zijn je al voorgegaan en vaak eindigt dit in een levenslange hobby. Het gemak waarmee je hiermee kan starten en de relatief beperkte kosten zorgen ervoor dat het geen kwaad kan om het eens te proberen. Menig schilder is ooit gestart met oefenen door te gebruik te maken van voorbedrukte patronen met nummering!

Schilderen op nummer in 2020

Wij van Painting Expert verwachten dat de vraag naar schilderen op nummer alleen maar toeneemt in 2020! Wacht niet te lang en bestel jouw kunstwerk vandaag nog! Als dank voor het lezen van dit blog artikel geven wij je een kortingscode t.w.v. 10% op je gehele bestelling! Gebruik de kortingscode 'Deal10' en ontvang 10% korting!

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen