Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

5 Tips: Welk materiaal heb ik nodig voor mijn schilderstechniek?

Materiaal schilderstechniek

Welk materiaal heb ik nodig om mijn schilderstechniek uit te oefenen? Deze vraag beantwoorden wij graag in dit blogartikel.

Het gebruik van de juiste en kwalitatieve middelen zijn van groot belang om jouw kunstwerk tot een ware eyecatcher te maken.

Welk materiaal heb ik nodig?

Welk materiaal je kiest is afhankelijk van de schildertechniek, die je gaat uitoefenen. Wanneer je kiest voor olieverf , heb je ander materiaal nodig dan voor aquarel verven. Je hebt naast het canvasdoek en/of schildersdoek ook verf nodig en kwasten. Je kan ook gebruik maken van extra attributen om het wat makkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan een palet of een schildersezel.

Tip: Bekijk ook eens ons schilderen op nummer assortiment met met motieven voor volwassenen en kinderen.

Een palet van hout is voor olieverf te verkrijgen. Er zijn ook wegwerppaletten van papier die je na een paar keer weg kunt gooien. Dit is enorm handig om te gebruiken voor jouw kunstwerk .

Voor acrylverf kun je hetzelfde palet nemen als voor de olieverf, maar dat raden wij niet aan. Dit komt omdat acrylverf heel snel opdroogt. Wij raden je aan om gewoon een oud bord te gebruiken. Je kan de verf vervolgens eenvoudig afspoelen. Stop het bord in de vaatwasser of maak het onder de kraan schoon.

Let op, verwijder eerst de acrylverf met een doekje, voordat je het afspoelt.

palet

Voor acrylverf kan je ook een speciaal 'Stay-Wet'-palet aanschaffen. Dit is een palet met een bovenlaagje van niet absorberend papier met eronder een velletje vloeipapier. Beide papieren liggen in een plastic bakje met water, waardoor de verf nat wordt gehouden en dus niet opgedroogd. 

Als je veel en dikke verf gebruikt blijft een oud bord het handigst. Voor aquarelverf kun je ook een oud bord gebruiken, maar een plastic palet met allemaal kuiltjes is ook handig. In de napjes kunnen allerlei wassingen gecreëerd worden.

Welke schildersezel heb ik nodig?

Schildersezels zijn vaak het duurste onderdeel van de extra attributen om te schilderen. Een schildersezel moet makkelijk te verstellen zijn en stevig op de poten staan. Voor buiten is een draagbare veldezel handig. Voor het werken aan een tafel is een tafelezel ideaal.

Je hebt dus de keuze uit een schildersezel, tafelezel en een veldezel.

schilderezel

Welke andere materialen heb ik nodig?

Daarnaast raden wij je aan om ook de volgende materialen en benodigdheden te gebruiken zijn jouw schilderproject:

  1. Katoenen lappen
  2. Keukenpapier
  3. Potlood met houtskool
  4. Plakband
  5. Spons
  6. Schaar
  7. Gum

Welke verf heb ik nodig?

Acrylverf wordt standaard verkocht in tubes van 40 ml, maar de veel gebruikte kleuren zijn ook verkrijgbaar in grotere tubes, zoals van 115 ml en 150 ml. Heel handig zijn de flessen acrylverf van 250 ml en 500 ml.

Daarnaast kan je uiteraard ook kiezen voor een ander soort verf in een gewenst formaat. Wij raden je altijd aan om duurdere verf te kopen en niet kiest voor goedkope verf. Dit advies zal je tijdens het schilderen enorm goed doen! :)

acrylverf

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen