Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

5 Tips: Olifant leren schilderen en tekenen

Olifant leren schilderen en tekenen

In dit blog artikel willen je laten zien hoe je een olifant kunt schilderen en tekenen. Maar eerst bespreken we een paar algemene tips voor het tekenen en schilderen van prachtige tekeningen of schilderijen.

Tips - Leren tekenen

Om tekenen en schilderen onder de knie te krijgen is het belangrijk dat je goed leert kijken. Dit is een van de belangrijkste eigenschappen om prachtige tekeningen of schilderijen te maken.

Bestudeer de omgeving die je wilt afbeelden, verdiep je in de textuur van oppervlakken en voorwerpen, doorgrond de anatomie van levende wezens. Als je lang genoeg hebt geobserveerd en je de vormen hebt eigen gemaakt, zal het een stuk makkelijker gaan.

Tip: Neem foto's om de omgeving later eenvoudig terug te kijken als je aan het tekenen of schilderen gaat beginnen.

Olifant schilderen

Tips schilderen of tekenen van een olifant

Olifanten zijn opvallende dieren. Zelfs beginnende tekenaars zullen met hun onervarenheid hand iets olifantsachtigs op papier kunnen zetten. Een slurf, grote oren, slagtanden, pilaarpoten - er zijn maar een paar lichaamsdelen voor nodig. Als ambitieuze tekenaar wil je natuurlijk meer bereiken dan een karikatuur. Laten we de olifant dus eens nader bekijken - op grote schaal en in detail.

Olifant tekenen

Er zijn twee soorten: De Afrikaanse olifant met de grote oren (en ook fysiek groter) en de Aziatische olifant met de kleine oren. We gaan ons concentreren op de Afrikaanse steppeolifant met de grote oren. Naast de reeds genoemde kenmerken valt hij op door zijn kleine ogen, zijn dikke, massieve lichaam, zijn hoge voorhoofd en zijn niet-rechtopstaande kop.

Een goede oefening om je gevoel voor verhoudingen bij dit dier te trainen is het anatomisch te vergelijken met andere dieren.

Je zult de opmerkelijke vormen van de olifant direct opmerken als je de vormen vergelijkt met die van een tijger. Beide dieren zijn geschaald op dezelfde pootafstand en dezelfde rug hoogte. Opvallend is dat de olifanten poten in verhouding tot de lichaamslengte aanzienlijk langer zijn dan de tijgerpoten. De lichaamsbouw van de olifant is bijna vierhoekig. Zijn verlaagde hoofd valt vooral op in de vergelijking van de verhoudingen.

Olifant schilderen

Nu ben je aangekomen bij het maken van de huidstructuur. Kijk naar foto's, ga naar de dierentuin en teken de huid van een olifant met de door jou gekozen kleuren. Je kan bijvoorbeeld ook kijken naar onze schilderen op nummer olifant om leuke motieven en voorbeelden te bekijken.

Olifant schilderen

 

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen