Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

5 Tips: Paard schilderen en tekenen + Voorbeelden

Paard schilderen en tekenen

Paarden worden vaak geschilderd of getekend. Dit komt waarschijnlijk omdat veel kinderen voor een paard zorgen en ook graag paardrijden. 

Wij leggen je ut hoe je paarden en veulens kan tekenen of schilderen, inclusief foto's. Hiervoor maken wij meestal gebruikt van een voortekening. Met de basisvormen kan je vrij gemakkelijker de paardentekening maken.

Je kan er ook voor kiezen om paarden te schilderen met behulp van nummertjes en lijntjes. Lijkt je dat ook zo leuk? Bekijk dan eens ons schilderen op nummer paarden assortiment.

schilderen paard

Het schilderen of tekenen van een staand paard

De paardentekening is eerst een zeer ruwe basistekening met rechte vormen en contouren belangrijk. In de volgende stap worden de contouren gedetailleerder en werk je ze in de laatste stap uit.

Schilderen staand paardSchilderen staand paardschilderen staand paard

Staand paard zijwaarts van voren

Wij raden aan om hetzelfde patroon te gebruiken: eerst de basistekening, dan de gedetailleerde voortekening om de afgewerkte paardentekening te kunnen maken.

Paard schilderen zijwaartsPaard schilderen zijwaartsPaard schilderen zijwaarts

Schilderen of tekenen van een grazend paard

Als het paard eet, moet het zijn lange hals helemaal naar beneden strekken om de grond te bereiken.

Paard schilderen etenPaard schilderen etenPaard schilderen eten

Paard in galop

Terwijl een paard rent, zijn niet alle benen altijd op de grond. Afhankelijk van de snelheid, kan het zelfs gebeuren dat alle vier de poten soms in de lucht zijn. Als het paard galoppeert, waaien de manen en de staart van het paard in de wind.

Paard schilderen gallopPaard schilderen gallopPaard schilderen gallop

Lopend paard

Wanneer het paard langzaam maar gestaag loopt, heeft het twee benen naar voren en de andere twee naar achteren gestrekt.

Lopend Paard schilderenLopend Paard schilderenLopend Paard schilderen

Trucs en paarden dressuur

In dressuur wordt het paard verondersteld te doen wat de mens hem opdraagt, op een zo gedisciplineerd en gecontroleerd mogelijke manier. In dit voorbeeld tilt het paard zijn rechtervoorbeen op.

Paard schilderenPaard schilderenPaard schilderen

Een veulen schilderen op tekenen

Veulens hebben bijzonder lange en dunne benen, waardoor ze er nogal onhandig en wankel uitzien. De schouderbladen zijn ook nogal uitgesproken.

Veulen SchilderenVeulen SchilderenVeulen Schilderen

Tekenen of schilderen van een paard en ruiter

In dit voorbeeld wordt een dressuurruiter getoond, maar er zijn andere rijstijlen (Western, bijvoorbeeld) die verschillen in de kleding van de ruiter en het zadel, en de manier waarop het paard loopt.

Paard en ruiter schilderenPaard en ruiter schilderenPaard en ruiter schilderen

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen