5 Tips: Groter schilderij op nummer? Meer details zichtbaar

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

5 Tips: Groter schilderij op nummer? Meer details zichtbaar

5 Tips: Groter schilderij op nummer? Meer details zichtbaar

Kies je een groter schilderij op nummer? Natuurlijk maak je daarmee meer indruk aan de muur, al is dat niet bepaald het enige. Je zal er namelijk ook veel meer plezier aan hebben én het zorgt voor meer detail in het resultaat. Dat heeft te maken met het aantal kleuren dat je gebruikt, afhankelijk van de grootte en daarmee de moeilijkheidsgraad die je kiest.

Dus ga je voor het eerst nummers schilderen of heb je daarmee juist al wat ervaring? Het is verstandig om daar rekening mee te houden als je een keuze maakt voor de diverse afmetingen die er beschikbaar zijn. En heb je daar vragen over of kom je er zelf gewoon niet helemaal uit? Geen probleem, dan kunnen wij je daar natuurlijk ook goed mee helpen. We leggen je uit wat de mogelijkheden zijn en hoe je kiest voor meer of minder details in het schilderij op nummer dat je wilt maken.

Details in het schilderij op nummer

Het schilderen op nummer is een makkelijke manier om het goed onder de knie te krijgen, bijvoorbeeld als je er nog weinig ervaring mee hebt. Dus wil je op een creatieve manier aan de slag, maar heb je eigenlijk nog niet eerder geschilderd? Dat is geen probleem als je kiest voor onze schilderijen.

Bovendien heb je de keuze uit meer of minder detail, waarmee je het jezelf makkelijker of moeilijker kunt maken. In principe adviseren we het volgende:

 • Starten met een kleiner schilderij
  Ga je voor het eerst schilderen op nummer? Het is verstandig om dan niet te groot te beginnen. Een kleiner schilderij is makkelijker te maken, omdat je eenvoudiger het overzicht houdt en bovendien zal merken dat je vooruit gaat. Bovendien is de mate van detail nog wat kleiner, waardoor je er beter mee wegkomt als het de eerste keer nog niet perfect gaat.
 • Indruk maken met een groter kunstwerk
  Heb je aan de andere kant juist al wat meer ervaring? En ben je van plan om een groot schilderij te gaan schilderen waarmee je indruk kunt maken? Dan is het een goed idee om het formaat groter te kiezen, waardoor er ook sprake zal zijn van meer detail. Het schilderij komt krachtiger over, waarmee je de indruk maakt waar je naar op zoek bent.

24 kleuren voor de kleine afmetingen

Kies je voor een schilderij met een kleine afmeting, zoals 40x50cm? Er is standaard sprake van 24 kleuren. Dat levert een aantal belangrijke voordelen op:

 • Beperkt aantal kleuren: minder wisselen
  Je hebt met 24 kleuren nog meer dan voldoende om de verschillende tinten en accenten op een mooie manier aan te brengen. Tegelijkertijd is het aantal kleuren minder groot dan bij een groter formaat. Dat voorkomt dat je te veel moet wisselen, met name als je ervoor kiest om niet in één keer alles in dezelfde kleur af te werken.
 • Minder detail dus makkelijker schilderen
  Dankzij het beperkte aantal kleuren is er sprake van minder details. Dat voorkomt een te hoge moeilijkheidsgraad, waardoor je er makkelijker mee aan de slag kunt gaan. Zeker als je nog geen ervaring hebt is het prettig om hier in ieder geval een keer mee te beginnen.
 • Kleiner schilderij: sneller klaar
  Het kleinere formaat van het schilderij zorgt ervoor dat je daar sneller mee klaar bent. Er is een minder groot oppervlak om te schilderen, waardoor je er niet zo lang mee bezig zal zijn. Zo merk je snel of je het leuk vindt om te doen. In dat geval kun je altijd nog kiezen voor een van de grotere exemplaren.

36 kleuren voor de grote afmetingen

Heb je aan de andere kant juist al wat meer ervaring of zoek je naar een manier om meer details toe te voegen? Dan zijn de grotere schilderijen op nummer een betere keuze. Er is dan sprake van 36 kleuren, zodat je daar als een echte kunstenaar mee aan de slag kunt.

 • 50% meer kleuren op het schilderij
  Je hebt in dit geval de keuze uit 36 kleuren voor het schilderen op nummer. Dat is 50% meer dan wanneer je kiest voor de kleinere formaten, waarbij het gaat om 24 kleuren.
 • Meer oog voor detail
  Dankzij de extra kleuren die er beschikbaar zijn kun je ook de kleinere details op een goede manier aanbrengen. Het is de beste manier om ervoor te zorgen dat het echt tot in de puntjes klopt, bijvoorbeeld als je het schilderij op nummer daarna aan de muur wilt ophangen.
 • Groter schilderij om langer aan te schilderen
  Dankzij de 36 kleuren en het grotere formaat heb je een groter schilderij om te gaan schilderen. Dat betekent dat je er langer mee bezig bent. Een fijn gegeven als het jouw hobby is en je er graag veel tijd insteekt.

Eigen foto: welk formaat heb ik nodig?

Wil je een eigen foto schilderen, maar weet je niet welke afmeting je moet gebruiken? Bekijk dan de video op de product pagina van de eigen foto. In drie minuten geven we antwoord op je vraag en weet je precies welke afmeting je moet kiezen! 

Schilderij op nummer: groter of kleiner formaat

Wil je aan de slag met een schilderij op nummer, maar twijfel je over het formaat? Of ben je benieuwd wat het grote en kleine formaat verschillend van elkaar maakt? Het is bijvoorbeeld een goed idee om te kijken naar het aantal kleuren waar je mee aan de slag gaat. De beiden bieden hun voor- en nadelen, waardoor je er verstandig aan doet om de mogelijkheden met elkaar te vergelijken en daar je eigen keuze uit te maken.

Dus zoek je een kleiner formaat in bijvoorbeeld 40x50cm met 24 kleuren? Of ga je aan de andere kant juist voor de grotere maten, zodat je aan de slag kunt met 36 kleuren? Wij bieden je de beide mogelijkheden, dus bepaal voor jezelf hoe je graag wilt schilderen op nummer. Als je daarmee nog geen of juist wel heel veel ervaring mee hebt is dat een handige aanwijzing, zodat je de juiste grootte bestelt en kunt rekenen op 24 of 36 kleuren.


Keuze van de Redactie

Gestrest en uitgeput? Bekijk onze 7 Leuke hobby's en ontspan
Gestrest en uitgeput? Bekijk onze 7 Leuke hobby's en ontspan
Veelgestelde vragen Zoek tijd en maak ruimte voor jezelf 1. Bevordert de concentratie en is echt meditatief: handwer...
Lees meer
6 Tips: Hoe breng je minder tijd door op je mobiel?
6 Tips: Hoe breng je minder tijd door op je mobiel?
Inhoudsopgave 1. Activeer de grijstinten modus Hoe activeer ik de grijstinten modus? 2. De mobiele telefoontijd be...
Lees meer
Een kleurrijke lantaarn maken: Een mooi geschenk om zelf te maken
Een kleurrijke lantaarn maken: Een mooi geschenk om zelf te maken
Inhoudsopgave Maak een lantaarn: wat je nodig hebt 1. Meng de lijm voor je lantaarn Maak snel en gemakkelijk je eig...
Lees meer
Hoe hang je een schilderij op aan de muur?
Hoe hang je een schilderij op aan de muur?
Inhoudsopgave De juiste schilderijen voor je muur kiezen Rangschik schilderijen op de juiste manier: Welke manier va...
Lees meer
11 tips om minder lang je smartphone te gebruiken
11 tips om minder lang je smartphone te gebruiken
Inhoudsopgave 11 tips - Zo kom je van je smartphone af 1. Laat de smartphone thuis 2. Geluiden uit te schakelen 3. ...
Lees meer
Glas beschilderen - Hoe schilder je glas en met welke verf?
Glas beschilderen - Hoe schilder je glas en met welke verf?
Inhoudsopgave Glas schilderen - dit zijn de gebruiksvoorwerpen die je nodig hebt Stap voor stap instructies voor het...
Lees meer