Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

Een leeuw tekenen of schilderen - In 6 stappen uitgelegd

Hoe teken je een leeuw

Na de olifant, hebben we vandaag een andere vertegenwoordiger van de savanne: de leeuw. Majestueus en sterk, zo kennen we dit trotse dier. Zijn thuis is in Afrika. Daar is hij het grootste roofdier en voedt zich voornamelijk met antilopen, gnoes, buffels en zebra's. Veel mensen houden van leeuwen omdat ze worden beschouwd als sterk, dapper en mooi. Ben jij ook zo'n fan van dit dier? Dan zal je zeker erg blij zijn met de tekenles van vandaag. Het motief is echter niet zo eenvoudig. Je hebt misschien verschillende pogingen nodig tot je leeuw er echt goed uitziet. Met een zelfgetekende leeuw maak je zeker indruk, dus het is zeker de moeite waard!

Tip: Zou je eens een leeuw willen schilderen, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Schilder een leeuw met onze schilderen op nummer leeuwen motieven. Painting Expert is de expert in het aanbieden van schilderen op nummer motieven voor volwassenen en kinderen.

Je kan er ook voor kiezen om je schilderen op nummer eigen foto van je kat te latten afdrukken.

Hoe teken je een leeuw?

Wij hebben afbeeldingen onderaan dit blogartikel toegevoegd.

Stap 1: Begin met een ovaal voor het lichaam en een kleinere cirkel voor het hoofd.

Stap 2: Teken kleine cirkels op gelijke afstanden. Dit is waar de voeten van de leeuw later zullen zijn. Voeg ook twee oren en een neus toe.

Stap 3: Vier andere cirkels zullen de gewrichten van de leeuw vormen. Let vooral op de tussenruimte en de positie, anders zien de poten er later niet goed uit.

Stap 4: De manen kunnen vrij en gekarteld getekend worden. De benen, daarentegen, moeten met precisie worden getekend.

Stap 5: Zodra je klaar bent met het tekenen van alle benen, kan je de cirkels weggummen. Je hebt ze niet meer nodig. Als je tevreden bent, kun je het plaatje mooi overtekenen met een zwarte fineliner. Gum dan alle potloodlijnen weg.

Stap 6: Vind je het leuk om de leeuw in te kleuren? De beste manier om dit te doen is door twee verschillende tinten bruin te gebruiken: een lichtbruine en een donkerbruine. Je kunt ook geel gebruiken voor het lichaam. Als je kleurpotloden gebruikt, kun je gemakkelijk een dun laagje over het geel tekenen met een bruine. Zo krijg je een mooi lichtbruin.

Een leeuw tekenen met voorbeeld

Een leeuw tekenen

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen