Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

Hoe lang duurt het om een schilderen op nummer canvas te maken?

Hoe lang duurt het om een schilderen op nummer canvas te maken?

Een populaire en nieuwe hobby voor volwassenen is schilderen op nummer. Schilderen op nummer is een leuke manier om je huis te versieren en een nieuwe vaardigheid te leren. De canvassen ontstaan door te vakjes in te schilderen. Als je erover gedacht hebt om je aan een van deze hobbyprojecten te starten, maar je afvraagt hoe lang het duurt om een schilderen op nummer canvas te maken, dan ben je bij dit blogartikel aan het juiste adres.

Hoe lang duurt het om een schilderen op nummer canvas te maken?

De duur van een schilderen op nummer project verschilt naar de grootte van het schilderij en de mate van detail. Hoe gedetailleerder het schilderij, hoe meer fijne details je zult moeten toevoegen en er aandacht aan besteden. Je kunt de snelheid waarmee je een schilderen op nummer afmaakt ook bepalen door er zo vaak of zo weinig aan te werken als je wilt.

Als je een snel project wilt doen dat je in drie dagen of minder kunt afmaken, zoek dan een kleiner formaat, zoals een 30 x 40 cm formaat. Kleinere formaten zijn het geschikt project om in het weekend te doen. Je kunt met je familie of vrienden rond de tafel gaan zitten en samen werken om tegen zondagavond een mooie creatie te maken. Iets grotere formaten, zoals 50 x 65 cm kunnen een dag langer duren, maar niet langer dan een week.

Voor wie zich afvraagt hoe lang het duurt om een schilderen op nummer schilderij te maken, de tijdsduur is enorm persoonlijk. Sommige mensen willen maar één keer per week 20-30 minuten per keer aan hun werkstuk werken. Anderen willen uren per dag aan hun werkstuk werken tot het perfect af is. Het gaat echt om je motivatie, maar de meeste schilderen op nummer schilderijen zullen tussen de 2 tot 9 hobbysessies van een uur in beslag nemen. Verdeel het leuke werkje op een manier die voor jou werkt!

Tip: Bij Painting Expert is het ook mogelijk om jouw allerleukste schilderen op nummer eigen foto te maken.

Maak van je muur een collage van jouw canvassen

Voor veel mensen geldt dat als ze eenmaal één schilderen op nummer project voltooid hebben, ze verslaafd zijn. Maar wat doe je met een hele verzameling prachtige schilderen op nummer schilderijen? Maak een collage! Kies één muur van je huis die je kunt herinrichten als eerbetoon aan je meesterwerken en meng er wat andere decoratieve elementen door om het geheel samen te trekken, zoals hangplanten of planken met foto's. Denk goed na over de projecten die je aan je muur besluit te hangen en probeer een thema te creëren om elk afzonderlijk schilderij te laten opvallen.

Ga voor een schilderen op nummer met groot formaat

Als je een uitdaging zoekt of een project dat veel tijd in beslag zal nemen, is een schilderen op nummer met een groot formaat de perfecte keuze. Dit soort projecten zijn tijdrovender. Niet alleen omdat ze groter zijn, maar ook omdat ze meestal iets meer detail bevatten, wat extra precisie vereist. Voor iedereen die nog nooit schilderen op nummer geprobeerd heeft, is het aan te bevelen klein te beginnen. Je kunt schilderijen van kleiner formaat meestal in een paar dagen klaar krijgen, maar grotere projecten kunnen weken duren, afhankelijk van hoe vaak je er aan werkt en hoeveel tijd je er per sessie aan besteedt. Schilderen op nummer met een groot formaat staan prachtig op een grote lege ruimte in je huis en vormen de perfecte aanvulling op een lege trap.

Schilderen op nummer: Een creatief cadeau

Wellicht heb je te weinig ruimte voor je schilderen op nummer of zoek je een  cadeau. Hoe dan ook, voltooide projecten zijn een uitstekend cadeau. Het zijn niet alleen bijzondere  woondecoraties, maar er zit een extra speciaal element aan schilderen omdat je tijd en zorg steekt in het maken van iets voor iemand om wie je geeft. Als je van plan bent een schilderen op nummer als cadeau te geven, kies je keuze dan zorgvuldig om zeker te zijn dat het rond een interesse draait die de ontvanger heeft of bij het thema van zijn huis past. Om het geschenk er super professioneel uit te laten zien, laat je het inlijsten (of lijst je het zelf in) en pak je het daarna in met een grote strik.

Doe je project in je eigen tijd

Je hoeft jezelf niet onder druk te zetten om je hobbyproject zo snel mogelijk af te krijgen. Ga in je eigen tempo te werk en werk aan een doekformaat dat je doenbaar lijkt. Wie nieuw is in de schilderen op nummer wereld doet er goed aan met een kleiner canvas te beginnen voor hij overgaat op grotere, meer ingewikkelde stukken. Zoek een project dat je aanspreekt en begin te werken aan je schitterende nieuwe kunstwerk.

Veelgestelde vragen

De duur van een schilderen op nummer hobbyproject verschilt naar de grootte van het schilderij. Hoe groter het schilderij, hoe meer werk je hebt. Ons advies is om met een standaard formaat te beginnen. Dit is 40 x 50 cm. Wil je wat meer uitdaging? Kies dan voor een groter formaat, zoals 50 x 65 cm.
Schilderen op nummer bestel je gemakkelijk via Paintingexpert.nl - Vandaag besteld is morgen in huis.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen