Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

Handwerk met steentjes: wat zijn de mogelijkheden?

Handwerk met steentjes

In dit blogartikel lees je wat de mogelijkheden zijn om met steentjes te werken. Ben je nieuwsgierig naar een leuke en rustgevende manier van handwerken met steentjes? Lees dan snel verder en ontdek.

Handwerken met steentjes: Diamond painting

Een leuke activiteit om te doen is diamond painting. Wij zijn specialist in het ontwerpen van diamond paintings en vertellen je er graag wat over.

Het idee van diamond painting is hetzelfde als mozaïeken, schilderen op nummer en borduren. Je gebruikt in plaats van verf (bij het nummer schilderen) steentjes. Deze steentjes worden ook wel diamantjes genoemd en zijn op dit moment in verschillende vormen verkrijgbaar. Zo heb je de keuze uit ronde en vierkante steentjes. Afhankelijk van het motief ontvang je ongeveer 30 verschillende kleurtjes aan steentjes.

Heb je je pakket ontvangen? Als het goed is, is het canvas voorbedrukt met een soort wax (lijm). Zoek het juiste kleurtje steentje op en plak dit op het canvasdoek. Zodra je alle steentjes op het doek hebt geplakt, ontstaat er een prachtig diamond painting schilderij. Je hebt de keuze uit vele soorten thema's, zoals jouw eigen foto, dieren, landschappen en nog veel meer.

Handwerk met steentjes

Wat kies jij? Ronde of vierkante steentjes

Zoals eerder aangegeven heb je de keuze uit ronde of vierkante steentjes. Wat voor soort steentje kies jij? Wij leggen graag de verschillen aan je uit:

  1. Ronde diamond painting steentjesRonde steentjes worden aangeraden aan beginners, maar een ambitieuze beginner komt ook ver met de vierkante steentjes. De steentjes plakken makkelijker dan vierkante steentjes en je hoeft minder rekening te houden met aanliggende steentjes door de ronde vormen van het steentjes.
  2. Vierkante diamond painting steentjes: zorgen voor de gedetailleerder resultaat dan ronde steentjes. Vierkante steentjes zijn moelijker te plaatsen, omdat je het steentje niet ''scheef'' kunt laten plakken. Vierkante steentjes zijn aan te raden voor mensen die al eerder een diamond painting hebben gemaakt.

Diamond painting is een prachtige en uitdagende handwerk dat in het begin even wennen kan zijn. Is het de eerste keer dat je gaat diamond painten? Koop dan een klein formaat. Zo kan je goed oefenen en aanvoelen hoe het precies te werk gaat. Als je het leuk vindt om het vaker te doen, kies dan een wat groter formaat. Bij diamond painting kun je ervoor kiezen om een diamond painting eigen foto te bestellen. Een leuk cadeau voor jong en oud.

Handwerk met steentjes

Diamond painting: goed voor jouw gezondheid

Ook zorgt diamond painting voor een vermindert stressniveau. Je ontspant en focust je helemaal op het canvasdoek met de steentjes. Dit is goed voor jouw gezondheid. Daarnaast is het ook beter voor je ogen om een super leuke diamond painting te maken, dan heel de dag naar een televisie of mobieltje te kijken.

Conclusie: Wanneer ga jij beginnen aan jouw diamond painting?

Nu je weet dat er een enorm leuke handwerk beschikbaar is met steentjes, rest nu de vraag: ''Wanneer begin jij?'' - Start nu met een schitterend diamond painting pakket van jouw eigen foto en creëer een persoonlijke diamond painting.

Veelgestelde vragen

Eén van de handwerken met steentjes is diamond painting. Bij diamond painting plak je steentjes op het canvasdoek. Het canvasdoek is voorgelijmd. Plak eenvoudig alle kleurtjes met steentjes op het doek, zoals vermeldt staat in de handleiding en creëer een prachtige diamond painting. Bij Painting Expert kun je jouw eigen diamond painting maken.
Bij Painting Expert kun je jouw diamond painting eigen foto bestellen met de beste kwaliteit.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen