Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

5 Tips: Hoe maak je een schilderen op nummer eigen foto?

Hoe maak je een schilderen op nummer eigen foto?

Schilderen op nummer is een schitterende hobby! Door gebruik te maken van de nummering die op de potjes verf en het canvasdoek staan weet je in enkele uren een schitterend schilderij te maken. Sinds een tijdje is het ook mogelijk om  jouw eigen foto te schilderen! Schilderen op nummer eigen foto is enorm populair aan het worden. Om je zo goed mogelijk te begeleiden in het kiezen van de juiste foto bespreken we tips en tricks om je zo goed mogelijk te helpen! 

Vier redenen om een eigen foto te bestellen

 • Cadeau: Geef je vriend(in), familielid of collega een schitterend eigen foto cadeau.
 • Ontspannende activiteit: Het helpt je om je gedachten af te leiden van stressvolle dingen in het dagelijks leven.
 • Voor zowel jong als oud: Iedereen kan schilderen op nummer, zonder dat je hier geavanceerde vaardigheden voor nodig hebt! Schilderen op nummer is voor zowel jong als oud.
 • Leerzaam voor kinderen: Leer je kinderen om meer concentratie- en doorzettingsvermogen te hebben.

Hoe kan ik een schilderen op nummer eigen foto bestellen?

Het bestellen van een eigen foto is super eenvoudig om te doen! Het enige wat je moet doen is het uploaden van de door jou gekozen foto. Onze designers doen de rest en passen de foto aan naar een schilderen op nummer pakket. Het pakket bestaat uit penselen, 24 of 36 kleurtjes verf, premium canvasdoek en een voorbeeld op A3 papier. Je krijgt dus een totaalpakket met alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan! 

Hoe kies ik de juiste afbeelding?

Er zijn een aantal dingen waar je over na moet denken om de juiste foto te kiezen voor je schilderen op nummer eigen foto pakket. 

1. Beeldinhoud

Het kiezen van een kwalitatieve foto is de belangrijkste stap bij het bestellen van je eigen foto. Bij ons heb je de keuze uit 24 of 36 kleurtjes verf. Wil je een extra gedetailleerde foto schilderen? Kies dan voor 36 kleurtjes. Daarnaast adviseren wij nadrukkelijk om een foto te kiezen die niet wazig is.

2. Beeldgrootte

Wij adviseren om een foto te uploaden met minimaal 750 pixels hoog en breed. Om het beeldformaat te controleren hebben zowel MAC als Windows een tool ter beschikking gesteld om dit te controleren. Bij MAC is dit de Finder en bij Windows is dit Windows Explorer. Ook adviseren wij om bij alle foto's ervoor te zorgen dat de belichting van de foto in goede staat is. Dit zorgt ervoor dat de foto goed afgedrukt kan worden op het canvas. 

Leuke ideeën schilderen op nummer eigen foto

Nu je weet welke je stappen moet volgen om een geschikte foto te kiezen, is het tijd om de leukste foto te kiezen! We hebben enkele ideeën op een rijtje gezet om jou te inspireren: 

 • De vakantiefoto in het zonnige Italië of tijdens de wintersportvakantie in Oostenrijk
 • Een schitterende familiefoto  
 • De favoriete foto van je kat, hond, vogel of konijn
 • Natuur- en landschapsfoto's 
 • Bloemenvelden in het binnen- en buitenland
 • Architectonische gebouwen in Nederland 
 • Portretfoto's van je kindje of baby

De belangrijkste stappen samengevat

Om de perfecte eigen foto te kiezen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Door middel van dit artikel hebben we een aantal belangrijke dingen besproken om het perfecte beeld om het canvasdoek te printen. We geven graag nog een goed overzicht van alle punten die we hebben besproken om de perfecte schilderen op nummer eigen foto te schilderen:

 • Zorg ervoor dat je een duidelijke foto gebruikt met een heldere achtergrond die 750 pixels hoog en breed is.
 • Zorg ervoor dat je de afbeelding bijsnijdt op basis van het uiteindelijke canvasformaat dat je graag wil bestellen.
 • Selecteer het gewenste aantal kleurtjes en upload de foto via de website.
 • Zodra de eigen foto is geleverd, kan je aan de slag om het te schilderen!

Mocht je na afloop van dit artikel nog vragen hebben? Neem dan contact met ons op via info@paintingexpert.nl of via ons contactformulier. We helpen je graag bij het kiezen van de juiste foto!

Begin nu met het schilderen van je eigen foto

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen