Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

Kwasten schoonmaken - 3 eenvoudige methodes en 2 belangrijke tips

Kwasten schoonmaken - 3 eenvoudige methodes en 2 belangrijke tips

Als je net zoveel van knutselen, schilderen op nummer en tekenen houdt als wij, dan is het schoonmaken van de kwasten een minder leuke activiteit om te doen. Vandaag gaan we het hebben over het schoonmaken van (verf)kwasten.

Kan je je nog herinneren dat je kinderen of toen je vroeger jong was die spijkerharde kwasten mee naar huis namen van het knutselen? Of die vieze verfkwasten die na 30 minuten onder stromend water nog steeds verf afgeven?

Of... Dat je je handen helemaal onder de verf zitten, omdat je de kwasten schoon wil maken? Wij zijn op zoek gegaan naar de beste manier om kwasten schoon te maken! Ben je benieuwd naar de oplossing? Lees dan snel verder!

1. Gebruik afwasmiddel voor het schoonmaken van verfkwasten

Vul het glas met afwasmiddel en water en laat de kwast een half uur weken. Hierna moet je de kwast afspoelen met stromend water. Deze methode werkt niet echt goed voor het reinigen van kwasten die echt zwaar doordrenkt zijn met verse verf. MAAR: Voor kwasten met hardnekkige, opgedroogde verfresten aan de basis van de kwast, is dit DE oplossing!

Gebruik afwasmiddel voor het schoonmaken van verfkwasten

2. Gebruik azijnessence

Stop de kwast in een bakje met warme azijnessence. Wij raden aan om voorzichtig te zijn met het uiteinde van de kwast. Metaal en azijn zijn vaak geen goede combinatie.

Je moet het 5 minuten laten inwerken en daarna extra goed afspoelen. Deze methode werkt het best voor het schoonmaken van verfkwasten als de verf nog vers is - opgedroogde resten kunnen beter met afwasmiddel worden verwijderd.

Tip van de redactie: Maak jouw eigen unieke kunstwerk met schilderen op nummer!

Wil je een onvergetelijke kunstervaring beleven? Probeer onze schilderen op nummer sets voor volwassenen en kinderen:

  1. Schilderen op nummer met jouw eigen foto: Transformeer je persoonlijke foto's in unieke schilderen op nummer canvassen. Herbeleef speciale momenten en voeg een persoonlijk tintje toe aan je interieur.
  2. Kies uit verschillende motieven: Selecteer prachtige dieren, bloemen en betoverende landschappen die met zorg zijn uitgekozen. Ontdek de ontspannende voordelen van creatief bezig zijn.

Schilderen op nummer is een geweldige manier om stress te verminderen en je creativiteit te stimuleren. Daarnaast worden onze sets zorgvuldig samengesteld en bevatten alles wat je nodig hebt om meteen te beginnen.

Al onze schilderijen worden met liefde ingepakt en rechtstreeks naar jouw deur verzonden. Begin vandaag nog met schilderen en geniet van de vele voordelen van deze prachtige kunstvorm!

Wil je het artikel verder lezen? De tekst gaat onder de afbeelding verder. Begin nu met bestellen door op onderstaande afbeelding te klikken

Schilderen op nummer bestellen

3. Wasverzachter

Geloof het of niet, wasverzachter is HET geheime wapen!

Voeg 2 theelepels wasverzachter in een glas water - laat de kwasten 10 minuten weken en spoel ze daarna heel goed uit met warm water! De wasverzachter maakt de kwasten heel zacht en lost ook de zo opgedroogde verf in de kern van de kwast op, die nu heel gemakkelijk kan worden uitgespoeld.

Wasverzachter

Schoonmaakhandschoenen bij het schoonmaken van verfkwasten

Je zou wegwerphandschoenen kunnen aantrekken om de verf uit je kwasten te wassen, zodat je handen niet vies worden.

De handschoenen voelen een beetje aan als de scrubhandschoenen voor onder de douche. En zo zijn ze ook bedoeld. Het haalt de verf er veel sneller af en houdt tegelijkertijd je vingers mooi schoon.

Na gebruik was je uit en kan je ze gebruiken voor een ander keer.

Schoonmaakhandschoenen bij het schoonmaken van verfkwasten

Nog twee tips

Ons advies is om ook de bovenkant van de verfblik niet schoon te maken. Laat het blik goed drogen en doe de volgende keer er wat extra verf op. Dit heeft het voordeel dat het na verloop van tijd iets zwaarder wordt, waardoor het niet meer over de rand van het blik glijdt.

Een andere tip is: om altijd stickers op de verfemmers en/of blikken te plakken om aan te geven hoe de verf heet en waar je hem voor hebt gebruikt. Vooral als je de neiging hebt om soortgelijke kleuren te gebruiken zoals ik (wit-wit, crème-wit, wolk-wit), maakt het overschilderen een stuk eenvoudiger als je weet dat je dat juiste verf hebt gepakt.

Plaats het etiket niet te hoog, want verf van de rand kan het gemakkelijk onleesbaar maken.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen